AD-blacklist1

2017
máj.
21

Már csak a díjkiosztó van hátra

Írta: Oszvald György

ovisfoci 000leadA 20. Kőbányai Óvodás Sportnapok utolsó előtti eseményé, a kispályás focitornát rendezte meg a Kocsis Sándor Sportközpont május 12-én. A tornán, melyre sokan voltak kíváncsiak, 17 óvoda vett részt.

 

 

 

 

Az óvodások új helyszínen, a Kocsis Sándor Sportközpont műfüves pályáján mérték össze tudásukat, rúgták a bőrt, nemegyszer egymás lábát. A sok gyerek között volt néhány igencsak ügyes mozgású, passzoló és cseleket is bemutató ovis – ők már valamely egyesületi keretek közt, utánpótlás csapatban edzenek.

 

   ovisfoci 357Mondanunk sem kell, a többiek ezt egyáltalán nem vették zokon: lelkesen rohantak a labda után, sokszor csapattársukat gátolva a játékban, s akkor is örültek, ha a saját kapujukban landolt a labda. Hiába, a gól az gól.

 

   ovisfoci 530A szervezők négy kispályát jelöltek ki a gépház előtti műfüves pályarészen. Mindegyikre jutott egy-egy szakavatott játékvezető. Nagypál Fatima, a Fradi női csapatának játékosa, Tarjányi Tibor, Sztojka László és Nagy Dominik fújták a meccseket. A sorsolást, a csapatok beosztását Bereczki István, az FTC női utánpótlás futballistáinak edzője készítette, s felügyelte a zavartalan lebonyolítást. És nem is volt olyan könnyű dolga, mert 17 óvoda vett részt a tornán, ami azt is jelentette, hogy nem tudták minden pályán egyszerre kezdeni és befejezni a játékot. Az viszont örömteli esemény volt, hogy a 16 önkormányzati fenntartású óvoda mellett a Bosch gyári intézménye, az Idesüss Óvoda is részt vett a viadalon.

 

ovisfoci 257

 

ovisfoci 655

 

   Ennek a tornán minden csapat aranyérmes lett, a jubileumi, 20. torna feliratozású érmet minden egyes kis focista megkapta az oklevél mellé. Persze, ez nem jelenti azt, hogy nem pontozzák a meccseket, de ezek majd az összesítésbe számítanak be.

 

ovisfoci 716   A 20. Kőbányai Óvodás Sportnapok utolsó fordulóját Nagy István, a sportcentrum igazgatója (a képen balra) konferálta és irányította, a megnyitót Radványi Gábor alpolgármester mondta (középen) , s a meccsek végén – csatlakozva hozzá Révész Máriusz kormánymegbízott (a képen jobbra) – együtt adták át az érmeket, okleveleket és ajándékokat.

 

   Elkészültek a csapatfotók is, a díjkiosztóra május 23-án kerül sor Kőrösi Kulturális Központban.

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

Fotó: 10kerkult.hu/OGY