AD-blacklist1

2017
okt.
22

Veretlenek összecsapása

Írta: Oszvald György

Darazsak EYBL U14 B 104 leadAz EYBL U14 nemzetközi kosárlabda torna első napján mind a házigazda, mind a pozsonyi csapat győzelemmel zárt. A második nap utolsó mérkőzésén ez a két csapat mérte össze erejét.

 

 

 

A Zsíros Akadémia játékosai:

 

Simonics Levente (4), Györkös Erik (5), Balaton Gergő (6), Hajdu Péter „k” (9), Illés Barnabás (10), Csorba Gyula (11), Keszler Márk (12), Czétényi Bence (13), Bálint Huba (14), Chandler Olivér (15), Simonics Olivér (16), Győrik Dávid (18) – zárójelben a mezszám.

 

Edző: Tápai Zsolt, másodedző: Ménkű Tibor

 

Zsíros Akadémia - Inter Bratislava  64:93

(15:20; 18:23; 22:28; 9:22)

 

   Az előző napi győzelmek után mindenki tisztában volt azzal, csak az egyikük győzhet. Nos, talán a szlovák fiatalok erősebben hittek abban, ők nyernek majd, majd, mert az első negyed első perceiben villámgyors letámadásokkal 0:6 volt az eredmény, s a játékidő felénél ez 2:10-re alakult. Mondhatjuk, „Inter invázió” zajlott a pályán. De csak egy darabig, mert három perccel a negyed vég előtt a kőbányai fiatalok 12:15-re alakították az állást. A lepattanók többségét megszerezték, sőt, az ellentámadásokat is rendre kosárral fejezték be, de nem sikerült az egyenlítés, a szlovákok 5 pontos előnnyel zártak.

 

   Darazsak EYBL U14 B 110A második negyed kiegyenlített játékot mutatott, nagy volt az iram, s mindkét oldalon akadtak hibák és szép megoldások is. Ezekben a pozsonyiak viszont jobbak voltak, az utolsó percekben többször is kockáztattak a távoli dobásokkal, de megérte, bejöttek a 3 pontos dobások. 33:43 volt az eredmény a félidőben.

 

   Darazsak EYBL U14 B 346A harmadik játékrész első fele azt sejtette, a hazai csapat kicsit elfáradt, mert pontatlanná váltak a kosárra dobások, romlott a védekezés is. Többször is előfordult, hogy az Inter a lepattanó megszerzése után egy hosszú labdával indított, s három támadó állt szemben egy védővel. Nem volt nehéz a ziccert kihasználniuk. A negyed végén majd’ húsz pontos előnnyel vezettek.

 

   Az utolsó játékrészben, bár voltak nagyon szép hazai megoldások, állandósult az Inter Bratislava fölénye, szórták a kosarakat, s ezt csak némileg tudta ellensúlyozni a ponterős Győrik Dávid, ráadásul néhány perccel a meccs vége előtt kipontozódott.

 

 

   A mérkőzés néhány szép jelenetét IDE kattintva tekinthetik meg. (hamarosan)

Fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Az első napról elmaradt eredmény:

KTP Kotka (finn) - TS Jahn München (német)   63:68

 

A második nap további eredményei:

USK Praha (cseh) -  Hensfort Przemysl (lengyel)   81:58

Inter Bratislava (szlovák) - U-BT Cluj Napoca (román)  74:48

SBK Junior Levice (szlovák) - KTP Kotka (finn)  66:69

TS Jahn München (német) - USK Praha (cseh)  41:65

Hensfort Przemysl (lengyel) - KK Flash Beograd (szerb) 45:73 


Állj mellénk, támogasd a szerkesztőséget, hogy fejlődni tudjon! Katt a képre!

tamogato tabla 400px