AD-blacklist1

2016
dec.
29

Bringásközpont a Népligetben?

Írta: lapszemle

bringa1leadEgy október elején tartott sajtótájékoztatón Révész Máriusz kormánymegbízott a közeljövőben várható nagyszabású kerékpárút-fejlesztésekről beszélt, néhány napja pedig az index.hu oldalon egészen más szempontból vizsgálva jelent meg egy írás, melynek több vonatkozásban is kőbányai főszereplői vannak.

 

 

„Kerékpárutak, kerékpársávok, kerékpárnyomok már most is vannak a városban, de azok annyira alkalmasak sportolásra, mint a Dohány utca autóversenyzésre: semennyire. A patinás (annyira patinás, hogy tönkrement) Millenárist az aktuális elképzelések szerint lebontják, és majd évek múlva újat építenek a volt Gázgyár területén, de az sem lesz hobbibringásnak, illetve országúti versenyzőnek való” – így a bevezető.

 

   Majd egy rövid vázlat következik arról, hogy a Margitsziget vagy a Városliget alkalmasabb-e a sportcélú kerékpározásra.

  „Mindeközben parlagon hever egy kiváló és kézenfekvő, jelenleg némiképp elhanyagolt helyszín, a Népliget, amelynek kerékpáros hasznosítására már évekkel ezelőtt kidolgozott, és az illetékeseknek benyújtott egy tervet Eisenkrammer Károly. Mielőtt belemerülünk a részletekbe, érdemes megnézni a park terveiből készített háromdimenziós animációt” – folytatódik a fejtegetés.

 

  A cikk bemutatja Eisenkrammer Károlyt, s a Népligetbe álmodott terveket. A Vuelta sportiroda videós látványterve IDE kattintva is megtekinthető

 

   bringa2„A BringaPark várhatóan összesen 190 millió forintba kerülne. A program egyes elemei a többitől függetlenül is megvalósíthatók, bár a sportágnak minden érintett szakág egységes kiszolgálása lenne a legjobb. A kivitelezés becsült időtartama 8-12 hónap. A Népligeti BringaPark megvalósításával sokéves adósságot törlesztene a főváros a bringások felé, mármint ha ez az egész egyáltalán megvalósul.”

 

   Felteszik a kérdést, vajon mit szól ehhez a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás kormánybiztosa, Révész Máriusz? (Balra a képen) Íme, a válasz:

 

   bringa3"Kőbányai lakosként is örülnék, ha a jelenleg nem kellően hasznosított Népliget új funkciót nyerne ezzel a valamennyi kerékpárosnak sokat ígérő létesítménnyel. Szeretném, ha a Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzat érzékelné a rossz állapotú szakaszok felújításának fontosságát.

 

   A projekt beleilleszthető lenne a Népliget nagy fejlesztési tervébe, de előbb is megvalósulhatna. Nagyszerű helyszínen rendezhetnénk kerékpárversenyeket, útlezárás nélkül."

 

A cikk teljes terjedelmében ITT olvasható

 

Fotó: vuelta sportiroda; Révész Máriusz