AD-blacklist1

2012
dec.
09

Zsizsi bácsi a kosarasok névadója

Írta: Oszvald György

D-M-CUP 504-leadSzenzációs bejelentéssel zárult a Szent László Gimnázium tornatermében megrendezett I. Darázs-Mikulás U11 Kupa 2012 kosárlabda torna december 8-án. Zsíros Tibor, alias Zsizsi bácsi immár nemcsak egykori sportsikereivel írta be magát Kőbánya sporttörténelmébe. . .

 

 

Az előre eltervezett program szerint kezdődött el az I. Darázs-Mikulás kosárlabda torna, melyet a 11 év alatti gyerekeknek rendeztek a Szent László Gimnázium tornatermében. Ennek a ténynek jelentősége van, tekintettel arra, hogy a kerületben nem ez a terem az egyetlen hely, ahol egy nyolc csapatos tornát meg lehet rendezni.

 

   D-M-CUP 351A hely különlegességét Zsíros Tibor „lászlós” öregdiák, Európa-bajnok kosárlabdázó, Budapest díszpolgára, több kosárlabda témájú könyv szerzője személyének jelenléte adta. Zsizsi bácsi nemcsak neves vendégként, de az eredményhirdetés aktív résztvevőjeként is szerepet vállalt a kupában.

 

   Hadd ugorjunk most előre az időbe, s mielőtt a torna eredményeit ismertetnénk, közreadjuk dr. György István főpolgármester-helyettes szenzációs bejelentését! Amint a csapatok felsorakoztak a kupákkal és a különdíjakkal szemben, Hajdu Péter felkérte dr. György Istvánt a torna értékelésére.

 

   D-M-CUP 536György István kiemelte, nagyszerű dolog, hogy Budapest más kerületeinek iskolái is eljöttek a tornára, mert ez azt jelenti, hogy a kőbányai kosárlabdázásnak jó híre van a fővárosban. Beszámolt arról, hogy ezt a véleményt a közeljövőben még tovább erősíthetik majd a fiatalok, hiszen a Kőbányai Darazsak a TAO (társasági adókedvezmény – a szerk.) támogatási rendszerében sikeresen pályázott egy, a Kada utcai iskolában felépítendő kosárlabda csarnok megvalósítására. (A jó hírt elsőként honlapunk közölte.) A csarnokkal egy időben valósul majd meg egy kosárlabda akadémia is.

    – Örömmel jelentem be, hogy a kosárlabda-csarnok és az akadémia egy élő kőbányai kosaras legenda, Zsíros Tibor nevét fogja viselni, és azt a tényt is szeretném elmondom, hogy Zsizsi bácsi elfogadta a felkérést a névadásra – jelentette be György István. (Képen balról: Hajdu Péter, Zsíros Tibor, György István)

 

   A bejelentést kitörő öröm, hosszan tartó taps fogadta. Zsíros Tibor szerényen csak annyit mondott, minden fiatalnak azt kívánja, élje meg azokat a sikereket, amikben neki része volt, s ha ehhez segítség a nevét viselő csarnok és kosárlabda program, úgy örömmel veszi a névadó szerepét.

– Azt kívánom nektek – fordult a fiatalokhoz – hogy legyetek szorgalmasak, szeressétek a kosárlabdát, hiszen a jövő Európa-bajnokai közöttetek vannak! – mondta, s megtapsolta a torna résztvevőit.

 

   D-M-CUP 463Az I. Darázs-Mikulás U11 Kupa résztvevői között a XIV., XIX., XVII. és IX. kerületi iskolák is részt vettek. Hajdu Péter, a Darazsak elnöke a 10kerkult.hu  kérdésre elmondta: ennek a tornának az a jelentősége, hogy nem klubok, sportkörök vesznek részt rajta, hanem az iskolai csapatok (fiúk, lányok vegyesen). A négy vendég mellett négy kerületi csapat versengett az első alkalommal kiírt kupáért.

 

   Két csoportban kezdődtek meg a küzdelmek, majd az ott kialakult sorrend alapján következtek a helyosztók és a döntők, melyek során kiderült, az I. Darázs-Mikulás Kupa kőbányai iskola vitrinét fogja díszíteni a Harmat 88. Általános Iskola jóvoltából.

 

Eredmények:

A 3-4. helyért: Németh Imre Ált.Isk. – Bakáts Ált.Isk.   23:37

A döntőben: Harmat 88. Ált. Isk. – Pannónia Ált.Isk.  54:41

 

A kupa végeredménye (zárójelben a csapatok legjobbjai)

D-M-CUP 618

 
1. Harmat 88. Általános Iskola (Semmelweis Dániel)


2. Pannónia Általános Iskola – XIX. ker. (Pafféri Péter)

3. Bakáts Általános Iskola – IX. ker. (Klein Kristóf)

4. Németh Imre Általános Iskola – XIV. ker. (Klotz Zsófia)

5. Keresztury Dezső Általános Iskola (Szombati Marcell)

6. Újlak utcai Általános Iskola – XVII. ker. (Szerényi Vivien)

7. Szent László Általános Iskola (Püspöki Vanda)

8. Kada utcai Általános Iskola (Steiner Zsombor)

 

 

A kupát és az okleveleket dr. György István, a csaptok legjobbjainak járó különdíjat, köztük saját könyvét, Zsíros Tibor adták át. A különdíjasok között „tiszteletbeli” címmel felruházva Sárkány Pétert (a képen balról a 2.), a gimnázium igazgatóját is köszönthették a kupa résztvevői.

 

D-M-CUP 582

 

A torna egy közös fotó elkészítésével ért véget.

 

D-M-CUP 604

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT 

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY