AD-blacklist1

2013
okt.
29

Fölényes hazai kosárgyőzelem

Írta: Oszvald György

ZST-torna 284leadFiú kosárlabda tornát szervezett a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia az U12 korosztálynak a Zrínyi Miklós Gimnáziumban október 28-án. A versengésben a házigazda srácaival együtt három csapat vett részt.

 

 

 

   A torna végén Hajdu Pétert, a Darazsak elnökét arról kérdeztük, mire fel, milyen alkalomból rendezték meg a tornát? Valójában semmilyen kiemelt alkalom nem volt, őszi szünet van, s úgy gondolták a fiúk, kell ZST-torna 364a játék a fiataloknak. Ha azt vesszük, hogy egy Hódmezővásárhely esetében maximum két meccset tudnak játszani a fiúk egy hónapban, szerintem nem kell ecsetelni a torna hasznát! Tény, nagyon rövid idő alatt tető alá hozták a tornát. Tudni kell, hogy egykoron az edzők, a játékvezetők itt kezdték a pályafutásukat, ebben a teremben kosaraztak, hogy csak Mócsai Milánt, a vásárhelyiek edzőjét említsem.

 

   S ha már itt tartunk, a mérkőzés legfontosabb embereit se hagyjuk ki a névsorból: Makay Dániel, Csoma Viktor (U18), illetve Sulák Péter, Vörös Dávid és Varga Levente (U16) voltak a meccsek játékvezetői.

 

   Hajdu Péter elmondta még lapunknak, hogy nagyon fontosnak tartja a közösségépítést. Hogy aztán mi lesz belőlük, a kosarasokból, jó játékos, jó edző, jó, bíró vagy jó szülő, talán nem is lényeges. Közösségi emberek lesznek, akik érdek nélkül tudnak tenni egymásért. – Az élő példa pedig itt van előttünk, mert senki nem mondta ezeknek a srácoknak, hogy kötelező feladatuk tornát szervezni. S lám, mégis megcsinálták!

   A résztvevő csapatok: ELITE-Basket Törökbálint, Vásárhelyi Tornádók, Zsíros Akadémia – Kőbánya.

 

Eredmények:

 

Zsíros Tibor Akadémia – ELITE-Basket Törökbálint 103: 25 (29:7, 29:4, 27:2, 18:10)

Vásárhelyi Tornádók – ELITE-Basket Törökbálint 109:13 (24:0, 33:10, 27:0, 25:3)

 

Szerkesztőségünk a nap harmadik mérkőzését, lényegében a döntőt tudta megtekinteni.

 

Vásárhelyi Tornádók – Zsíros Tibor Akadémia  97:116  (28:37, 14:20, 27:31, 28:28)

 

Mindkét csapat magabiztosan nyerte az addigi meccseit, így igencsak izgalmasnak ígérkezett az összecsapás.

   ZST-torna 258Az első negyedben a vásárhelyiek szoros védekezés mellett erőszakos, agresszív támadójátékot mutattak. A lepattanókat többször szerezték meg, mint a hazai csapat, s a hosszú passzokból rendre eredményesek voltak. A Darazsak sok helyzetet kihagytak, megjegyezzük, ez végig jellemző volt a meccs során, ám a negyed második felében már érvényesült a láthatóan nagyobb erőnlét, s a gyorsaság.

 

  A második és harmadik negyedben sorra jöttek be a cserék a hazai csapatban, ám a játék képe nem sokat változott az első játékrészhez képest. A fiatalok sokszor küzdöttek szinte közelharcban a labdáért, láthattunk szép szereléseket, s könnyelműen eladott labdákat is.

 

   A meccs végig nagyon sportszerű volt, hatalmas iram, s magas színvonal jellemezte a játékot. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy a vásárhelyiek is megdobják a 100 pontot, s ha figyelembe vesszük, hogy ez a korosztály csak 4 x 12 percet játszott, ez óriási teljesítménynek számít. Az eredmény jelzi, a srácok mindent beleadtak, nem alibi kosárlabdát játszottak, bár különösebb tétje nem volt a tornának. 

 

ZST-torna 500

A tornát veretlenül nyerte a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia (Semmelweis Dániel, Szidor Levente, Szidor Bálint, Papp Dávid, Hajdu Péter, Szabó Attila, Pafféri Péter, Kolok Balázs, Szmeló Krisztián, Szerl Zsombor, Imolat Ákos, Kovács Botond, Molnár Gábor. Edző: Tápai Zsolt, Kecskés István.),

 

 

2. Vásárhelyi Tornádók, 3. ELITE- Basket Törökbálint

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik, ITT  

fotó: 10kerkult.hu/OGY