Respektje van a fiatalok körében

Respektje van a fiatalok körében

Zacher Gábor toxikológus szakértő tartott előadást a szenvedélybetegségekről, a függőség kialakulásáról a népligeti Liget Club & Barban július 25-én. A péntek esti, buli előtti eseményen meglehetősen sokan, közel hetvenen vettek részt, elsődlegesen a 20-30 év közötti korosztályból.

Orbán a gömbösi úton

Orbán a gömbösi úton

A miniszterelnök szerint az új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű. Mindez a régi fasiszta előd programjára hasonlít. Az MSZP elnöke szerint az az állam, amely nem a szabadság köré szerveződik, előbb vagy utóbb kilép a demokrácia keretei közül. Más meg másra hívta fel a kormányfő figyelmét.

A kutató biológiatanár

A kutató biológiatanár

Biológusnak készült, s bár ez sikerült neki, mégis a tanítást választotta hivatásul, természetesen biológiát és kémiát oktat. A tanítás mellett azonban kutatómunkát is végez. Mindkettőben kiváló. Eme kettősség elismeréseként tavaly decemberben Pedagógus Kutatói Pályadíj kitüntetést kapott a Magyar Tudományos Akadémiától. Endresz Gáborral beszélgettünk.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Napi kiemelt
2012
dec.
15

Bűnügyi térkép utcaszintű adatokkal

Írta: Szerk.

Megosztom

kobanyakepElkészült és szombattól a rendőrség honlapján mindenkinek hozzáférhető az ország bűnügyi térképe. Így Kőbánya állapota is megtekinthető.  


Papp Károly vezérőrnagy az országos rendőrfőkapitány általános helyettese jelentette be: elkészült az ország bűnügyi térképe, ezen mindenki megnézheti akár egy évre visszamenőlegesen, hogy a lakókörnyezetében milyen, a közbiztonságérzetet befolyásoló bűncselekmény történt. A rendőrség honlapján szombattól térképpel a hiteles tájékoztatáshoz kívánnak hozzájárulni.


A térképen nem a befejezett eljárások, hanem az elrendelt nyomozásokat lehet figyelemmel kísérni szombat délelőtt 10 órától, a tesztüzem után januártól a végleges üzembe helyezés is megtörténik.
A bűnügyi térképen kétféleképpen láthatók az adatok. Az egyik, úgynevezett ponttérképes verzió, amelyen egészen utca szintű lebontásban nézhetők meg az egyes bűncselekménytípusok. Ezen pontokkal jelölik, hogy az adott utcában hány, a keresési feltételeknek megfelelő bűncselekmény történt. A másik térképen pedig színskála segítségével nézhető meg az adott megye, vagy járás bűnügyi fertőzöttsége.  A felhasználó tehát országos, megyei, járási, települési szinten informálódhat, de akár arra az utcára is rákereshet, amelyben lakik.


Megnézhetőek a közterületen elkövetett bűncselekmények, a személy elleni erőszakos bűncselekmények. Külön kikereshető a lopások, a betöréses lopások, a lakásbetörések száma. Szintén meg lehet nézni, hogy személygépkocsi-lopás, valamint jármű önkényes elvétele miatt hány eljárás indult egy adott helyen. A gépkocsifeltörések, rongálások, rablások és kifosztások, továbbá a garázdaság és a tulajdon elleni szabálysértések is kikereshetők a térkép alapján.
A térkép naponta frissül, de a felhasználók 30 nappal későbbi adatokat láthatnak, amelyre fel is hívják a figyelmet a programban. A bűnügyi térképhez hozzáigazították a baleseti térképet is, az is ugyanolyan formátumot kapott. A baleseti térképen nemcsak a balesetek helyét lehet megnézni, hanem a baleseti okokat is feltüntetik.


Tehát Kőbánya helyzete is megtekinthető. Terveink szerint a térkép alapján kielemezzük a kerület bűnügyi helyzetét.


(MTI)

banner

Kőbánya

Respektje van a fiatalok körében

Respektje van a fiatalok körében

2014.07.28. | Oszvald György

Zacher Gábor toxikológus szakértő tartott előadást a szenvedélybetegségekről, a függőség kialakulásáról a népligeti Liget Club & Barban július 25-én. A péntek esti, buli előtti eseményen meglehetősen sokan, közel hetvenen vettek...

Művelődés

Tankcsapda újra a Szigeten!

Tankcsapda újra a Szigeten!

2014.07.27. | Szerk.

A Tankcsapda játszik az amerikai Blink 182 zenekar előtt a Sziget Fesztivál mínusz egyedik napján, augusztus 11-én a Pop-Rock nagyszínpadon.

Budapest

Magyarország

Orbán a gömbösi úton

Orbán a gömbösi úton

2014.07.27. | Raffai Ferenc

A miniszterelnök szerint az új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű. Mindez a régi fasiszta előd programjára hasonlít. Az MSZP elnöke szerint az az állam, amely...

Suli

A sikerszám: 260

A sikerszám: 260

2014.07.25. | Szerk.

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este. Az egyik legmagasabb pontszám, 465, az alkalmazott közgazdaságtan szakra, gazdaságelemzési képzésre és nemzetközi tanulmányok szakra kellett.

Sport

Szabó Kuksi sikerek Kecskeméten

Szabó Kuksi sikerek Kecskeméten

2014.07.28. | Szerk-OGY

A Mammi Kupa és Old Timer Bajnokság motoros versengés negyedik fordulóját rendezték meg Kecskeméten, július 27-én. A futamon ismét születtek kőbányai sikerek.

10ker-AD-700x100