AD-blacklist1

2020
aug.
24

Itt a III. Ground Golf Magyar Bajnokság

Írta: Oszvald György

G Golf 003 leadAz első ground golf bajnokságot még a Tüker M.SC tekepálya épületének parkos részén, a másodikat a Sportligetben rendezték, a harmadiknak az Óhegy park ad ideális helyszínt augusztus 30-án. A rendező a Magyar Ground Golf SE.

 

 

 

 

A verseny reggel 9 órakor kezdődik az Óhegy parkban (Budapest, X. kerület), a regisztráció már 8:30-tól lehetséges.

 

A díjazás

 

Női   1., 2., 3. helyezett: kupák, ajándék

Férfi 1., 2., 3. helyezett: kupák, ajándék

Csapat 1., 2., .3. helyezett játékosoknak emléklap ajándék

Az aranylabda ütés: különdíj ajándék

 

G Golf 650

 

A részletes versenykiírás IDE kattintva olvasható (pdf)

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

 


A Ground Golf egy japánból indult sportág, amely a minigolf és a normál pályagolf elemeit ötvözi. Ezt a sportágat elsőként indítottuk el itt, Magyaroszágon (Togmid Cerendulam, elnök, alapító, Namsraijav Batduulga alapító, Petrovszki Zsuzsanna alapító), így minket ér a megtiszteltetés, hogy bemutassuk a csodálatos sportágat:

 

   Egyszerű szabályok

   Más sportokhoz képest a szabályrendszere nagyon egyszerű, akár már az első alkalommal elsajátítható.

 

   Bárhol lehet játszani

   A játék nem igényel szabványosított pályát. A játékosok célkitűzésének, golftudásának és egyéb feltételeknek megfelelően szabadon játszható sportpályán, folyóparton, parkokban és kertekben is.

 

   Az előkészület nem bonyolult

   Nem szükséges lyukakat ásni, mint a hagyományos golfnál. Mindössze csak függőlegesen fel kell állítani a lyukakat helyettesítő zászlókat.

 

   A játékosok létszáma bármennyi lehetséges

   A ground golfot játszhatjuk egyedül, kis létszámú játékossal, és – ha a pálya mérete megengedi – akár több százan is. Mivel a labdákat nem repítjük, egyszerre több résztvevő is kezdheti a játékot. Mindössze annyit kell tennünk, hogy jól beállítjuk a lyukak szerepét betöltő zászlók helyét.

 

   Nem szükséges magas szintű golftudás

   A ground golfnál, más versenysportokhoz hasonlóan, tréning, gyakorlás alatt tudjuk a technikánkat fejleszteni. Viszont nem feltétlenül szükséges magas szintű golftudás ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a játékban. Ennek köszönhetően a ground golfot a gyerekektől a nyugdíjasokig minden korosztály játszhatja, családi sportként is élvezhető.

 

   Nincs időkorlátozás

   A játékidő nincs megszabva, így addig tart a játék, ameddig szeretnénk. Esetleg, szükség szerint, a résztvevők játékerősségének, létszámának és a pálya adottságainak megfelelően magunk meghatározhatjuk.