Lázár János Budapest főellensége

Lázár János Budapest főellensége

Továbbra is komoly ellentét feszül a budapesti főpolgármester és a kormány főváros-felelőse, az amúgy hódmezővásárhelyi kancelláriaminiszter között. Előbbi a Népszabadságnak elmondta, szívesen odaadná a miniszternek és tárcájának a BKV-t, legalább ennyivel kevesebb gondja lenne.

A tökös meg a töketlen

A tökös meg a töketlen

Amíg Rákosmente önkormányzata erélyesen, látszó lakossági támogatással lép fel a repülőtér ellen zajügyben, addig Kőbánya önkormányzata más úton jár. Új zajadat-értékelési rendszer bevezetését kezdeményezik.

Ezt így mégis hogyan?

Ezt így mégis hogyan?

Nagyon érdekes információra figyeltünk fel a polgármester Facebook-oldalán: jégpálya épül a városháza előtt. Ugyanakkor ez pár kérdést felvet.

Közösségi tér a Hős utcában

Közösségi tér a Hős utcában

Tavaly nyáron még csak ötlet volt, bő egy hete már valóság a Hős utcai közösségi tér. A Kontúr Közhasznú Egyesület „Nyitottabb Hős utcát – közösségfejlesztéssel a szegregátumban élők hátrányainak mérsékléséért” című projektje célba ért: a lakók végre birtokukba vehették a szépen felújított lakást, a saját közösségi terüket.

Vokskisokos az év embere-díjhoz

Vokskisokos az év embere-díjhoz

Másfél hete indítottuk el kezdeményezésünket, amely jelentős visszhangot váltott ki a kerületben, egy félreértést azonban muszáj „orvosolnunk”. Az érvényes szavazás módját. Csak két „hivatalos út” van!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Napi kiemelt
2012
dec.
15

Bűnügyi térkép utcaszintű adatokkal

Írta: Szerk.

Megosztom

kobanyakepElkészült és szombattól a rendőrség honlapján mindenkinek hozzáférhető az ország bűnügyi térképe. Így Kőbánya állapota is megtekinthető.  


Papp Károly vezérőrnagy az országos rendőrfőkapitány általános helyettese jelentette be: elkészült az ország bűnügyi térképe, ezen mindenki megnézheti akár egy évre visszamenőlegesen, hogy a lakókörnyezetében milyen, a közbiztonságérzetet befolyásoló bűncselekmény történt. A rendőrség honlapján szombattól térképpel a hiteles tájékoztatáshoz kívánnak hozzájárulni.


A térképen nem a befejezett eljárások, hanem az elrendelt nyomozásokat lehet figyelemmel kísérni szombat délelőtt 10 órától, a tesztüzem után januártól a végleges üzembe helyezés is megtörténik.
A bűnügyi térképen kétféleképpen láthatók az adatok. Az egyik, úgynevezett ponttérképes verzió, amelyen egészen utca szintű lebontásban nézhetők meg az egyes bűncselekménytípusok. Ezen pontokkal jelölik, hogy az adott utcában hány, a keresési feltételeknek megfelelő bűncselekmény történt. A másik térképen pedig színskála segítségével nézhető meg az adott megye, vagy járás bűnügyi fertőzöttsége.  A felhasználó tehát országos, megyei, járási, települési szinten informálódhat, de akár arra az utcára is rákereshet, amelyben lakik.


Megnézhetőek a közterületen elkövetett bűncselekmények, a személy elleni erőszakos bűncselekmények. Külön kikereshető a lopások, a betöréses lopások, a lakásbetörések száma. Szintén meg lehet nézni, hogy személygépkocsi-lopás, valamint jármű önkényes elvétele miatt hány eljárás indult egy adott helyen. A gépkocsifeltörések, rongálások, rablások és kifosztások, továbbá a garázdaság és a tulajdon elleni szabálysértések is kikereshetők a térkép alapján.
A térkép naponta frissül, de a felhasználók 30 nappal későbbi adatokat láthatnak, amelyre fel is hívják a figyelmet a programban. A bűnügyi térképhez hozzáigazították a baleseti térképet is, az is ugyanolyan formátumot kapott. A baleseti térképen nemcsak a balesetek helyét lehet megnézni, hanem a baleseti okokat is feltüntetik.


Tehát Kőbánya helyzete is megtekinthető. Terveink szerint a térkép alapján kielemezzük a kerület bűnügyi helyzetét.


(MTI)

borhalo banner2

 

Kőbánya

A tökös meg a töketlen

A tökös meg a töketlen

2015.11.25. |

Amíg Rákosmente önkormányzata erélyesen, látszó lakossági támogatással lép fel a repülőtér ellen zajügyben, addig Kőbánya önkormányzata más úton jár. Új zajadat-értékelési rendszer bevezetését kezdeményezik.

Művelődés

Woody Allen-klasszikusok újra mozivásznon

Woody Allen-klasszikusok újra mozivászno…

2015.11.25. | Szerk.

Woody Allen idén ünnepli 80. születésnapját. Ebből az alkalomból az Uránia Nemzeti Filmszínház műsorára tűzi életművének öt kiemelkedő filmjét. A vetítéssorozatot december 1-jén az Annie Hall nyitja, a filmet magyar...

Budapest

Lázár János Budapest főellensége

Lázár János Budapest főellensége

2015.11.25. | Szerk.

Továbbra is komoly ellentét feszül a budapesti főpolgármester és a kormány főváros-felelőse, az amúgy hódmezővásárhelyi kancelláriaminiszter között. Előbbi a Népszabadságnak elmondta, szívesen odaadná a miniszternek és tárcájának a BKV-t, legalább...

Magyarország

Baráti mutyi a nyugdíjvagyon-részvényekkel

Baráti mutyi a nyugdíjvagyon-részvényekk…

2015.11.25. | Raffai Ferenc

A Terror Háza főigazgatójának családi vállalkozásánál landolt pár korábbi állami tulajdonú részvény, verseny nélkül. De az érintettek szerint ez egy teljesen korrekt ügymenet volt.

Suli

A legjobbak között a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A legjobbak között a Nemzeti Közszolgála…

2015.11.23. | szerk

A HVG Diploma 2016 tíz képzési terület és több mint negyven szak rangsorát tartalmazza. A kőbányai székhelyű NKE olyan nagy múltú tudományegyetemeket előzött meg, mint a Szegedi vagy a Pécsi...

Sport

Önbevallás: érdektelenné tették az NB I-et

Önbevallás: érdektelenné tették az NB I-…

2015.11.25. | Szerk.

A Magyar Labdarúgás Napja alkalmából rendezett ünnepségen a hazai szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor az NB I-es mérkőzések nézőszámának növelését nevezte az egyik legsürgetőbb feladatnak.

pollak banner700x100

10ker-AD-700x100