AD-blacklist1

2017
okt.
20

Ismét itt az U14 EYBL kosártorna

Írta: Oszvald György

Darazsak U14 EYBL 098leadKőbánya már nem először rendez nemzetközi ifjúsági kosárlabda tornát a Kada utcai Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban. A színvonalas rendezés, a megbízhatóság meghozza a sikert: ma délelőtt két mérkőzéssel, majd délután két órakor a hivatalos megnyitóval vette kezdetét az őszi U14 korosztálynak szóló fiú EYBL torna B csoportjának mérkőzés sorozata.

 

 

Szerkesztőségünk éppen jókor érkezett ahhoz, hogy az USK Praha (cseh) – KTP Kotka (finn) mérkőzés utolsó negyedét láthassa, s néhány felvétellel dokumentálni is tudja az összecsapást. Végül is a cseh fiatalok nyertek 75:62 arányban.

 

   Darazsak U14 EYBL 146A délutáni program első két csapata elkezdte a bemelegítést, melyet néhány perccel a megnyitó előtt félbeszakítottak: a többi csapattal együtt felsorakoztak a pálya egyik térfelén, s figyelemmel hallgatták Hajdu Péter, a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia elnöke, a házigazda szerepében köszöntötte a résztvevőket, majd a torna megnyitására Radványi Gábor alpolgármestert (képünk) kérte fel. (Radványi beszédét angol nyelven tolmácsolták)

 

   Darazsak U14 EYBL 172– A teremben látható zászlók jelzik, itt és most nemzetközi torna zajlik. Tavaly volt szerencsém itt lenni, szintén a torna megnyitóján, s akkor a véletlen úgy hozta, hogy a magyar futballválogatott kijutott az Európa-bajnokságra és aznap játszott az osztrákokkal és akkor azt jósoltam, hogy hamarosan, akár a női, akár a forfi kosárlabda válogatott is ki fog jutni az Európa-bajnokságra. És így is lett. Megcsodáltam a legjobbak játékát, s most azt kell mondjam, köztetek vannak a Dávid Kornélok, hiszen ő is ebben a korban kezdte a játékot, mint teszitek azt ti is. Fényes jövő előtt állhattok, s biztos vagyok abban, hogy ezen a hétvégén is megtesztek mindent, hogy jobb játékosok legyetek! Ehhez kívánok mindenkinek nagyon jó versenyzést! – zárta a köszöntájét a sportért felelős alpolgármester.

                                                                                       

   Darazsak U14 EYBL 225Kellemes meglepetés volt, hogy Radványi nem csak szóban nyitotta meg a három napos kosárparádét, de a „hivatalos” kezdődobást is ő végezte el. Felharsant a sípszó, s kezdetét vette a Hensfort Przemysl (lengyel) – Inter Bratislava (szlovák) mérkőzés.

 

   A torna további résztvevői: USK Praha (cseh), KTP Kotka (finn), U-BT Cluj Napoca (román), TS Jahn München (német), KK Flash Beograd (szerb), SBK Junior Levice (szlovák) és a házigazda magyar csapat, a Zsíros Akadémia.

 

A torna első napjának eredményei:

 

U-BT Cluj Napoca - TS Jahn München  93:82

USK Praha - KTP Kotka  75:62

SBK Junior Levice -  CBS Cluj Napoca  76:100

KK Flash Beograd -  59:83

Hensfort Przemysl - Inter Bratislava   39:88

Cikkünk feltöltésekor a KTP Kotka - TS Jahn München mérkőzsé eredménye még nem ismert.

 

Figyelem, a holnapi (2017. 10.21-i) programban változás lesz. A két esti mérkőzés helyet cserél, így a helyes sorrend:

17:30-kor: Hensfort Przemysl - KK Flash Beograd

19:30-kor:  Zsíros Akadémia - Inter Bratislava

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

Fotó: 10kerkult.hu/OGY 


Állj mellénk és támogass, hogy fejlődni tudjunk! Katt a képre!

tamogato tabla 400px