„Élni és nem félni”

„Élni és nem félni”

Fordíts az életeden! – Sokárnyalatú összefogás a mellrák ellen címmel rendeztek egész napos figyelemfelhívó eseményt az Uránai moziban október 4-én. Az Egészség Hídja Összefogás ez évtől már az ügynek elkötelezett szervezetek összekapcsolását tekinti fő feladatának. Ennek eredményeként üdvözölhettünk kőbányai résztvevőt is ezen a napon.

Rendszerváltó térfigyelő

Rendszerváltó térfigyelő

Más szisztémában működik a nyár óta a térfigyelő hálózat, aminek következtében – a statisztika szerint – hatékonyabbá vált a közterület-felügyelők és a rendőrök munkája is.

Hogyan bukd el a lakásod?

Hogyan bukd el a lakásod?

Bajban, méghozzá nagy bajban van egy kőbányai család. Viszik a lakást a fejük felől. Bár nem szeplőtelenek ebben a történetben, de a kényszer miatti hiszékenységükért nagy árat fizettek, s e pillanatban nem lehet tudni, vajon néhány nap múlva az utcán alszanak vagy rendeződik sorsuk.

Biztonság gombnyomásra

Biztonság gombnyomásra

Az idős, magányos, betegségen átesett emberek biztonságáról, a házi segítségnyújtó rendszerek alkalmazásáról esett szó a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Stroke Betegszervezet szeptember 29-ei összejövetelén. A „főszerepelő” a Body Guard Hungary Kft. betegőr-készüléke volt.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Napi kiemelt
2012
dec.
15

Bűnügyi térkép utcaszintű adatokkal

Írta: Szerk.

Megosztom

kobanyakepElkészült és szombattól a rendőrség honlapján mindenkinek hozzáférhető az ország bűnügyi térképe. Így Kőbánya állapota is megtekinthető.  


Papp Károly vezérőrnagy az országos rendőrfőkapitány általános helyettese jelentette be: elkészült az ország bűnügyi térképe, ezen mindenki megnézheti akár egy évre visszamenőlegesen, hogy a lakókörnyezetében milyen, a közbiztonságérzetet befolyásoló bűncselekmény történt. A rendőrség honlapján szombattól térképpel a hiteles tájékoztatáshoz kívánnak hozzájárulni.


A térképen nem a befejezett eljárások, hanem az elrendelt nyomozásokat lehet figyelemmel kísérni szombat délelőtt 10 órától, a tesztüzem után januártól a végleges üzembe helyezés is megtörténik.
A bűnügyi térképen kétféleképpen láthatók az adatok. Az egyik, úgynevezett ponttérképes verzió, amelyen egészen utca szintű lebontásban nézhetők meg az egyes bűncselekménytípusok. Ezen pontokkal jelölik, hogy az adott utcában hány, a keresési feltételeknek megfelelő bűncselekmény történt. A másik térképen pedig színskála segítségével nézhető meg az adott megye, vagy járás bűnügyi fertőzöttsége.  A felhasználó tehát országos, megyei, járási, települési szinten informálódhat, de akár arra az utcára is rákereshet, amelyben lakik.


Megnézhetőek a közterületen elkövetett bűncselekmények, a személy elleni erőszakos bűncselekmények. Külön kikereshető a lopások, a betöréses lopások, a lakásbetörések száma. Szintén meg lehet nézni, hogy személygépkocsi-lopás, valamint jármű önkényes elvétele miatt hány eljárás indult egy adott helyen. A gépkocsifeltörések, rongálások, rablások és kifosztások, továbbá a garázdaság és a tulajdon elleni szabálysértések is kikereshetők a térkép alapján.
A térkép naponta frissül, de a felhasználók 30 nappal későbbi adatokat láthatnak, amelyre fel is hívják a figyelmet a programban. A bűnügyi térképhez hozzáigazították a baleseti térképet is, az is ugyanolyan formátumot kapott. A baleseti térképen nemcsak a balesetek helyét lehet megnézni, hanem a baleseti okokat is feltüntetik.


Tehát Kőbánya helyzete is megtekinthető. Terveink szerint a térkép alapján kielemezzük a kerület bűnügyi helyzetét.


(MTI)

 

bbufélmaraton csik 690x

halloween banner 665x

Kőbánya

Villamoson tépte ki a sértett fülbevalóját

Villamoson tépte ki a sértett fülbevalój…

2015.10.10. | szerk

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága 01100-2812/2015. bűnügyi számon eljárást indított lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Művelődés

Váljon egészségére!

Váljon egészségére!

2015.10.08. | Szerk.

A Kőrösi kultúrközpont egy jövő vasárnapi, október 18-i rendezvényét ajánljuk olvasóink figyelmébe: az egészségnapot.

Budapest

Zoo-rangsorban élen

Zoo-rangsorban élen

2015.10.10. | szerk

Előkelő helyen áll a Fővárosi Állat- és Növénykert az európai intézmények rangsorában Többek közt a londoni, a párizsi és a madridi állatkertet is megelőzve a 14. helyre rangsorolták az egymillió...

Magyarország

Elhunyt Nemeskürty István

Elhunyt Nemeskürty István

2015.10.09. | Oszvald György

Egyaránt saját halottjának tekinti az életének 91. évében, csütörtökön elhunyt Széchenyi-díjas és Kossuth-nagydíjas Nemeskürty István irodalomtörténészt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA).

Suli

Ezüst Eötvös Díj Kőbányára

Ezüst Eötvös Díj Kőbányára

2015.10.02. | Oszvald György

,,ELTE. Rólad szól." Ezzel a szlogennel kezdődött meg ma délelőtt az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem nyílt napja, az Eltefeszt. A megnyitón az egyetem rektora, dr. Mezey Barna különleges elismeréseket adott...

Sport

Huszonöt focista diadala

Huszonöt focista diadala

2015.10.09. | Szerk.

A magyar labdarúgó-válogatott az Üllői úti stadionban 2-1-re legyőzte a Feröer-szigetek csapatát az Európa-bajnoki selejtezősorozat csütörtöki játéknapján, este, így a legrosszabb esetben is csoportharmadikként pótselejtezőt játszhat.

pollak banner700x100

10ker-AD-700x100