AD-blacklist1

2021
ápr.
13

Idegenben lett magyar bajnok a Pénzügyőr férfi röplabda csapata

Írta: Oszvald György

pse lead30 év után van fővárosi magyar bajnoka a férfi röplabdának. Az extraliga bajnoki címét az egyik fél három győzelméig tartó döntőben, a Kaposvárott rendezett 4. mérkőzésen nyerte el a budapesti (kőbányai) LV Sport Pénzügyőr SE.

 

 

 

Sokan gondolták, néhány nappal ezelőtt, hogy a Kőbányán, a Pénzügyőr Kőér utcai röplabda fellegvárában rendezett 3. mérkőzésen már megszerzi a bajnoki címet Jókay Zoltán vezetőedző csapata. Nem így történt. A 2:0 szettarányú hazai vezetés után megtáltosodott a kaposvári ellenfél, s 3:1-re nyerte a mérkőzést, egyúttal 2:1-re módosította a 3 nyert mérkőzésig tartó döntő eredményét. A döntő 4. mérkőzését a kaposvári röplabda arénában rendezték.

 

FINO Kaposvár – LV Sport Pénzügyőr SE 1:3 (26, -24, -19,-25)

 

   A 4. játszmában a Kaposvár 13:11-re vezetett, majd 16:16-nál Magyar Bálint, a Pénzügyőr játékosát sárga lappal büntette reklamálásért Bátkai-Katona Ágnes első játékvezető. Magyar azt kifogásolta, hogy a kaposvári támadásnál az ütés nem érte a Pénzügyőr blokkját, és szerinte ezért Bátkai-Katona rosszul ítélte a pontot az egyébként outra szállt labda miatt.

   

pse 1

  Kovács Zoltán (PSE, 8-as mezben) ütése értékes pontot hozott a döntőben

 

   A játék magas színvonalú és rendkívül küzdelmes volt: miután a hazai nevelésű Keen Cameron két ászt nyitott, máris 18:16 állt az eredményjelzőn. Majd 20:21 után 24:24 volt az állás, végül 27:25 arányban nyert a fővárosi csapat. Legjobb játékosa, Kovács Zoltán 25 pontot ért el a döntőben.

 

pse 4

          balról: Kovács Zoltán, Jókay Zoltán

 

   A mérkőzés végén Kovács Zoltán és Jókay Zoltán egybehangzóan azt nyilatkozta az M4 Sport riporterének, hogy végtelenül örülnek a győzelemnek, mert megvalósították a kitűzött céljukat, s a Magyar Kupa elnyerése után a magyar bajnoki cím is az övék lett.