„Gettóba zárt kutyások”

„Gettóba zárt kutyások”

Bizonyos napirendjeiben izgalmas, sokszor ellentmondásokkal teli, elgondolkodtató, más helyeken a szokásos „szavazógép” megoldásos képviselő-testületi ülésnek lehettünk tanúi május 26-án.

Több, mint 6 millió forint a kórháznak

Több, mint 6 millió forint a kórháznak

Kiskunfélegyházán „építették fel” a Richter Egészségvárost május 21-n. A kiskunfélegyházi lakosság példaértékű aktivitásának köszönhetően összesen 6.051.200 forintot biztosít a Richter Gedeon gyógyszergyár a kórháznak.

Kilátás a palóc Olymposzról

Kilátás a palóc Olymposzról

Egész napos jutalomkiránduláson vettek részt a kőbányai görög fiatalok, a Kritiki Skepsi tanulói pünkösd vasárnapján. A Kőbányai Görög Önkormányzat ajándékának úticélja Visegrád, Esztergom és Nógrád község voltak.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Napi kiemelt
2012
dec.
15

Bűnügyi térkép utcaszintű adatokkal

Írta: Szerk.

Megosztom

kobanyakepElkészült és szombattól a rendőrség honlapján mindenkinek hozzáférhető az ország bűnügyi térképe. Így Kőbánya állapota is megtekinthető.  


Papp Károly vezérőrnagy az országos rendőrfőkapitány általános helyettese jelentette be: elkészült az ország bűnügyi térképe, ezen mindenki megnézheti akár egy évre visszamenőlegesen, hogy a lakókörnyezetében milyen, a közbiztonságérzetet befolyásoló bűncselekmény történt. A rendőrség honlapján szombattól térképpel a hiteles tájékoztatáshoz kívánnak hozzájárulni.


A térképen nem a befejezett eljárások, hanem az elrendelt nyomozásokat lehet figyelemmel kísérni szombat délelőtt 10 órától, a tesztüzem után januártól a végleges üzembe helyezés is megtörténik.
A bűnügyi térképen kétféleképpen láthatók az adatok. Az egyik, úgynevezett ponttérképes verzió, amelyen egészen utca szintű lebontásban nézhetők meg az egyes bűncselekménytípusok. Ezen pontokkal jelölik, hogy az adott utcában hány, a keresési feltételeknek megfelelő bűncselekmény történt. A másik térképen pedig színskála segítségével nézhető meg az adott megye, vagy járás bűnügyi fertőzöttsége.  A felhasználó tehát országos, megyei, járási, települési szinten informálódhat, de akár arra az utcára is rákereshet, amelyben lakik.


Megnézhetőek a közterületen elkövetett bűncselekmények, a személy elleni erőszakos bűncselekmények. Külön kikereshető a lopások, a betöréses lopások, a lakásbetörések száma. Szintén meg lehet nézni, hogy személygépkocsi-lopás, valamint jármű önkényes elvétele miatt hány eljárás indult egy adott helyen. A gépkocsifeltörések, rongálások, rablások és kifosztások, továbbá a garázdaság és a tulajdon elleni szabálysértések is kikereshetők a térkép alapján.
A térkép naponta frissül, de a felhasználók 30 nappal későbbi adatokat láthatnak, amelyre fel is hívják a figyelmet a programban. A bűnügyi térképhez hozzáigazították a baleseti térképet is, az is ugyanolyan formátumot kapott. A baleseti térképen nemcsak a balesetek helyét lehet megnézni, hanem a baleseti okokat is feltüntetik.


Tehát Kőbánya helyzete is megtekinthető. Terveink szerint a térkép alapján kielemezzük a kerület bűnügyi helyzetét.


(MTI)

 bezaras

rio banner665

Kőbánya

„Gettóba zárt kutyások”

„Gettóba zárt kutyások”

2016.05.27. | Oszvald György

Bizonyos napirendjeiben izgalmas, sokszor ellentmondásokkal teli, elgondolkodtató, más helyeken a szokásos „szavazógép” megoldásos képviselő-testületi ülésnek lehettünk tanúi május 26-án.

Művelődés

Nemzetközi rajz- és videópályázatot hirdet a FAO

Nemzetközi rajz- és videópályázatot hird…

2016.05.25. | szerk

Nemzetközi rajz- és videópályázatot hirdet 5 és 19 év közötti fiatalok számára az élelmezési világnap alkalmából az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

Budapest

Budapesten az első felújított 3-as metró szerelvény

Budapesten az első felújított 3-as metró…

2016.05.26. | szerk

Megérkezett a 3-as metró első felújított szerelvénye Budapestre – olvasható a főváros honlapján, a Budapest Portálon. Az Oroszországban felújított szerelvény hajnalban érkezett meg a BKV Kőér utcai járműtelepére.

Magyarország

Önkormányzati adattár jön létre

Önkormányzati adattár jön létre

2016.05.24. | Oszvald György

Az önkormányzatok gazdasági adatainak elemzése és az egységes adatszolgáltatás érdekében központi adattár létrehozásáról döntött a parlament a kormány kezdeményezésére május 24-én, kedden.

Suli

BÖSZ: ellenvélemény, Kőbánya: parázás

BÖSZ: ellenvélemény, Kőbánya: parázás

2016.05.27. | szerk-OGY

Érdekes disszonancia érzékelhető a Kőbányai Önkormányzat képviselő-testülete és a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) álláspontja között az oktatási intézmények önkormányzati fenntartása témában. Amíg a BÖSZ szembe helyezkedik a kormányzati akarattal, addig...

Sport

10ker-AD-700x100