• Díszvacsora a paralimpikonok tiszteletére

  Díszvacsora a paralimpikonok tiszteletére

  Díszvacsorával egybekötött „házi” köszöntést rendezett a Rio de Janeiroban, a Paralimpián részt vett versenyzői tiszteletére a Törekvés SE a Gundel étterem különtermében szeptember 26-án. Bővebben...
 • Utasbaleset volt az Ónodi utcánál a villamoson

  Utasbaleset volt az Ónodi utcánál a villamoson

  Utasbaleset miatt pótlóbuszok jártak ma délután a Kőbánya alsó és Élessarok villamosmegállók között. A pótlás a 28, 28A, 62, 62A és 3-as villamosokat érintette. Bővebben...
 • A dráma napja Kőbányán

  A dráma napja Kőbányán

  A Magyar Dráma Napját hagyományteremtő szándékkal ünnepelték Kőbányán. Az előadásokon kerületi oktatási intézmények amatőr diákszínjátszói, diákszínházai vettek részt a Kőrösi Kulturális Központ színháztermében szeptember 21-én. Bővebben...
 • 1
 • 2
 • 3
Napi kiemelt
2012
dec.
15

Bűnügyi térkép utcaszintű adatokkal

Írta: Szerk.

kobanyakepElkészült és szombattól a rendőrség honlapján mindenkinek hozzáférhető az ország bűnügyi térképe. Így Kőbánya állapota is megtekinthető.  


Papp Károly vezérőrnagy az országos rendőrfőkapitány általános helyettese jelentette be: elkészült az ország bűnügyi térképe, ezen mindenki megnézheti akár egy évre visszamenőlegesen, hogy a lakókörnyezetében milyen, a közbiztonságérzetet befolyásoló bűncselekmény történt. A rendőrség honlapján szombattól térképpel a hiteles tájékoztatáshoz kívánnak hozzájárulni.


A térképen nem a befejezett eljárások, hanem az elrendelt nyomozásokat lehet figyelemmel kísérni szombat délelőtt 10 órától, a tesztüzem után januártól a végleges üzembe helyezés is megtörténik.
A bűnügyi térképen kétféleképpen láthatók az adatok. Az egyik, úgynevezett ponttérképes verzió, amelyen egészen utca szintű lebontásban nézhetők meg az egyes bűncselekménytípusok. Ezen pontokkal jelölik, hogy az adott utcában hány, a keresési feltételeknek megfelelő bűncselekmény történt. A másik térképen pedig színskála segítségével nézhető meg az adott megye, vagy járás bűnügyi fertőzöttsége.  A felhasználó tehát országos, megyei, járási, települési szinten informálódhat, de akár arra az utcára is rákereshet, amelyben lakik.


Megnézhetőek a közterületen elkövetett bűncselekmények, a személy elleni erőszakos bűncselekmények. Külön kikereshető a lopások, a betöréses lopások, a lakásbetörések száma. Szintén meg lehet nézni, hogy személygépkocsi-lopás, valamint jármű önkényes elvétele miatt hány eljárás indult egy adott helyen. A gépkocsifeltörések, rongálások, rablások és kifosztások, továbbá a garázdaság és a tulajdon elleni szabálysértések is kikereshetők a térkép alapján.
A térkép naponta frissül, de a felhasználók 30 nappal későbbi adatokat láthatnak, amelyre fel is hívják a figyelmet a programban. A bűnügyi térképhez hozzáigazították a baleseti térképet is, az is ugyanolyan formátumot kapott. A baleseti térképen nemcsak a balesetek helyét lehet megnézni, hanem a baleseti okokat is feltüntetik.


Tehát Kőbánya helyzete is megtekinthető. Terveink szerint a térkép alapján kielemezzük a kerület bűnügyi helyzetét.


(MTI)

mta parizs

Kőbánya

Utasbaleset volt az Ónodi utcánál a villamoson

Utasbaleset volt az Ónodi utcánál a villamoson

2016.09.27. | Oszvald György

Utasbaleset miatt pótlóbuszok jártak ma délután a Kőbánya alsó és Élessarok villamosmegállók között. A pótlás a 28, 28A, 62, 62A és 3-as villamosokat érintette.

Művelődés

A dráma napja Kőbányán

A dráma napja Kőbányán

2016.09.25. | Oszvald György

A Magyar Dráma Napját hagyományteremtő szándékkal ünnepelték Kőbányán. Az előadásokon kerületi oktatási intézmények amatőr diákszínjátszói, diákszínházai vettek részt a Kőrösi Kulturális Központ színháztermében szeptember 21-én.

Budapest

Liget Budapest - szerződéskötés

Liget Budapest - szerződéskötés

2016.09.27. | szerk

Szerződést kötött a Városliget Zrt. a Városliget parkrehabilitációs tervpályázatának nyertesével, a Garten Studio Kft-vel, hogy a Liget Budapest projekt keretében megvalósítsák a Városliget átfogó zöldterületi fejlesztését.

Magyarország

Két újabb csatornát indít a TV2-csoport

Két újabb csatornát indít a TV2-csoport

2016.09.27. | Oszvald György

Egy gyerekeknek szóló csatorna, a Kiwi TV és egy gasztroadó, a Chili TV indulását jelentette be az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében a TV2-csoport; közlésük szerint mindkét program még a nap...

Suli

Pukli István kilép a Tanítanék mozgalomból

Pukli István kilép a Tanítanék mozgalomból

2016.09.28. | szerk

Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója kilép a Tanítanék Mozgalomból, de tovább dolgozik az oktatásügyért.  Ezt a szerdai Magyar Nemzetben megjelent interjújában hozta nyilvánosságra.

Sport

Díszvacsora a paralimpikonok tiszteletére

Díszvacsora a paralimpikonok tiszteletére

2016.09.27. | szerk

Díszvacsorával egybekötött „házi” köszöntést rendezett a Rio de Janeiroban, a Paralimpián részt vett versenyzői tiszteletére a Törekvés SE a Gundel étterem különtermében szeptember 26-án.

Szerintem

 • Ti honnan tudjátok?

  Egy ezer éves vicc jut eszembe a kormány október 2-ára kiírt népszavazását lejárató plakát- és egyéb más adóforintokból megvalósított hirdetési kampányát megtapasztalva. A réges-régi „átkosba” nyúlik vissza a történet, amit akkor még az egyszerűen – és minden politikai, rasszista, stb. felhang nélkül – cigánynak nevezett népcsoport két egyszerű (már akkor is 3H-s) gyermeke közt elhangzott beszélgetésének tulajdonítanak.

  Bővebben...

 • A hét műtárgya
 • A hét képe
 • A hét írása

Királyilakosztályba… Király, Királyné és Őrök 

 vigado tita 004

 

E. Szabó Margit alkotása  

 

 fotó: Oszvald György

Köncertre várva 

 DreherFeszt B 987

 

 fotó: Oszvald György 

Farkas Viola: Szomorú szülősors

 

 

Szomorú szülősors, ha nincs jövő képe,

Rossz utakat választ az ő szeme-fénye!

A vége mindig az: segítségre szorul,

Sohasem tanul meg saját hibájából.

 

Ez a téma tabu, senki sem szereti,

Pironkodva, fájón, a mélyre süllyeszti!

A legvége pedig: szülő öregedve,

Magára hagyottan, nagyrészt elfeledve!

 

 

Budapest, 2015. június 29.

10ker-AD-700x100