Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Napi kiemelt
2012
dec.
15

Bűnügyi térkép utcaszintű adatokkal

Írta: Szerk.

Megosztom

kobanyakepElkészült és szombattól a rendőrség honlapján mindenkinek hozzáférhető az ország bűnügyi térképe. Így Kőbánya állapota is megtekinthető.  


Papp Károly vezérőrnagy az országos rendőrfőkapitány általános helyettese jelentette be: elkészült az ország bűnügyi térképe, ezen mindenki megnézheti akár egy évre visszamenőlegesen, hogy a lakókörnyezetében milyen, a közbiztonságérzetet befolyásoló bűncselekmény történt. A rendőrség honlapján szombattól térképpel a hiteles tájékoztatáshoz kívánnak hozzájárulni.


A térképen nem a befejezett eljárások, hanem az elrendelt nyomozásokat lehet figyelemmel kísérni szombat délelőtt 10 órától, a tesztüzem után januártól a végleges üzembe helyezés is megtörténik.
A bűnügyi térképen kétféleképpen láthatók az adatok. Az egyik, úgynevezett ponttérképes verzió, amelyen egészen utca szintű lebontásban nézhetők meg az egyes bűncselekménytípusok. Ezen pontokkal jelölik, hogy az adott utcában hány, a keresési feltételeknek megfelelő bűncselekmény történt. A másik térképen pedig színskála segítségével nézhető meg az adott megye, vagy járás bűnügyi fertőzöttsége.  A felhasználó tehát országos, megyei, járási, települési szinten informálódhat, de akár arra az utcára is rákereshet, amelyben lakik.


Megnézhetőek a közterületen elkövetett bűncselekmények, a személy elleni erőszakos bűncselekmények. Külön kikereshető a lopások, a betöréses lopások, a lakásbetörések száma. Szintén meg lehet nézni, hogy személygépkocsi-lopás, valamint jármű önkényes elvétele miatt hány eljárás indult egy adott helyen. A gépkocsifeltörések, rongálások, rablások és kifosztások, továbbá a garázdaság és a tulajdon elleni szabálysértések is kikereshetők a térkép alapján.
A térkép naponta frissül, de a felhasználók 30 nappal későbbi adatokat láthatnak, amelyre fel is hívják a figyelmet a programban. A bűnügyi térképhez hozzáigazították a baleseti térképet is, az is ugyanolyan formátumot kapott. A baleseti térképen nemcsak a balesetek helyét lehet megnézni, hanem a baleseti okokat is feltüntetik.


Tehát Kőbánya helyzete is megtekinthető. Terveink szerint a térkép alapján kielemezzük a kerület bűnügyi helyzetét.


(MTI)

banner

Kőbánya

Adomány képek a Bajcsyban – sajtóközlemény

Adomány képek a Bajcsyban – sajtóközlemé…

2014.10.22. | Szerk.

A Sri Chinmoy Alapítvány adomány képeket ajánlott fel a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet részére, melyeket Szeibemann János, az alapítvány elnöke és Takácsné Fürst Hedvig, az alapítvány szervezője 2014. október 15-én délután...

Művelődés

Múzeumi múzsák

Múzeumi múzsák

2014.10.22. |

A Kőbányai Írók és Költők Társasága egyedülálló irodalmi versengést rendezett: régi kőbányai tárgyak ihlette műveiket adták elő szerzőik, a közönség pedig eredményt hirdetett. A nyertes többek között Nyugat Plusz folyóiratokkal...

Budapest

Az első Rehab Critical Mass

Az első Rehab Critical Mass

2014.10.20. | Szerk.

Elindult tegnap az első budapesti Rehab Critical Mass, avagy a Kritikus tömeg 4 keréken: a kerekesszékesek vonulása. A biciklis felvonulás mintájára szerveződött kerekeszszékes felvonulás összefogást hirdet a fogyatékkal élők és a társadalom többi...

Magyarország

Már hullámokat vet a korrupciós botrány

Már hullámokat vet a korrupciós botrány

2014.10.22. | Oszvald György

Néhány napja, a kipattanása után írtunk arról, hogy az USA hivatalosan megakadályozta néhány, bizonyíthatóan korrupcióban részt vevő magyar állampolgár beutazását. Néhány rája a korrupció kezelése ellen tiltakozók lezárták a Lánchidat.

Suli

Viszik a teljes középszintű oktatást

Viszik a teljes középszintű oktatást

2014.10.17. | Szerk.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tervei szerint a szakközép- és szakiskolák a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) rendszeréből az NGM fenntartásába kerülnének át.

Sport

Robert Kovac: esélyes utódjelölt

Robert Kovac: esélyes utódjelölt

2014.10.17. | Szerk.

Horvát utóda lehet Dárdai Pálnak. Az nb1.hu szerint Robert Kovac tűnik a legalkalmasabb jelöltnek a fociválogatott kispadjára a szövetség szempontjai szerint.

10ker-AD-700x100