AD-blacklist1

2018
jún.
25

Csak a dizájn változott

Írta: Oszvald György

SZTLN RUN A 784leadA kőbányai Szent László Napok rendezvénysorozatnak immár szerves része a zárónapon, jelen esetben június 24-én rendezett futóverseny. A versenyiroda, a rajt-cél és az eredményhirdetés helyszíne változatlan volt, a kijelölt útvonalak minimálisan eltértek a tavalyitól, a látvány viszont teljesen újjá lett varázsolva.

 

 

Hadd kezdjük egy gyors statisztikával! 634 jelentkező volt, ténylegesen rajthoz állt 573 versenyző (268 nő, 304 férfi), s egy fő híján mindenki teljesítette is választott távját.

   A részletekről annyit, hogy örvendetes volt a 69 óvodás réászvétele. Nekik, akár szülői kísérettel, akár a nélkül 300 métert kellett teljesíteni. A sulis futamon 49 diák állt rajthoz, s a családi kategória is népszerűnek bizonyult a maga 46 fős mezőnyével.  Utóbbi kettőben egyaránt 700 m volt a teljesítendő táv.

 

    SZTLN RUN A 979Megjegyezzük, többen voltak, akik az ovis vagy a suli kategóriában is, és valamelyik szülővel, a családi futásban is indultak. Sőt, volt olyan anyuka, aki két gyermekével teljesítette a távot, majd később az 5 km-es számban is indult.

 

   A Szent László Napi 5-ös (5 km) kategóriát 196, míg ennek a dupláját, a Szent László Napi 10-est 134 versenyző teljesítette. Bátran mondhatjuk, hogy mind a részvételt, mind a teljesítendő kilométerek számát tekintve ez a két kategória volt a legnépszerűbb.

   A félmaratont (21 km) 71 versenyző, s ugyanezt a távot váltóban 7 nevező teljesítette.

   

SZTLN RUN A 024

 

   A címben jeleztük változott a futóverseny külső megjelenése. Míg korábban a felfújható műanyag rajt-cél kapu uralta a központi helyet, ezt most egy elegáns, fémvázas keretszerkezet foglalta el. Rajta szépen feszült a Szent László Napok arculatához jól illeszkedő molinó.

   Újdonság volt a kritikus helyeken kihelyezett irányítás is, például az Ászok utcai kereszteződés előtt, vagy a több kört teljesítőknek az áthaladást és célegyenesbe fordító folyósót jelző direkció.

 

   A KÖSZI nagyterme ideális helyszín volt ezúttal is az adminisztrációnak: ABC rendben, s kategóriánként is, jól láthatóan jelezték a szervezők hol kell jelentkezni az előregisztrált versenyzőüknek, hol a helyszínen nevezőknek. Volt ruhatár, a Kő Café is nyitva volt, az időjárásra sem lehetett panasz, szóval minden azt jelezte, egy nagyszerű verseny elé nézhet mindenki.

   SZTLN RUN B 364

 

   A rövid távokon nem volt jelentős változás, a 10-es és félmaraton viszont egy „csavarral” bővült. Ugyanis, a futók az Óhegy parki kört követően, az Ihász utca, majd a Csajkovszkij park mellett a Halom utcába fordulva, onnan az Ászok utcára kanyarodva nem az ATV épülete mellett futottak, hanem a Bánya utcáról nyíló ipartelepre befordulva, a nagyon retró hangulatú épületek között a Havas-villa felé (korábban itt volt a Halloween futás versenyirodája -a szerk.) a lejtőn felkaptatva, majd a kőtár macskakő halmait megkerülve, a pincerendszer Bányai utcai bejáratához egy meredek lejtőt teljesítve haladtak a cél felé. Tavaly volt egy rövid kör a Zsivaj utca felé, amely kiegészítette a távot a tényleges 21 km-re, ugyanakkor a Bánya utcai ipartelepi hurok jóval rövidebb volt.

   Néhány futót megtréfált az egyébként célszerűen, s jó helyen kihelyezett tájékoztatás (az ATV épülete mögött), mi szerint a bal oldali folyosón az áthaladó irányba, míg a jobbra esőn a célhoz vezető szakaszra lehetett futni.

 

   SZTLN RUN A 121Több nagyszerű, kedves eseménynek is tanúi lehettünk. Az egyik óvodás, Domján-Halász Ádám mintha kicsit „rosszalkodott” volna, ezért megkérdeztük, mit szólna ahhoz, ha a rajzt előtt köszöntené ovis társait. Tetszett neki az ötlet, így Kozma András „birodalmába” mentünk, ahol a mindig vidám és reggeltől estig folyamatosan beszélni képes szpíker örömmel tett eleget a kérésnek. Ádám bemutatkozott, majd szépen hangsúlyozva ezt mondta: – Jó reggelt és jó futást kívánok kedves óvodások! (képünk) Aztán a sátorból édesanyjához perdült, s máris csatlakoztak a rajtzónába éppen belépő többi ovis futóhoz.

 

   Az eredményeket célszerűen az egyes távok rajtoltatása közé illesztve tartották meg, s engedelmükkel, itt nem részletezzük a győzteseket, A szervezők egy logikusan szerkesztett eredményközlőt alkottak, innen minden fontos információ – ráadásul többféle keresési feltételnek is eleget téve – kiolvasható.

 

   Az eredményekért KATTINTSON IDE!

 

   Sajnáljuk, hogy a végén csak az ajándékok jelezték a dobogó három fokán, hogy a szervezők egy új kezdeményezést tettek. A korábbi évek tapasztalatát látva meghirdették ugyanis a legtöbb nevezőt felvonultató cég kategóriát. Lényegében egy csapatverseny kategóriát hoztak létre, s reméljük, jövőre már a cégek (csapatok) képviselőinek is tapsolhatunk!

   A legtöbb versenyzőt a Richter Gedeon Nyrt. nevezte, a második lett a Greenwe, míg a dobogó harmadik fokára a KÖBE csapata/képviselője állhatott volna.

 

    A 10kerkult.hu szerkesztősége több galériába rendszerezte a futóverseny eseményeit.

 

    Az ovis, sulis és családi futamok rajtját és befutóit ITT tekinthetik meg.

    Az 5 és a 10 km-s táv, a félmaraton és a félmaraton váltó rajtajai és befutói IDE kattintva nézhetők meg.

   A terepen több helyen is igyekeztünk megörökíteni a futókat, erre elsősorban a 10 km-es és a félmaraton távokon nyílt lehetőségünk. Ezek a képek ITT találhatók.

   Az eredményhirdetések galériája ITT érhető el.

   A versenyhez több esemény is tartozik, pl.: a rajtszámok átvétele, feltűzése, a rajtok előtti bemelegítés Kisóval, családi fotók és egyedi apróságok, kedves vagy fura jelenetek. Ezeket egy külön galériába rendeztük, s IDE kattintva nézhetők meg.

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

tamogato tabla 400px