AD-blacklist1

2013
jún.
14

Még a darázscsípésnek is örültek volna

Írta: Oszvald György

darazsdij 120leadA Kőbányai Darazsak díjkiosztójáról nemrég közöltünk egy rövidhírt. Jelen írásunkban részint a cikkhez kapcsolt galériával, másfelől néhány érdekességgel kívánjuk bővíteni a díjak átadásának részleteit.

 

 

 

Még talán a darázscsípésnek is örült volna a mintegy 200 kosaras meg a majd ugyanennyi szülő, testvérek, jó barátok. Miután a Darázs felkerült a kosárba, elrendeződtek a csapatok, s a rövid köszöntők után az eredményeiknek megfelelő elismerést várták. Hogy mi se várakoztassuk az olvasókat, lássuk azonnal a díjazottak névsorát!

 

   Az Országos Kadett Bajnokság regionális bajnoka és a Budapesti Junior Bajnokság „B” kategóriában ezüstérmes: Kőbányai Darazsak. Edző: Varga István

 

A 2012/13-as évadban a Kőbányai Darazsak korosztályos legjobbjai lettek:

 

darazsdij 352

Hátsó sor, balról: Varga Balázs; Csejtei Anna; Úr Mátyás; Mányoky Fanni; Szőke Olivér; Csoma Viktor és Varga István. Első sor (balról): Szabados Nóra; Püspöki Lotti; Semmelweis Dániel; Faragó Zsombor; Püspöki Vanda.

 

U11 leány: Püspöki Vanda, U11 fiú. Semmelweis Dániel

U12 leány: Püspöki Lotti, U12 fiú: Faragó Zsombor

darazsdij 298Tini (U13) leány: Szabados Nóra; U13 fiú: Varga Balázs; Serdülő leány: Csejtei Anna; Kadett leány: Mányoky Fanni; Kadett fiú: Szőke Olivér; Junior fiú: Csoma Viktor.

Az év edzőjének: Varga Istvánt választották.

 

   Igyekeztünk megkérdezni Csejtei Annát (képünk), miként vélekedik az elismerésről, ám egy nagydarab tortával a kezében – szerényen – elhárítani igyekezett a válaszokat. Először a csapattársak egymás szavába vágva mondták: „mert ő a legjobb!"

   Aztán arra voltunk kíváncsiak, mit gondol, hogyan viszonyul díjához a csapat? Elütötte azzal, ezt tőlük kellene megkérdezni. Úgy lett: – Örültök Anna díjának?

   Kórusban felelték: „hát persze, már mondtuk, ő a legjobb!"  Azért csak sikerült oldani Anna nyelvét. A miben vagy a legjobb, min kellene változtatni kérdést nem lehetett tortakrémmel hatástalanítani.

   – Mindig megpróbálok küzdeni, nem adom fel még az elveszettnek tűnő labdára is megyek. Igyekszem gyors lenni …

   Ismét a társak kórusa zengett: „ő a legjobb csapatkapitány". Én meg csak kapkodtam a fejem, akkor most kivel is csináltam interjút...

 

A 2012/13-as bajnoki idény Kőbányai Kenguru Kupa eredményei:

 

Oklevelet kaptak:

Bakáts Bocsok (edző: Kiss Diána); BC Csepel (e: Szilasi Vera); FTC (e: Mészáros Dániel), Keresztúri Szellemek (Fritz Csaba); Kőbányai Darazsak-II (e: Mátrai Zsolt, Kecskés István); Pannónia-II (e: Nagypál Adrienn), Start – Sibrik DSE (e: Tápai Zsolt); Szt. Pál Akadémia Méhecskék; Telepes Tigrisek (e: Percs Krisztina); Törekvés Törpillák (e: Pintér Györgyi, Rácz Antal); Zugló Sasok (e: Fabuss Bernadett);

 

   A Kada DSE; Szent László DSE és a Túri DSE nevében az egyesületek képviselői vették át az okleveleket.

 

A dobogósok:

1. Kőbányai Darazsak-I (e: Tápai Zsolt),  2. Bakáts Farkasok (e: Erdős Zsolt),  3. Pannónia (e: Nagypál Adrienn)

 

darazsdij 613

A Kőbányai Kenguru Kupa bajnok csapata

 

   (A történelmi hűség kedvéért megjegyezzük, óriási taps, ováció és a Darazsak „csatakiáltása” közben vette át a csapat a vándorserleget, s emelte magasba boldogan!)

 

   A díjak – az oklevelek, érmek, kupák és a hatalmas torták – kiosztása nem jelentette azt, hogy véget ért a gála. Meglepetés következett, mert Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége főtitkára egy mappával az egyik kezében kért szót. Elmondta, nincs versenysport minőségi utánpótlás nevelés nélkül, s ehhez a látványsportágak, köztük a kosárlabda fejlesztéséhez jelentős összeget kaptak.

   – A tömegesítés mellett a minőséget a kosárlabdában az utánpótlás akadémiai akkreditációs rendszere garantálja, melyet a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége teremtett meg. Azok a kosárlabda műhelyek, melyek hosszú időn át, kiemelkedő eredménnyel, megfelelő szakembergárdával bizonyítják elhivatottságukat, kiérdemlik az akadémiai minősítést. Magyarországon az egyik ilyen utánpótlás-nevelő műhely a Kőbányai Darazsak. Ezért engedjék meg, hogy átnyújtsam Hajdu Péter elnök úr számára a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnöksége döntése alapján a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia részére szóló díszoklevelet – miondta, és átadta az okmányt Hajdu Péternek.

   

   darazsdij 657Gratulációnk mellett azonnal „kosárra dobtunk": ferencvárosi, zuglói csapatnevek is elhangzottak ma, hogyan kerülnek ide a Bakáts Bocsok, a Pannónia és mások?

   – Valójában már arra készültünk, hogy az akadémia szellemében fogjuk össze a dél-pesti régiót, annak csapatait. A Darazsak, egyben az akadémia tevékenysége bőven túlnyúlik Kőbánya határain, s nekünk ezt figyelembe kell vennünk – magyarázta röviden Hajdu Péter.

   Hajdu Péter (képünkön az oklevéllel) ugyan nem kapott tortát az elismerés mellé, ám úgy véljük, nagyon is édes volt szívének az a mintegy kétszáz fiatal kosárlabdázó, akik nagyszerű eredményeket elérve, immár egy leendő kosárlabda akadémia „alapítói” szerepkörében vették át a díjaikat.

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik  ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGy

 


Ezt a rövid híradást Zsíros Tibor, alias Zsizsi bácsi tiszteletére emlékének ajánljuk.( O.GY.)