AD-blacklist1

2021
aug.
25

Virtusvetélkedő a Csajkovszkij parkban

Írta: Oszvald György

V leadA Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedője címmel rendezi meg a Magyar Technikai és Tömegsportnapok Országos Szabadidősport Szövetsége (MTTOSZ) a nagy hagyományokkal bíró vetélkedőjét a Kocsis Sándor Sportközpont Ihász utcai sporttelepén és a Csajkovszkij parkban augusztus 28-án.

 

   A nemes vetélkedésre a nevezés lezárult, a szervezők gőzerővel dolgoznak az előkészítésen. A program szerint a verseny 11:10-kor kezdődik, az eredményhirdetés 14:30 órakor várható.

   A verseny előtt 10:45 kor ünnepélyes köszöntőt mond Kőbánya polgármestere, D. Kovács Róbert Antal és Potos Ilona, a Kőbányai Sportszövetség elnöke. A megnyitót dr. Borbély Attila, az MTTOSZ elnöke mondja.

 

   V 2A versenyszámok között szerepel a légpuskás lövészet bukóalakra (a lőbuszban), sítalp váltó, gumiköpeny hajítás, kézigránát és csúszó-korong célbadobás, nem maradhat el az igazi virtus, a petrence rúd tartása sem (képünk). Elmaradhatatlan a farönk forgatási váltó is az ilyen vetélkedőkön.

   Különleges látványnak ígérkezik az Autóklub ügyességi versenye. A pályán 4 férfi és két nő versenyez majd csapatonként, az eszköz pedig elektromos roller vagy kerékpár és egy autó elhúzása. Erre a célra egy Tesla modell áll rendelkezésre.

 

   V 5A vetélkedő befejező száma a nagyváltó verseny, melyben minden csapattag versenyez, a kunsztok lényege pedig az erős emberek próbatételeire emlélkeztet: különféle súlyok cipelése, traktor külsőgumi görgetése, és hasonlók.

 

   Potos Ilona azt mondta a vetélkedéssel kapcsolatban, hogy bizonyára „lesz, aki csak nézelődni szeretne – ígérem, lesz mit –, azokat is szeretettel várjuk.ˮ

 

V map   A helyszín térképvázlata

 

Fotó: 10kerkult.hu/archív (hasonló versenyekről)