AD-blacklist1

2020
júl.
17

Új futókört avatott Kőbánya önkormányzata

Írta: szerk

run lead1 km hosszú, 1,3 m széles, rekortán burkolatú futókört adott át a kőbányai önkormányzat a Sportligetben július 15-én. Az Aktív Magyarország Program keretében megépült futópálya a mintegy 22 hektáros liget teljes megújításának második üteme, a beruházás a következő években a kiszolgáló létesítmények megépítésével folytatódik.


A kőbányai Sportliget teljes megújításának első üteme keretében 2019-ben a streetball, teqball, lábtenisz, műfüves foci és kosárlabda pályákat építette meg az önkormányzat. A járványhelyzet ellenére Kőbánya az idén is a terveknek megfelelően folytatta a fejlesztést, saját forrásból és pályázati támogatással építette meg az 1000 m hosszú, 1,3 m széles korszerű, rekortán burkolatú futókört. A sportolók biztonsága érdekében a pályát őszre térfigyelő kamerákkal, valamint világítással is ellátják.

 

   run 2„Kiemelt célunk, hogy a kőbányaiak életminőségét folyamatosan javítsuk. Hosszú távon gondolkodunk és takarékosan gazdálkodunk, ami lehetővé tette, hogy a tervezett fejlesztéseinket a járványhelyzetben is folytassuk. A Sportliget ma már kiválóan alkalmas egy családi nap eltöltésére. A megújult sportpályák, a rendezett zöld felület és a most átadott futókör minden korosztály számára minőségi kikapcsolódást nyújt” - mondta az átadás után D. Kovács Róbert Antal polgármester (képünkön: L. Dézsi Zoltán riporternek nyilatkozik).


  Révész Máriusz kormánybiztos az avató beszédben elmondta: „A Kormány azt a célt tűzte ki, hogy 2030-ra Magyarország a legélhetőbb európai országok közé fog tartozni. Ezzel szorosan összefügg, hogy a magyar emberek milyen életmódot élnek, ugyanis kutatások szerint heti 2,5 óra mozgással az élettartamunkat akár 4 évvel is meghosszabbíthatjuk.

   

run 4

 

   Éppen ezért hívtuk életre az Aktív Magyarország Programot, amely a bringaparkok és a futókörök építésén felül görparkok, valamint hegyi via ferrata pályák létesítésével is igyekszik bővíteni a lakosság sportolási lehetőségeit” - nyilatkozata Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

 

   run 1„A Kőbányai Önkormányzat két sikeres pályázatot is benyújtott, így a most átadott futókörön felül jövő tavasszal egy görpark avatására is sor kerül majd. Reményeink szerint ezekkel a létesítményekkel nem csak a Sportligetbe látogatók kikapcsolódási lehetőségeit tudjuk színesíteni, de hozzá is tudtunk járulni ahhoz, hogy Magyarországon, és azon belül is Kőbányán az emberek kicsit egészségesebben, mozgásgazdagabban élhessenek” - zárta gondolatait a kormánybiztos (képünk).

 

   A futókör építésével párhuzamosan a kerület a beruházás következő ütemét is előkészítette, a többi közt kiépítette az azokhoz szükséges közműveket. A következő években épül meg a tervek szerint az uszoda mellett az új központi szociális épület, melyben Máltai típusú játszótér, büfé és vizesblokk is helyet kap. A fejlesztés következő ütemében készülhet majd el a gördeszka- és a kerékpáros pálya, valamint a látványos vízjáték is.