AD-blacklist1

2017
ápr.
17

A szirtaki mindent vitt, de…

Írta: Oszvald György

Ovis ovonok A 1386leadHa úgy tetszik, fordított nap volt április elején a Kőbányai Óvodás Sportnapok soros rendezvényén. Kivételesen nem a kicsiknek szorítottak a szülők, a nagytestvérek, hanem a 18 kőbányai óvoda dolgozóinak a nem versenyző munkatársak, barátok. Történt mindez a Kocsis Sándor sportközpontban, Nagy István igazgató vezényletével.

 

 

 

Írásunk a szokásos idejű megjelenéstől kicsit később olvasható. Mentségünkre szolgáljon, hogy ez esetben is temérdek fotó készült, s valójában ezek válogatása, feldolgozása okozta a csúszást, meg az, hogy erről az érintetteket időben tájékoztattuk. Itt köszönjük meg a türelmüket.

 

   Ovis ovonok A 162Hogy a szót ne szaporítsuk, in medias res elmondjuk rögvest, hogy amióta az óvodai dolgozók is megtartják a maguk sportnapját, első alkalommal történt, hogy a humoros bemutatkozás önkéntes volt, s nem járt érte pont.

 

   Miután a Zsivaj Óvoda vezetője, Babics Attiláné megköszönte a pénteki versenyzési lehetőséget, az önkormányzat támogatását, egy mókás, ám izmokat megmozgató ráhangolást vezényeltek munkatársai.

 

   Négy bátor jelentkező volt az önkéntes bemutatkozásra. A Kiskakas Óvoda „legénysége” a most is profi színvonalú koreográfiával és előadással, a nemkülönben színvonalas és különleges táncos produkcióval a Csodafa Óvoda, majd a Mászóka Óvoda a most is szellemes, napi aktualitások paródiájával, bele komponálva szerkesztőségünket is, végül a Mocorgó Óvoda fergeteges szirtakival Ovis ovonok A 559hódította meg a jelenlévőket. Oly annyira, hogy a köszöntőt mondó Kovács Róbert polgármestert is táncra késztették (képünk). A szirtaki mindent vitt, ám egyet nem lehetett tudni e megnyitó pillanatában: nevezetesen, hányadik helyig tudnak majd elmocorogni (és a rend kedvéért, de ezt mi is csak a cikk legvégén írjuk meg).

 

   A verseny rendkívül egyszerű rendszer szerint zajlott: a selejtezőket a három hatos csoportba sorsolt óvodák vívták, mindegyik azonos feladatokat hajtott végre. Az adott csoport első két helyezettje a nagydöntőbe (I. – VI. hely), a második duó a középdöntőbe (VII. – XII.), míg a harmadik két legjobb eredmény a kisdöntőbe (XIII. – XVIII.) vitte a csapatokat.

 

   Ovis ovonok A 1071A selejtezők során labdaterelés volt az első gyakorlat, ahol kosárlabdával kellett a teniszlabdát a bóják között vezetgetni (szlalomozni kellett lényegében), majd a fordulóban a kosárlabdát a zsámoly alá, a teniszt pedig a zsámolyra kellett helyzeni, aztán spuri az alapvonalra váltani. A váltótárs a terelést visszafelé csinálta meg.

   A másik versenyszám a kicsik népszerű labdáját, a fitt-ballt használta. Ezt pattogtatva kellett a bóják között szlalomozni (itt előnyben voltak a kosaras gyakorlattal rendelkezők), majd a fordulóban felkapni és a labdával visszafutni a váltáshoz. (Nem is könnyű feladat ez egy óriási labdával, bizonyíték erre a galériában van; több szerencsés bukás is történt -a szerk.)

 

   A harmadik versenyszám tele volt humorral – nem mintha az előző kettő ezt nélkülözte volna – hiszen Nagy István külön felhívta figyelmet, ne hagyják elgurulni a krumplikat, mert másnap nem lesz elég az ebédhez! No, itt egy kis kosárkából a bójákba kellett helyezni két-két darabot, az üres kosarat a zsámolyra rakni, és usgyi, vissza váltani. A váltótárs felkapta a kosarat a fordulóban, és sorra összeszedte („kiásta”) a krumplit, és a teli kosarat adta át a váltótársnak.

 

   Ovis ovonok A 1769A döntőben első gyakorlatként a lovacskázós váltót kellett teljesíteni, ahol is az ugrókötél – a gyeplő – felhelyezése okozott némi nehézséget, de olyat is láttunk, ahol szinte reptében rakták át a gyeplőt a másikra.

   A csúcs, kétségtelen, a tojásterelő váltó volt. Seprűvel kellett a fordulópontig terelgetni a törékeny „jószágot” majd mind a seprűt, mind a tojást felkapva visszafutni a váltáshoz. Ha bárhol eltörött a tojás, elölről kellett kezdeni a gyakorlatot. A veszélyre Nagy István ismét felhívta a figyelmet, s a másnapi tojásrántotta reményében fokozott óvatosságot kért. A gyakorlatra harminc darab tojást szereztek be, s már a második körben kétséges volt, vajon elég lesz-e készlet a verseny végéig. Elég lett. A házi statisztikánk szerint 20 darab tört össze, s szerintünk a maradék 10 még Nagy Istvánnak is elég egy reggelire!

 

   Ovis ovonok B 086A rendkívül jó hangulatú, gördülékenyen szervezett, s a tojástörésre külön takarító brigádot is felvonultató eseményen már csak az oklevelek, a verseny nevével hímzett frottír törülközők (a Kocsis Sándor Sportközpont és az önkormányzat ajándéka, 12-12 darab csapatonként) és a dobogósoknak járó kupák átadása volt hátra.

 

   Az eredményhirdetésen az átadásra ugyan vállalkozott Kovács Róbert polgármester, ám telefonon jelezte, egyéb irányú és elhúzódó másik programja miatt ezt nem tudja teljesíteni. Így az okleveleket, a díjakat Nagy István és vezető társai adták át. Az eredményhirdetés után a szervezők egy pompás ebédre várták a verseny résztvevőit.

 

Az óvodai dolgozók sportnapjának végeredménye:

 

1. Gézengúz Óvoda (képünk),

Ovis ovonok B 574

 

2. Aprók Háza Óvoda, 3. Gesztenye Óvoda, 4. Gyöngyike Óvoda, 5. Csodafa Óvoda, 6. Csodapók Óvoda, 7. Mászóka Óvoda, 8. Kiskakas Óvoda, 9. Csupa Csoda Óvoda, 10. Gyermekek Háza Óvoda, 11. Mocorgó Óvoda, 12. Gépmadár Óvoda, 13. Zsivaj Óvoda, 14. Kékvirág Óvoda, 15. Bóbita Óvoda, 16. Rece-Fice Óvoda, 17. Kincskeresők Óvoda, 18. Hárslevelű Óvoda.

 

   Cikkünkhöz képgalériák tartoznak:

   A csoportkör képei ITT láthatók, a döntőről készült fotók ITT, míg az eredményhirdetés képei ITT tekinthetők meg.

 

Fotó: 10kerkult.hu/OGY