Amikor a korrupció öl...

Amikor a korrupció öl...

Nemcsak egy terrortámadásba, hanem a korrupcióba is bele lehet halni, fejtette ki Hadházy Ákos LMP-s politikus eheti korrupcióinfóján. A korrupt magyar egészségügy állapotából sok haláleset következhet. Ezen kívül egy szép és nyilvánvaló példa arra, hogyan lopják az egészségügyre fordítható uniós milliárdokat.

A projektnek vége, a munka megy tovább

A projektnek vége, a munka megy tovább

Projektzáró rendezvényt tartott a Kontúr Közhasznú Egyesület a Pongrác Közösségi Házban április 19-én. A “Nyitottabb Hős utcát!” – közösségfejlesztéssel a szegregátumban élők hátrányainak mérsékléséért című pályázat végrehajtásáról számoltak be az egyesület munkatársai, segítői.

Egy falatka és egy korty különbséggel…

Egy falatka és egy korty különbséggel…

Nagyszerű kőbányai siker született a 36. Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai versenyen április 15-én. A Giorgio Perlasca Szakközépiskola és Szakiskola minimális különbséggel a második helyen végzett, Ócsai Patrik pincértanuló pedig különdíjat nyert az élőmunka során nyújtott teljesítményéért.

Gyerekszonáta három tételben

Gyerekszonáta három tételben

A Kroó György Zeneiskola AMI három, egymáshoz közeli eseményét foglaltuk bele egy cikkbe, mondjuk, igyekeztünk egy „szonátát komponálni”. A közös nevező, hogy mindhárom produkcióban a gyerekek a főszereplők – természetesen a zene mellett.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Napi kiemelt
2012
dec.
15

Bűnügyi térkép utcaszintű adatokkal

Írta: Szerk.

Megosztom

kobanyakepElkészült és szombattól a rendőrség honlapján mindenkinek hozzáférhető az ország bűnügyi térképe. Így Kőbánya állapota is megtekinthető.  


Papp Károly vezérőrnagy az országos rendőrfőkapitány általános helyettese jelentette be: elkészült az ország bűnügyi térképe, ezen mindenki megnézheti akár egy évre visszamenőlegesen, hogy a lakókörnyezetében milyen, a közbiztonságérzetet befolyásoló bűncselekmény történt. A rendőrség honlapján szombattól térképpel a hiteles tájékoztatáshoz kívánnak hozzájárulni.


A térképen nem a befejezett eljárások, hanem az elrendelt nyomozásokat lehet figyelemmel kísérni szombat délelőtt 10 órától, a tesztüzem után januártól a végleges üzembe helyezés is megtörténik.
A bűnügyi térképen kétféleképpen láthatók az adatok. Az egyik, úgynevezett ponttérképes verzió, amelyen egészen utca szintű lebontásban nézhetők meg az egyes bűncselekménytípusok. Ezen pontokkal jelölik, hogy az adott utcában hány, a keresési feltételeknek megfelelő bűncselekmény történt. A másik térképen pedig színskála segítségével nézhető meg az adott megye, vagy járás bűnügyi fertőzöttsége.  A felhasználó tehát országos, megyei, járási, települési szinten informálódhat, de akár arra az utcára is rákereshet, amelyben lakik.


Megnézhetőek a közterületen elkövetett bűncselekmények, a személy elleni erőszakos bűncselekmények. Külön kikereshető a lopások, a betöréses lopások, a lakásbetörések száma. Szintén meg lehet nézni, hogy személygépkocsi-lopás, valamint jármű önkényes elvétele miatt hány eljárás indult egy adott helyen. A gépkocsifeltörések, rongálások, rablások és kifosztások, továbbá a garázdaság és a tulajdon elleni szabálysértések is kikereshetők a térkép alapján.
A térkép naponta frissül, de a felhasználók 30 nappal későbbi adatokat láthatnak, amelyre fel is hívják a figyelmet a programban. A bűnügyi térképhez hozzáigazították a baleseti térképet is, az is ugyanolyan formátumot kapott. A baleseti térképen nemcsak a balesetek helyét lehet megnézni, hanem a baleseti okokat is feltüntetik.


Tehát Kőbánya helyzete is megtekinthető. Terveink szerint a térkép alapján kielemezzük a kerület bűnügyi helyzetét.


(MTI)

 kabeltv

rio banner665

Kőbánya

A projektnek vége, a munka megy tovább

A projektnek vége, a munka megy tovább

2016.04.28. | Oszvald György

Projektzáró rendezvényt tartott a Kontúr Közhasznú Egyesület a Pongrác Közösségi Házban április 19-én. A “Nyitottabb Hős utcát!” – közösségfejlesztéssel a szegregátumban élők hátrányainak mérsékléséért című pályázat végrehajtásáról számoltak be az egyesület...

Művelődés

Prince nem zenél tovább...

Prince nem zenél tovább...

2016.04.21. | Szerk.

Elhunyt a könnyűzene legendás alakja, Prince. A zenész 57 éves volt. Turnéját korábban megfázás miatt szakította meg.

Budapest

Plusz parkolók Ferihegyen

Plusz parkolók Ferihegyen

2016.04.28. | Szerk.

Több mint ezer parkolóhellyel bővíti a Budapest Airport a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér parkolókapacitását.

Magyarország

Amikor a korrupció öl...

Amikor a korrupció öl...

2016.04.29. | Oszvald György

Nemcsak egy terrortámadásba, hanem a korrupcióba is bele lehet halni, fejtette ki Hadházy Ákos LMP-s politikus eheti korrupcióinfóján. A korrupt magyar egészségügy állapotából sok haláleset következhet. Ezen kívül egy szép...

Suli

Egy falatka és egy korty különbséggel…

Egy falatka és egy korty különbséggel…

2016.04.28. | Oszvald György

Nagyszerű kőbányai siker született a 36. Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai versenyen április 15-én. A Giorgio Perlasca Szakközépiskola és Szakiskola minimális különbséggel a második helyen végzett, Ócsai Patrik pincértanuló pedig különdíjat nyert...

Sport

Oda-vissza átvilágítják a MAC-ot

Oda-vissza átvilágítják a MAC-ot

2016.04.29. | Szerk.

Miközben a jégkorongválogatott a hamarosan kezdődő elit-világbajnokságra készül, az osztrák bajnokságban, ahová a MAC Budapest is pályázik, zajlanak az események.

10ker-AD-700x100