AD-blacklist1

2022
ápr.
07

A Kőbányai Sportszövetség tavaszi programjairól

Írta: Oszvald György

Potos jeges 371 leadMárcius 20-án indult a Kőbányai Sportszövetség tavaszi programja, mely a lehetőségekhez képest változatos sportolási lehetőségeket tartalmaz. Az eddig megrendezett eseményekről ad szerkesztőségünk egy rövid összefoglalót.

  

 

 

   Március 20-án az Újhegyi Sportligetben, ahol is a sportpályák mögötti füves területen a Ground Golf Sportegyesület várta az érdeklődőket Togmid Tseredulam (Ceren) elnök személyes irányításával.   

 

golf ujhegy

   

IMG 20220320 111944

   Meglehet, korán érkeztünk, mert a meghirdetett kezdési időpontban még csak egy család próbálta ki az egyébként rendkívül egyszerű ground golf játékot. Ceren (a képen balra) és férje (mindketten kiváló golfozók) készségesen mutatták meg a fortélyokat.

 

   IMG 20220320 112515

Némi meglepetésre a házaspár két sráca – az egyik 4 év körüli legényke, a másik talán 1-2 évvel idősebb – elszakadt a szülőktől, és igaz, a szabályokkal nem sokat foglalkozva, de lelkesen ütötték a labdákat.

 

   Március 27-én a Kőbányai Sportszövetség és a Nagycsaládosok Kőbányai Szent László Egyesülete (NKSZLE) szervezésében az Ihász utcai Jégpályán kínálkozott alkalom egy sok vidámságot ígérő családi délelőttre. A Jeges napra a szülők „vették az adást” és sokan vitték el gyerekeiket a jégcsarnokba.

 

Potos jeges 142

  

   A program első felében a White Sharks Hockey Club (WSHC) edzői, Paska Zoltán és fia, ifj. Paska Zoltán a kezdőknek tartottak egy ingyenes korisulit, majd egy meglepetés következett. Az UTE műkorcsolyázói tartottak egy látványos bemutatót, majd a program szerint az arra vállalkozók a két sorba rendezett bólyák között tréfás váltóversenyen vettek részt. Az utolsó felvonásban pedig több szülő is koricipőt húzott, s gyerekeivel együtt élvezték a kötetlen korcsolyázást.

   Potos jeges 179

   

   A rendezvény nem nélkülözhetett egy protokoll fejezetet sem. Az UTE korisainak bemutatója után Weeber Tibor alpolgármester, aki feleségével és most három gyermekével volt aktív résztvevője a jeges napnak, Potos Ilona, a Kőbányai sportszövetség elnöke, Koós Judit az NKSZLE elnöke, az idősebb és ifjabb Paska Zoltán a WSHC részéről, valamint az UTE műkorcsolyázók edzője mondtak egy rövid köszöntőt.

 

Potos jeges 614

 

Potos jeges 474

   

   Amikor pedig a szülők nem mehettek a jégre, a Csajkovszkij parkban próbálhatták ki a ground golfot és bocsa játékot, a férfiak egy része a füves pályán focizott egy keveset.

*

   A Kőbányai Sportszövetség következő rendezvénye, egy nagyszabású családi sportnap, április 24-én, 10:00-14:00 óra között lesz az Ihász utcai Sporttelepen és a Csajkovszkij parkban. Álljon itt egy rövid kedvcsináló ismertető a sportnapról!

   Minden nevező család hazaviheti a Kőbányai Sportszövetség 30 évét bemutató színes, jubileumi kiadványát, amely Kőbánya sportolási lehetőségeit foglalja össze 185 oldalon, sok-sok információval és fotóval a kőbányai sportegyesületekről.

   A sportállomások között szerepel: kerékpáros akadálypálya a park elkerített betonos pályáján; ground golf játék – pontszerzéssel – a park fái alatt; lézerpisztoly lövészet; sakk, go és/vagy malom szellemi játék; népi játékok kipróbálása és gyakorlása; akadályverseny a műfüves pályán; tréfás csapatváltó versenyek a műfüves pályán.

   Minden gyermek szerény ajándékban részesül.

 

A Jeges napon készült fotókat IDE kattintva tekinthetik meg.

Fotó: 10kerkult.hu/OGY