• Nemzeti gyásznap a gimnáziumban

  Nemzeti gyásznap a gimnáziumban

  Fotóink ma délelőtt készültek a Szent László Gimnázium főbejárata melletti lépcsőknél. Tanárok, diákok fejezték ki a mécsesek meggyújtásával, egy-egy szál virággal együttérzésüket az olaszországi buszbalesetben elhunytakat gyászolókkal, s a Szinyei Merse Pál diákjaival, tantestületével. Bővebben...
 • Ki nyerje az év kőbányai embere díjat?

  Ki nyerje az év kőbányai embere díjat?

  Honlapunk szerkesztősége hagyományteremtő szándékkal egy díjat alapított 2015-ben, amit annak a személynek kíván átnyújtani, aki az adott esztendőben valami egyedi és értékes cselekedettel erősítette a kőbányaiak közösségét. Bővebben...
 • 1
 • 2
Napi kiemelt
2012
dec.
15

Bűnügyi térkép utcaszintű adatokkal

Írta: Szerk.

kobanyakepElkészült és szombattól a rendőrség honlapján mindenkinek hozzáférhető az ország bűnügyi térképe. Így Kőbánya állapota is megtekinthető.  


Papp Károly vezérőrnagy az országos rendőrfőkapitány általános helyettese jelentette be: elkészült az ország bűnügyi térképe, ezen mindenki megnézheti akár egy évre visszamenőlegesen, hogy a lakókörnyezetében milyen, a közbiztonságérzetet befolyásoló bűncselekmény történt. A rendőrség honlapján szombattól térképpel a hiteles tájékoztatáshoz kívánnak hozzájárulni.


A térképen nem a befejezett eljárások, hanem az elrendelt nyomozásokat lehet figyelemmel kísérni szombat délelőtt 10 órától, a tesztüzem után januártól a végleges üzembe helyezés is megtörténik.
A bűnügyi térképen kétféleképpen láthatók az adatok. Az egyik, úgynevezett ponttérképes verzió, amelyen egészen utca szintű lebontásban nézhetők meg az egyes bűncselekménytípusok. Ezen pontokkal jelölik, hogy az adott utcában hány, a keresési feltételeknek megfelelő bűncselekmény történt. A másik térképen pedig színskála segítségével nézhető meg az adott megye, vagy járás bűnügyi fertőzöttsége.  A felhasználó tehát országos, megyei, járási, települési szinten informálódhat, de akár arra az utcára is rákereshet, amelyben lakik.


Megnézhetőek a közterületen elkövetett bűncselekmények, a személy elleni erőszakos bűncselekmények. Külön kikereshető a lopások, a betöréses lopások, a lakásbetörések száma. Szintén meg lehet nézni, hogy személygépkocsi-lopás, valamint jármű önkényes elvétele miatt hány eljárás indult egy adott helyen. A gépkocsifeltörések, rongálások, rablások és kifosztások, továbbá a garázdaság és a tulajdon elleni szabálysértések is kikereshetők a térkép alapján.
A térkép naponta frissül, de a felhasználók 30 nappal későbbi adatokat láthatnak, amelyre fel is hívják a figyelmet a programban. A bűnügyi térképhez hozzáigazították a baleseti térképet is, az is ugyanolyan formátumot kapott. A baleseti térképen nemcsak a balesetek helyét lehet megnézni, hanem a baleseti okokat is feltüntetik.


Tehát Kőbánya helyzete is megtekinthető. Terveink szerint a térkép alapján kielemezzük a kerület bűnügyi helyzetét.


(MTI)

hoptop tamogato2

el banner

Kőbánya

Az előzés előzése = bumm

Az előzés előzése = bumm

2017.01.23. | Oszvald György

Furcsa baleset történt ma este negyed hét körül Kőbányán, a Mádi utca – Újhegyi út kereszteződésében. Egy személyautó koccant a 202E busszal. De nem akárhogyan…

Művelődés

Meghalt Kricskovics Antal koreográfus

Meghalt Kricskovics Antal koreográfus

2017.01.19. | szerk

Szerdára virradóra, 87 éves korában meghalt Kricskovics Antal Erkel Ferenc-díjas táncművész, koreográfus, kiváló művész – közölte a család az MTI-vel.

Budapest

Átadták a megújult Bibliamúzeumot Budapesten

Átadták a megújult Bibliamúzeumot Budapesten

2017.01.20. | szerk

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mondott beszédet csütörtökön Budapesten, ahol átadták a Szentírás világát bemutató, 200 millió forintból megújult és kibővített Bibliamúzeumot.

Magyarország

Reformáció 500 - Népművészeti alkotópályázat

Reformáció 500 - Népművészeti alkotópályázat

2017.01.19. | Oszvald György

Az 500 éves protestáns egyház hagyományait bemutató pályaműveket várnak egyéni alkotóktól és alkotóközösségektől A reformáció történelmi és kulturális öröksége az élő népművészetben című népművészeti alkotópályázatra.

Suli

Nemzeti gyásznap a gimnáziumban

Nemzeti gyásznap a gimnáziumban

2017.01.23. | Oszvald György

Fotóink ma délelőtt készültek a Szent László Gimnázium főbejárata melletti lépcsőknél. Tanárok, diákok fejezték ki a mécsesek meggyújtásával, egy-egy szál virággal együttérzésüket az olaszországi buszbalesetben elhunytakat gyászolókkal, s a Szinyei...

Sport

Imre Géza lett 2016-ban Kőbánya sportolója

Imre Géza lett 2016-ban Kőbánya sportolója

2017.01.21. | Oszvald György

Különlegességekkel fűszerezett gálán adták át az Év Kőbányai Sportolója elismerést Imre Géza olimpiai ezüstérmes vívónak január 19-én a Kőrösi Kulturális Központban.

Szerintem

 • Össznépi „korcsolyázás”

  Talán nem „vetem” internetre gondolataimat, ha nem a saját szememmel látom és fotózom le a Kápolna utcában az úttesten, a kerékpárúton bandukoló idős asszonyokat ma délután. De láttam és exponáltam…  Igazság szerint örülnöm kellene, hogy a minap közzétett, a jeges közterületekről szóló írásom önálló életre kelt. De higgye el az olvasó, nem az öröm tölt el, annak ellenére, hogy két nap alatt valamivel több, mint 5000 látogatót vonzott a témában született két írás! Inkább bosszankodom.

  Bővebben...

 • A hét műtárgya
 • A hét képe
 • A hét írása

Királyilakosztályba… Király, Királyné és Őrök 

 vigado tita 004

 

E. Szabó Margit alkotása  

 

 fotó: Oszvald György

 Hadd simogassam meg!

 RG egvaros Csorna 028

A fotó a Richter Egészségváros csornai eseményén készült 

 fotó: Oszvald György 

Farkas Viola: Szomorú szülősors

 

 

Szomorú szülősors, ha nincs jövő képe,

Rossz utakat választ az ő szeme-fénye!

A vége mindig az: segítségre szorul,

Sohasem tanul meg saját hibájából.

 

Ez a téma tabu, senki sem szereti,

Pironkodva, fájón, a mélyre süllyeszti!

A legvége pedig: szülő öregedve,

Magára hagyottan, nagyrészt elfeledve!

 

 

Budapest, 2015. június 29.

10ker-AD-700x100