Ugrás a sötétbe

Ugrás a sötétbe

2017-ig gyakorlatilag bármit megcsinálhatnak Budapesttel, így akár 30 méteres ugrótorony is épülhet a Parlament elé. Alig három nap alatt átverték a parlamenten a fővárosi Duna-part látképét meghatározó, nyolcmilliárd forintot felemésztő úszópalota építését lehetővé tevő törvényt.

Beköszöntött a civilizáció

Beköszöntött a civilizáció

Meglehetősen szerény ceremóniával adták át a 145 millió forintból felújított Zsivaj utcai felnőtt- és gyermekorvosi rendelőt. Persze akadnak a látványt kicsit romboló hibák.

Csillagász az iskolában

Csillagász az iskolában

Egy régi álma valósult meg dr. Both Elődnek, a tavaly legmagasabb kőbányai elismerésben, a Szent László-díj kitüntetésben részesült csillagásznak. Rendhagyó természettudományi órát tartott a Harmat Általános Iskolában. Both Előd óráját szerkesztőségünk is meglátogatta március 24-én.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Napi kiemelt
2012
dec.
15

Bűnügyi térkép utcaszintű adatokkal

Írta: Szerk.

Megosztom

kobanyakepElkészült és szombattól a rendőrség honlapján mindenkinek hozzáférhető az ország bűnügyi térképe. Így Kőbánya állapota is megtekinthető.  


Papp Károly vezérőrnagy az országos rendőrfőkapitány általános helyettese jelentette be: elkészült az ország bűnügyi térképe, ezen mindenki megnézheti akár egy évre visszamenőlegesen, hogy a lakókörnyezetében milyen, a közbiztonságérzetet befolyásoló bűncselekmény történt. A rendőrség honlapján szombattól térképpel a hiteles tájékoztatáshoz kívánnak hozzájárulni.


A térképen nem a befejezett eljárások, hanem az elrendelt nyomozásokat lehet figyelemmel kísérni szombat délelőtt 10 órától, a tesztüzem után januártól a végleges üzembe helyezés is megtörténik.
A bűnügyi térképen kétféleképpen láthatók az adatok. Az egyik, úgynevezett ponttérképes verzió, amelyen egészen utca szintű lebontásban nézhetők meg az egyes bűncselekménytípusok. Ezen pontokkal jelölik, hogy az adott utcában hány, a keresési feltételeknek megfelelő bűncselekmény történt. A másik térképen pedig színskála segítségével nézhető meg az adott megye, vagy járás bűnügyi fertőzöttsége.  A felhasználó tehát országos, megyei, járási, települési szinten informálódhat, de akár arra az utcára is rákereshet, amelyben lakik.


Megnézhetőek a közterületen elkövetett bűncselekmények, a személy elleni erőszakos bűncselekmények. Külön kikereshető a lopások, a betöréses lopások, a lakásbetörések száma. Szintén meg lehet nézni, hogy személygépkocsi-lopás, valamint jármű önkényes elvétele miatt hány eljárás indult egy adott helyen. A gépkocsifeltörések, rongálások, rablások és kifosztások, továbbá a garázdaság és a tulajdon elleni szabálysértések is kikereshetők a térkép alapján.
A térkép naponta frissül, de a felhasználók 30 nappal későbbi adatokat láthatnak, amelyre fel is hívják a figyelmet a programban. A bűnügyi térképhez hozzáigazították a baleseti térképet is, az is ugyanolyan formátumot kapott. A baleseti térképen nemcsak a balesetek helyét lehet megnézni, hanem a baleseti okokat is feltüntetik.


Tehát Kőbánya helyzete is megtekinthető. Terveink szerint a térkép alapján kielemezzük a kerület bűnügyi helyzetét.


(MTI)

Kőbánya

Beköszöntött a civilizáció

Beköszöntött a civilizáció

2015.03.31. |

Meglehetősen szerény ceremóniával adták át a 145 millió forintból felújított Zsivaj utcai felnőtt- és gyermekorvosi rendelőt. Persze akadnak a látványt kicsit romboló hibák.

Művelődés

Hiába készült, elhunyt az előadás előtt

Hiába készült, elhunyt az előadás előtt

2015.03.31. | Szerk. - R.F

Meghalt Katona János színész. A József Attila Színház művészének halálhírét az intézménynél is megerősítették.

Budapest

Ugrás a sötétbe

Ugrás a sötétbe

2015.04.01. | Szerk.

2017-ig gyakorlatilag bármit megcsinálhatnak Budapesttel, így akár 30 méteres ugrótorony is épülhet a Parlament elé. Alig három nap alatt átverték a parlamenten a fővárosi Duna-part látképét meghatározó, nyolcmilliárd forintot felemésztő...

Magyarország

Autószerelőből belügyi tanácsadó lett

Autószerelőből belügyi tanácsadó lett

2015.04.01. | Raffai Ferenc

A Direkt36 oknyomozó műhely legújabb cikke Pintér Sándor egyik ismerősének bámulatos karrierjéről szól. Pittlik Béla autószerelőként kezdte, majd közös autókereskedést nyitott Pintér feleségével, most pedig a Pintér által irányított Belügyminisztériumnak...

Suli

Csillagász az iskolában

Csillagász az iskolában

2015.03.30. | Oszvald György

Egy régi álma valósult meg dr. Both Elődnek, a tavaly legmagasabb kőbányai elismerésben, a Szent László-díj kitüntetésben részesült csillagásznak. Rendhagyó természettudományi órát tartott a Harmat Általános Iskolában. Both Előd óráját...

Sport

Rekordkísérlet az Óhegy-parkban

Rekordkísérlet az Óhegy-parkban

2015.03.31. | Oszvald György

Kétórás futórekord-kísérletre készülnek az Óhegy Parki Futókör nevű csapat szervezői. A tervük egyszerű: két óra alatt a lehető legtöbb kilométer lefutása. Indulás a Csősztoronytól, április 11-én, 10 órakor.

10ker-AD-700x100