AD-blacklist1

2017
máj.
25

Véglegesen a Mászóka Óvodáé a vándorkupa

Írta: Oszvald György

Ovisport dijatado 278leadA 2016/17 évi, jubileumi 20. Kőbányai Óvodás Sportnapok utolsó eseménye az ünnepélyes eredményhirdető és díjkiosztó volt. A Mászóka Óvoda duplázott: két kupát is hazavitt. Az eseményt a Kőrösi Kulturális Központ színháztermében rendezték május 23-án.

 

 

A meghirdetett kezdés előtt pár pereccel Nagy István, a szervező Kocsis Sándor Sportközpont vezetője hangpróbát tartott. Arra kérte a széksorokat zsúfolásig megtöltő óvodásokat, hogy minél hangosabban ismételjék el, hogy Kőbánya, Kőbánya, Kőbánya. Őszintén szólva, nem volt elégedett az ovisok teljesítményével, így újra „hangoskodásra” biztatta a kicsiket. A második próbát már elfogadta.

 

   Ovisport dijatado 022Elmondta, Kőbánya specialitása, hogy az óvodásoktól az idősekig minden korosztálynak megteremti a sportolási lehetőséget, különféle rendezvényekkel segíti a rendszeres mozgást, majd felkértre Radványi Gábor, Kőbánya sportért felelős alpolgármesterét az összetett és végső eredmény kihirdetésén a kupák átadására. (a képen Nagy István)

 

A 20. Kőbányai Óvodás Sportnapok végeredménye

 

1. Mászóka Óvoda (kép) 

Ovisport dijatado 362

 

2. (hármas holtversenyben) Csodapók Óvoda, Gyöngyike Óvoda, Mocorgó Óvoda, 5. Gyermekek Háza Óvoda, 6. (hármas holtversenyben) Csupa Csoda Óvoda, Gézengúz Óvoda, Zsivaj Óvoda, 9. Gesztenye Óvoda, 10. Csodafa Óvoda, 11. Kincskeresők Óvoda, 12. Hárslevelű Óvoda, 13. Bóbita Óvoda, 14. (holtversenyben) Kékvirág Óvoda, Rece-Fice Óvoda, 16. Kiskakas Óvoda, 17. Aprók Háza Óvoda, 18. Gépmadár Óvoda.

 

   Az eredményhirdetésnél Nagy István azt kérte, hogy minden óvoda egy gyermekkel és egy óvónővel jöjjön ki átvenni a kupát, majd az első helyezett pedig a teljes létszámban menjen a színpadra, ők ott vehetik át az első helyért járó óriási kupát.

   Ovisport dijatado 419Nos ezt a Mászóka Óvoda érdemelte ki, ám a kupa átadása után arra kérték őket, ugyan maradjanak már ott, mert a vándorserleget is ők vihetik haza, miután háromszor végeztek az első helyen.

 

   Nagy István a szervező Kocsis Sándor Sportközpont nevében egy új vándorserleget ajánlott fel. Ezt jövő ilyenkor nyerheti el valamelyik óvoda.

 

   Néhány nappal az eredményhirdetés után a közösségi megosztó oldalon „bóklásztunk”, s ezt találtuk Orosz Margit, a Mászóka Óvoda egyik óvónője posztjában:

 

    „Történelmi áttekintés: 20 év alatt 8-szor lettünk elsők, 3 vándorkupánk van, ami örökre az óvodánké maradt. 
Köszönet kollégáimnak a kiscsoporttól kezdődő mindennapos mozgásfejlesztő munkát, a szülőknek a folyamatos támogatást.”

 

   Szerkesztőségünk gratulál az eredményekhez!

 

   Mielőtt Nagy István átadta volna a színpadot a Napvirág Zenekarnak (Farkas Ildikó, Kozma Tamás), még felhívta figyelmet, hogy egy hét múlva, május 31-én a Kihívás napjára jó erőnlétet és sok-sok Budapest-kört kíván mind az óvodásoknak, mind a leendő résztvevőknek. Egy Budapest-kör durván 90 km. A teljesítést az Óhegy park futókörén mérik majd.

   Ovisport dijatado 459

 

   Azt pedig a gyerekek nem is sejtették, hogy az eredményhirdetés után még egy erőpróba vár rájuk. Ugyanis az énekes duó hangulatos, ritmusos gyerekdalokkal a színpad elé csábította őket, s egy hatalmas táncolással, egy nagy-nagy dzsemborival ért véget.

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT 

Fotó: 10kerkult.hu/OGY