Van, aki rosszabbul él, mint négy éve

Van, aki rosszabbul él, mint négy éve

Ismét leadták a képviselők a vagyonnyilatkozataikat, amelyek elvben a politika átláthatóságát szolgálják, azzal kellene képbe kerülnünk, hogy a képviselők jövedelme egyenesen arányos az életkörülményeikkel - kommentálta a hvg.hu a sok vitát kiváltó papírokat.

Kétvállas győzelem

Kétvállas győzelem

2014 végén, több hétig tartó szavazás eredménye alapján ifj. Orosz Tibor, a KSC birkózója nyerte el a ,,Kőbánya sportolója 2014" címet. Az elismerést ez év január 22-én ünnepélyes keretek között adta át Kovács Róbert polgármester. Ez alkalomból interjúra kértük az ifjú sportolót.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Napi kiemelt
2012
dec.
15

Bűnügyi térkép utcaszintű adatokkal

Írta: Szerk.

Megosztom

kobanyakepElkészült és szombattól a rendőrség honlapján mindenkinek hozzáférhető az ország bűnügyi térképe. Így Kőbánya állapota is megtekinthető.  


Papp Károly vezérőrnagy az országos rendőrfőkapitány általános helyettese jelentette be: elkészült az ország bűnügyi térképe, ezen mindenki megnézheti akár egy évre visszamenőlegesen, hogy a lakókörnyezetében milyen, a közbiztonságérzetet befolyásoló bűncselekmény történt. A rendőrség honlapján szombattól térképpel a hiteles tájékoztatáshoz kívánnak hozzájárulni.


A térképen nem a befejezett eljárások, hanem az elrendelt nyomozásokat lehet figyelemmel kísérni szombat délelőtt 10 órától, a tesztüzem után januártól a végleges üzembe helyezés is megtörténik.
A bűnügyi térképen kétféleképpen láthatók az adatok. Az egyik, úgynevezett ponttérképes verzió, amelyen egészen utca szintű lebontásban nézhetők meg az egyes bűncselekménytípusok. Ezen pontokkal jelölik, hogy az adott utcában hány, a keresési feltételeknek megfelelő bűncselekmény történt. A másik térképen pedig színskála segítségével nézhető meg az adott megye, vagy járás bűnügyi fertőzöttsége.  A felhasználó tehát országos, megyei, járási, települési szinten informálódhat, de akár arra az utcára is rákereshet, amelyben lakik.


Megnézhetőek a közterületen elkövetett bűncselekmények, a személy elleni erőszakos bűncselekmények. Külön kikereshető a lopások, a betöréses lopások, a lakásbetörések száma. Szintén meg lehet nézni, hogy személygépkocsi-lopás, valamint jármű önkényes elvétele miatt hány eljárás indult egy adott helyen. A gépkocsifeltörések, rongálások, rablások és kifosztások, továbbá a garázdaság és a tulajdon elleni szabálysértések is kikereshetők a térkép alapján.
A térkép naponta frissül, de a felhasználók 30 nappal későbbi adatokat láthatnak, amelyre fel is hívják a figyelmet a programban. A bűnügyi térképhez hozzáigazították a baleseti térképet is, az is ugyanolyan formátumot kapott. A baleseti térképen nemcsak a balesetek helyét lehet megnézni, hanem a baleseti okokat is feltüntetik.


Tehát Kőbánya helyzete is megtekinthető. Terveink szerint a térkép alapján kielemezzük a kerület bűnügyi helyzetét.


(MTI)

banner

Kőbánya

Trükkös pékségek

Trükkös pékségek

2015.02.01. | Szerk.

Kőbánya sem maradt ki a sorból, itt is működnek úgynevezett albán pékségek. Mint az mno.hu írta, töretlen az albán pékségek sikere a piacon, ezt azonban a magyar sütödék szerint tisztességtelen...

Művelődés

Kétvállas győzelem

Kétvállas győzelem

2015.01.30. | Oszvald György

2014 végén, több hétig tartó szavazás eredménye alapján ifj. Orosz Tibor, a KSC birkózója nyerte el a ,,Kőbánya sportolója 2014" címet. Az elismerést ez év január 22-én ünnepélyes keretek között...

Budapest

Kitiltották a vonatokat a Déliből

Kitiltották a vonatokat a Déliből

2015.02.01. | Szerk.

Hosszabb ideig is eltarthat a buszos közlekedés a Déli és a Kelenföldi pályaudvar között a falomlás következtében teljesen lezárt Déli-alagút miatt.

Magyarország

Van, aki rosszabbul él, mint négy éve

Van, aki rosszabbul él, mint négy éve

2015.02.01. | Raffai Ferenc

Ismét leadták a képviselők a vagyonnyilatkozataikat, amelyek elvben a politika átláthatóságát szolgálják, azzal kellene képbe kerülnünk, hogy a képviselők jövedelme egyenesen arányos az életkörülményeikkel - kommentálta a hvg.hu a sok...

Suli

Új kar a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Új kar a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

2015.01.30. | szerk

Ünnepi szenátusi ülés keretében indította el új karát, a Nemzetközi és Európa Tanulmányok Kart a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) pénteken. Az új kar február 1-jén kezdi meg működését.

Sport

Ellopott focipénzek

Ellopott focipénzek

2015.01.31. | Szerk.

Ha ketten mondják ugyanazt úgy, hogy nem beszéltek össze, abban lehet valami. Konkrétan: a sportcélú társaságiadó-támogatás nem jut el az utánpótláscsapatokhoz, mert közvetítők kilopják a pénzt a rendszerből. Mindez azért...

10ker-AD-700x100