AD-blacklist1

2018
máj.
10

Akiket a pólyások tartanak fiatalon

Írta: Oszvald György

Bolcsis sportnap 054leadA Kőbányai Egyesített Bölcsődék dolgozóinak negyedik sportnapját rendezték meg a Kocsis Sándor Sportközpontban április 21-én. Az eredményhirdetést és bölcsődei díjak átadását egy meglepetéskoncert koronázta meg: Nagy Balázs színművész, a Győri nemzeti színház társulati tagja, és a Madách Színház művésze adott egy rövid koncertet.

 

 

A Kocsis Sándor Sportközpontban a vívóterem berendezése hasonló volt, mint az óvónők sportnapján. Az ajtó felőli rész az éppen nem versenyző csapatoknak és a vendégeknek szolgált egyfajta pihenő és nézőtérként, a 2/3 pedig a sorversenyek lebonyolítására szolgált.

 

   A bölcsődei dolgozókat Nagy István, a sportközpont vezetője köszöntötte, majd a megnyitót Weeber Tibor alpolgármester mondta.

   Bolcsis sportnap 015

 

  Személyes élménnyel kezdte a beszédét, felidézte, hogy menyire kedves élményei vannak abból az időszakból, mikor  a mai eseményen is részt vevő örökbe fogadott kislányát először vitték bölcsődébe. Ugyanis hiába igyekeztek otthoni körülmények között fejleszteni, a családi közösség kevésnek bizonyult.

   „Ekkor vittük el a bölcsődébe, ahol villámgyorsan kinyílt, felállt, elkezdett járni, majd futni, s akik ezt elősegítették, láéthatták, bizonyára emlékeznek is rá. Mára egy érdeklődő nagylány lett.” – méltatta a bölcsődei munkát Weeber Tibor.

   Örömmel állapította meg, hogy a négy évvel ezelőtti, a Fecskefészek Bölcsődében rendezett sportnap kinőtte a helyszínt, s ellentétben az akkori esős idővel, most ragyogó időben és kiváló körülmények között versenyezhetnek, játszhatnak a felnőttek.

 

   Weeber Tibortól az egyesített bölcsődék vezetője, Göncziné Sárvári Gabriella vette át a szót. Köszöntötte dr. Mátrai Gábor, a Humánszolgáltatási bizottság elnökét, s a vendégeket: Kissné Kalló Györgyi, a XIV. kerületi Egyesített Bölcsődék vezetőjét és két munkatársát, majd elmondta, örül annak, hogy a sportnapon nagy létszámban vannak jelen a bölcsődék dolgozói. „Ez ugyan a bölcsődék napja, de most nem a szakmával töltjük el, hanem jó közösségben, vidáman sportolva” – vetítette előre a várható élményeket.

    

   Bolcsis sportnap 109A sportnap, deklaráltan bemelegítés jelleggel, kosárra dobással kezdődött, és természetesen, a csapatok már itt elkezdték a pontgyűjtést.

 

   Nyolc csapat versenyzett, a gyors és rugalmas lebonyolítást, hogy mikor ki és melyik versenyszámot végzi, Nagy István adott részletes információkat.

   A sorversenyek közt szerepelt a súlygolyó söprés, a labdaültetés (ping-pong labdával), a kosárlabdás lovacskázás,

   A szabadban teljesítendő feladatok között szerepelt a síjárás, vagy, ahogy többen ismehetik, a mocsárjárás. Itt az a lényeg, hogy a deszkákat összehangoltan, egyszerre emelve a lábakat kell ügyesen csúsztatni a füvön. Ha valaki kiesik a ritmusból, könnyen borulás lehet a vége.

   Bolcsis sportnap 442

 

   A szoknyás-labda dobásnak az a lényege, hogy a kendőbe tekert kis labda mozgása megváltozik, gyorsan lefékeződik, s ezt figyelembe véve kell az egyre messzebbre kihelyezett körökbe – az alapvonaltól 3, 5 és 7 m – találni. Természetesen, a távolabbi találatért több pont is járt.

 

  Bolcsis sportnap 614Nagy sikert aratott a csúzlival célbalövés, ami ugyan most csak bemutató jelleggel szerepelt, de várható, hogy jövőre a versenyprogram része lesz.

   A vásári dobozverés mintájára a gúlába rendezett fémhengerek labdával történő lebontása is a sztárfeladatok közé avanzsált. Volt, aki egy dobásra szinte az összes dobozt levadászta, mások még az asztalt sem találták el. Mindez sok-sok derültség forrása volt. Közben arról sem szabadott megfeledkezni, hogy itt is „vérre ment” a játék – minden, az asztalról a földre leesett doboz pontot ért.

 

 Abszolút meglepetés volt a gyermekkor visszaidézése: papírrepülőt kellett hajtogatni, s természetesen, nem azok szépsége volt a pontgyűjtés alapja, hanem az, hogy az eldobás után hány másodpercig maradt a levegőben a mestermunka!

     Bolcsis sportnap 575

 

   Az értékelés, a sorrend megállapítása ideje alatt ebéddel kedveskedtek a szervezők, majd az eredményhirdetés (közreműködött dr. Mátrai Gábor és Nagy István) és a bölcsődei díjak átadása következett.

  

   A 4. Bölcsődei Sportnap győztese címet az Apraja Falva Bölcsőde csapata nyerte el (képünk). 

Bolcsis sportnap 9512. Manóvár Bölcsőde, 3. Gyöngyike Bölcsőde, 4. Apró Csodák Bölcsőde, 5. Napsugár Bölcsőde, 6. Szivárvány Bölcsőde, 7. Fecskefészek Bölcsőde, 8. Gyermeksziget Bölcsőde.

 

   A tavaly alapított bölcsődei díjakat, melyek elnevezése rendkívül humoros, ugyanakkor beszédes volt, az idén második alkalommal Göncziné Sárvári Gabriella adta át Mátrai Gáborral az oldalán. Mindegyik díjazottról elhangzott egy rövid méltatás, a díj indoklása is.

 

Kölyökakadémia helytartó és helyettese díj: Szigeti Judit bölcsődevezető (Apraja Falva Bölcsőde)

Kölyökmenedzser cím: Magyar Attiláné Gonda Erzsébet (Napsugár Bölcsőde), Slávik Attiláné (Apraja Falva Bölcsőde) és Kissné Turai Fatime (Gyermeksziget Bölcsőde)

Tele pocak menedzser díj: Begány Edit élelmezésvezető (Manóvár Bölcsőde)

Fakanál virtuóz díj: Horváth Andrea szakács (Manóvár Bölcsőde)

Étegyártó kiskukta cím: Orosz Anikó konyhai munkatárs (Apraja Falva Bölcsőde)

Épülettisztasági technikus díj: Czeglédi Zsuzsanna dajka (Apró Csodák Bölcsőde)

Ruházat-tisztasági ügyintéző díj: Sógorka Istvánné mosó-vasalónő (Fecskefészek Bölcsőde)

Seprűkergető logisztikus díj: Zádori Zsolt kertész (Gyermeksziget Bölcsőde)

 

   Bolcsis sportnap 1193S mielőtt az ajándékkoncert elkezdődött volna,  Gabriellát is meglepték a dolgozók.

 

   Egy rendkívüli díjat ajánlottak fel annak, aki „az alapdíjazásban sohasem részesülhet, hiszen az ő tudta nélkül nincs lehetőség a jelölésre.”

 

  A bölcsődei közösség ezért

a Kölyökadémia Fő Helytartója Díj

elismerésben részesíti Göncziné Sárvári Gabriellát.

  

   Mindezek után jöhetett a koncert. Nagy Balázs gyorsan forró hangulatot teremtett a közismert és kedvelt dallamokkal. Oly annyira, hogy néhányan kiálltak, s táncoltak egy jót.

 

Bolcsis sportnap 1347

 

   Nagy Balázs Kőbányáról indult, 1997-től a Győri Nemzeti Színház társulatának tagja, s játszik a Madách Színházban is, emellett szerepel a közkedvelt Jóban rosszban című televíziós sorozatban is.

   A Gór Nagy Mária színitanodában végzett 1997-ben, a Madách Kamarában 1996-97. között voltak szerepei, de megfordult a székesfehérvári Vörösmarty színházban is1995-98. között.

 

A teremben zajló sorversenyek ITT , a szabadban végzett kunsztok ITT , végül az eredményhirdetés és a meglepetés koncert képei ITT tekinthetők meg.

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

tamogato tabla 400px