AD-blacklist1

2022
jún.
22

Az idén is Honvédelmi Diáksportnapok Kőbányán

Írta: szerk-OGY

Potos HM sport leadAz elmúlt években (a covidos időszaktól eltekintve) sikerrel valósította meg a Kőbányai Sportszövetség a Honvédelmi Diáksportnapok rendezvénysorozatát. Az elért eredményeken felbuzdulva a szövetség ismét meghirdette a versenyeket…

 

 


   A Kőbányai Sportszövetség az idén is megrendezi a Honvédelmi Sportszövetség támogatásának köszönhetően a már hagyományos Honvédelmi Diáksportnapok Kőbányán rendezvénysorozatának fordulóit. Az újdonság most sem marad el: nem ősszel, hanem már nyáron kezdetét veszi az erő-és ügyességpróba! A sorozat hat nyári honvédelmi sportnapot és kilenc iskolai honvédelmi sportnapot foglal magába, ez összesen 15 rendezvény.


   Az első nyári sportnapot, a nagycsaládosok sporttalálkozóját, már június 19-én megrendezték az Ihász utcai sportközpontban és a Bárka Szociális Szolgáltató Központ kertjében, a Nagycsaládosok Kőbányai Szent László Egyesülete partnerségével.

 

   Potos HM sport D 091„A Honvédelmi Sportszövetség támogatását minden évben gazdaságosan és hatékonyan használja fel a Kőbányai Sportszövetség, annak érdekében, hogy minél több kőbányai diákhoz eljussanak a honvédelmi nevelés adta értékek.

   Ezt a hagyományunkat szeretnénk az idén is folytatni azzal az újdonsággal, hogy a nyári napközis táborokban és nagycsaládos találkozókon is rendezünk egy-egy sportnapot.” – emelte ki a sorozat célját Potos Ilona, a Kőbányai sportszövetség elnöke (képünk).

 

 

   A honvédelmi sportnapok programjai egységesek, azaz

három panelba vannak besorolva.

 

Sport és mozgásos panel


   5 km síkfutás időre, 10 év alattiaknak váltófutásban 5x1 km a táv. Akadályversenyek, sor és váltóversenyek, edzettségi hétpróba, a ground golf sportág tanulása.

 

Potos HM sport A 581a

  Íjászat és akadálypálya

 

Honvédelmi panel


   Légpuska lövészet – lőbusz igénybevételével, lézerpisztoly lövészet, íjászat, kőbányai emlékművek meglátogatása.

 

Potos HM sport B 840

  Ismerkedés a légpuskában a lőbuszban

 

Szellemi játék panel


   Sólyomvadászat tesztjáték keretében sok futással, időtóre történő teljesítéssel az alábbi témakörök kérdéseire kell választ találni: történelmi ismeretek, elsősegély, katasztrófavédelmi ismeretek, természetismeret, hagyományápolás tesztlapok kitöltésével - futás közben.

 

A programok befejezését követően minden résztvevő meglepetés ajándékot kap.

 

Potos HM sport C 622

 

A nyári események időpontjai és helyszínei:


1. nyári sportnap, 2022. június 19. vasárnap, 15.00 óra kőbányai nagycsaládok sporttalálkozója

2. nyári sportnap, 2022. június 23. csütörtök 12.30 óra. White Sharks HC: hockey edzőtábor, 1105 Ihász utca 24. (görkori sátor és a műfüves focipálya)

3. nyári sportnap, 2022. július 13. péntek 9.00 óra Hátrányos helyzetű diákok Nyári Napközis tábora  (Budapest XVII. Sisakos sáska utca 1.)

4. nyári sportnap, 2022. július 28. csütörtök 13.00 óra. MER-ÉSZ kerékpáros tábor, Pongrác Közösségi Ház (Gyöngyike út 4.)

5. és 6. nyári honvédelmi nap, 2022. július 20. szerda 13.00 óra, és 2022. július 27. szerda 13.00 óra, a Kocsis Sándor Sportközpont Sportismereti nyári tábora (1107 Bihari út 23., Kocsis Sándor Sportközpont)

fotó: 10kerkult.hu/archív