AD-blacklist1

2014
jún.
11

Aranyos darazsas hajrá Debrecenben

Írta: Szerk-OGY

u12-2leadA kőbányai Zsíros Kosárlabda Akadémia U12 korosztályú fiú csapata az első nyolcban végzett a pünkösdkor, Debrecenben rendezett Gyermek Kupa bajnokság - Országos Fiú Jamboree 16 csapatos döntőjében.

 

 

 

,,Ha jól emlékszem, 2000-ben szintén Debrecenben volt egy országos döntő a fiú gyermek korosztályban, mikor is bronzérmet szereztek fiaink. A következő években azután már csak ezüst és aranyszínű érmeket szállítottak játékosaink. Most szintén Debrecenben szerepelt jól a gyermek korosztály" – áll a Kőbányai Darazsak Facebook-oldalán.

 

   A rövid hírt néhány fotó társaságában posztolták ki, utalva arra, hogy részletek a darazsak honlapján találhatók. Nosza, kattintottunk egyet, s eddigi híradásainkat, köszönhetően a Darazsak gyors posztjainak, a legfrissebb információkkal toldjuk meg.

 

   tapai zsoltA Zsíros Kosárlabda Akadémia U12-es fiú csapatának szinte minden mérkőzése óriási küzdelmet hozott. „Elmondhatjuk, hogy fiaink tisztességesen helyt álltak, a későbbi országos bajnokot csak a mi csapatunk tudta megszorítani. Semmelweis Dániel a 4 meccs alatt 117 pontot dobott, ami elképesztően szép teljesítmény” – így szól a bevezető, amelynek minden szavával egyetértünk.

 

   Lássuk ezek után az edzői értékelést a fehérváriak elleni meccsről!

 

   ,,Két csalódott csapat csatája mindig a 7-8. helyért mérkőzés. Idén már kétszer kikaptunk a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiától. A gyerekek nagyon a szívükre vették a tegnap Debrecen-meccset, nem tudtam milyen formában leszünk. Beszélgettünk az elején, reméltem meg lesz a hatása. Az első negyedben az ember nem hitt a szemének! A tegnapi betli után, olyan örömkosárlabdát varázsoltak az Oláh Gábor utcai parkettra, hogy élmény volt nézni. Hajdu Tepi-Kolok Balázs vezérletével, 19-7-re nyertük az első etapot. A második sor, hála az égnek, ott folytatta, ahol az első abbahagyta, így a félidőre 18 pontos előnyre tettünk szert. Jó csapat az ellenfelünk, idén többször bebizonyították, így jó sportolóhoz híven nem adták fel. A mérkőzés ismét őrült végjátékot hozott, amiben vezérünk, Semmelweis Dani, mint idén már oly' sokszor hátára vette csapatát és fontos pillanatokban szerzett kosaraival megnyerte a mérkőzést. A már említett két ügyeskén kívül, ikrek és Ákos játéka tetszett nagyon." - mondta a mester.

 

A mérkőzés videója:

 

 

Tápai Zsolt, az U12-es fiúk edzője így rendkívül kritikusan összegezte a tornát.

u-12.close2,,Nem titkoltan azzal a céllal érkeztünk Debrecenbe, hogy 4 mérkőzést szeretnénk nyerni (a tornán 16 csapat vett részt az ország ebben a korosztályban játszó 175 csapatából – a szerk.) A sajnálatos szombat délután meccs kivételével, szerintem bebizonyítottuk az országnak, hogy helyünk van a legjobbak között. Még nem tudom mi a magyarázat arra, hogy 8 órán belül lejátsszuk az év legjobb és legrosszabb meccsét. Igen, lehet, hogy sok erőnket felemésztette a szegedi meccs, de olyan erősnek éreztem magunkat utána, mint még soha. Ha ezt a három napot nézem, nem vagyok mindenkivel maradéktalanul megelégedve, de ha az egész évben elvégzett munkát nézem, akkor büszkén mondhatom, minden játékosom elégedetten nézhet a tükörbe. Rendkívül színvonalas és hasznos tornánk vagyunk túl és a szakmai résztől eltekintve a gyerekek egy életre szóló élménnyel gyarapodtak. Csapatunk legjobbjának Semmelweis Dánielt választották, aki egész éves munkájával és szinte hibátlan edzéslátogatottságával maximális meg is érdemelt" - értékelt.

 

A hivatalos eredmények a torna honlapján találhatók.

   A különféle híradások és a szövetség eredményközlése szerint ez a dzsemborirendszerű szervezés nem hirdet győztest, ennek ellenére a nem hivatalos végeredmény szerint a Darazsak a 7. helyen végeztek. A tornát a Szedeák (Szeged) nyerte veretlenül.

 

Néhány kérdést az U12-es fiúk edzőjével, Tápai Zsolttal egy rövid telefoninterjúban tisztáztunk.

   u-12.close1– Azt látjuk az eredményközlő oldalon, hogy négy csoport és egy Keresztjáték nevű csoport volt a tornán. Hogyan kell ezt érteni?

   – Azt ell tudni, hogy az U11-ben és az U12-ben – eltérően a többi korosztálytól – egy 16-os döntőt rendeznek, s az ide bejutott csapatok mindegyike – elvileg – első helyezést ért el a bajnokságban. A szervezők egy „erősebb” és egy „gyengébb” nyolcast állapítanak meg, s ebből alakítják ki a négy darab négyes csoportot. A Darazsakat az „erős” nyolcasba sorolták, s a B csoport tagjaként nem is játszhattunk a C és D csoportbeli csapatokkal. A dzsembori rendszer elve, hogy aki játszik, az mind győztes, így nem szükséges a végső sorrend megállapítása. Persze, ez a rendszer a gyerekeket is védi, jogosan, mert teszem azt, ha a három nap alatt négyszer kikap, könnyen hiheti azt, hogy nem jól játszik és elmegy a kedve a kosárlabdától. Holott ez messze nem így van!

   – Laptársunk, a Délmagyar online már 9-én, hétfőn felrakta a hírt, hogy veretlenül bajnok a SZEDEÁK Törpördögök. Akkor hogy is van ez a bajnoki cím?

   – Természetesen, az eredmények kiadják a végső sorrendet. A csoportunkban játszó SZEDEÁK például a csoportkörben három győzelmet szerzett, s a keresztjátékban a másik ágról érkező, s hasonlóan teljesítő Fürge Vasassal csakis döntőt játszhatott, köszönhetően az „erősebb” nyolcas besorolásnak. (Képünkön Semmelweis Dániel, cspata legjobbja) A Darazsak esetében pedig egyértelműen kijelenthetem, az országos döntőben a 7. helyen zártunk. Hozzáteszem, hogy a csoportunkban csak pontaránnyal lettünk a negyedikek, s ha ez másként alakul, más a végeredmény is. És az is nagyon fontos, hogy a későbbi győztessel rendkívül szoros mecset játszottunk. Ha bárki megnézi a hivatalos eredménylistát, láthatja, hogy mi csak hét ponttal maradtunk alul, a többieket 18-23 ponttal verte a Szeged. Még a döntőt is 30 ponttal nyerte. Ezért is mondtam, hogy nagyon büszke vagyok a srácokra! 

 

u-12.close3

 

   A krónikához tartozik az is, hogy az U11-ben is lezajlott az országos döntő, itt a srácok a bajnoki címért vetélkedő 217 csapatból a 12. helyet szerezték meg.

 

Fotók, videó: darazsak.hu