Mindig van esély! – 2. rész

Mindig van esély! – 2. rész

Vannak esetek, amikor a véletlen úgy hozza, hogy olyan események „érnek össze”, melyekre álmában sem gondol az ember. A kérdés adódik: véletlen vagy „előre megírták” valakik? Majd a természet „scifi valóságával” találjuk magunkat szembe. S hogy miként függ ez össze a stroke klubbal? Hát erről szól az írásunk.

Skatulya – nyílt levél dr. György Istvánhoz

Skatulya – nyílt levél dr. György Istvánhoz

Sajnos Kőbányán minket dr. György István és köre elkönyvelt „baloldali”, „ellenzéki” sajtónak. Az alábbi nyílt levéllel tiszta vizet öntünk a pohárba, ugyanis utáljuk, ha elegendő ismeret hiányában buta kategóriákba sorolnak bennünket.

A Rubik-kockát ünnepli a világ

A Rubik-kockát ünnepli a világ

Nagyszabású kiállítás nyílik csütörtökön a New Jersey-i Liberty Science Centerben a Rubik-kocka 40. születésnapja alkalmából. A Beyond Rubik's Cube (A Kocka és ami mögötte van) című kiállítást Áder János államelnök és Rubik Ernő nyitja meg. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának összeállítása a Rubik-kockáról, amely a magyar és az európai találékonyság ikonikus jelképévé vált világszerte.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Napi kiemelt
2012
dec.
15

Bűnügyi térkép utcaszintű adatokkal

Írta: Szerk.

Megosztom

kobanyakepElkészült és szombattól a rendőrség honlapján mindenkinek hozzáférhető az ország bűnügyi térképe. Így Kőbánya állapota is megtekinthető.  


Papp Károly vezérőrnagy az országos rendőrfőkapitány általános helyettese jelentette be: elkészült az ország bűnügyi térképe, ezen mindenki megnézheti akár egy évre visszamenőlegesen, hogy a lakókörnyezetében milyen, a közbiztonságérzetet befolyásoló bűncselekmény történt. A rendőrség honlapján szombattól térképpel a hiteles tájékoztatáshoz kívánnak hozzájárulni.


A térképen nem a befejezett eljárások, hanem az elrendelt nyomozásokat lehet figyelemmel kísérni szombat délelőtt 10 órától, a tesztüzem után januártól a végleges üzembe helyezés is megtörténik.
A bűnügyi térképen kétféleképpen láthatók az adatok. Az egyik, úgynevezett ponttérképes verzió, amelyen egészen utca szintű lebontásban nézhetők meg az egyes bűncselekménytípusok. Ezen pontokkal jelölik, hogy az adott utcában hány, a keresési feltételeknek megfelelő bűncselekmény történt. A másik térképen pedig színskála segítségével nézhető meg az adott megye, vagy járás bűnügyi fertőzöttsége.  A felhasználó tehát országos, megyei, járási, települési szinten informálódhat, de akár arra az utcára is rákereshet, amelyben lakik.


Megnézhetőek a közterületen elkövetett bűncselekmények, a személy elleni erőszakos bűncselekmények. Külön kikereshető a lopások, a betöréses lopások, a lakásbetörések száma. Szintén meg lehet nézni, hogy személygépkocsi-lopás, valamint jármű önkényes elvétele miatt hány eljárás indult egy adott helyen. A gépkocsifeltörések, rongálások, rablások és kifosztások, továbbá a garázdaság és a tulajdon elleni szabálysértések is kikereshetők a térkép alapján.
A térkép naponta frissül, de a felhasználók 30 nappal későbbi adatokat láthatnak, amelyre fel is hívják a figyelmet a programban. A bűnügyi térképhez hozzáigazították a baleseti térképet is, az is ugyanolyan formátumot kapott. A baleseti térképen nemcsak a balesetek helyét lehet megnézni, hanem a baleseti okokat is feltüntetik.


Tehát Kőbánya helyzete is megtekinthető. Terveink szerint a térkép alapján kielemezzük a kerület bűnügyi helyzetét.


(MTI)

AD-blacklist1

Kőbánya

RG: több kisrészvényest!

RG: több kisrészvényest!

2014.04.24. | Szerk.

A Richter gyógyszergyár csütörtökön tartotta rendes közgyűlését, amin a vezérigazgató megjegyezte, a társaság célja, hogy több kisrészvényese legyen a jövőben. Az adózott eredmény csökkent 2012-höz képest.

Művelődés

Európa legnagyobb könyvesboltja

Európa legnagyobb könyvesboltja

2014.04.24. | Szerk.

Megkezdődött a Millenárison a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A 300 újdonságot felvonultató, vasárnapig tartó seregszemlének az idén Törökország a díszvendége.

Budapest

Világörökségi cím a temetőnek?

Világörökségi cím a temetőnek?

2014.04.24. | Szerk.

Több mint 150 fekete-fehér képen mutatja be a VIII. kerületi Salgótarjáni utcai, zárt zsidó temető világát Tóth Vilmos történész új albumában. A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) gondozásában megjelent kötetet szerdán...

Magyarország

Átláthatatlan állami vállalatok

Átláthatatlan állami vállalatok

2014.04.24. | Raffai Ferenc

Úgy működnek az állami vállalatok, ahogy a magyar állam: leginkább átláthatatlanul – így összegezhető a Transparency International Magyarország (TI) által végzett felmérés konkluziója.

Suli

A rombolás befejeződött!

A rombolás befejeződött!

2014.04.21. | Szerk.

Megszünteti az OktpolCafe szakmai blogot annak egyik alapítója, Radó Péter oktatáspolitikai elemző, mert nem látja értelmét a további működtetésének. Szerinte már nincs mit mondani arról, hogy szakmailag miért rossz az...

Sport

Pesti stadionok: Eb-re, NB I-re

Pesti stadionok: Eb-re, NB I-re

2014.04.24. | Szerk.

A pénteki határidő előtt, csütörtökön a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalosan benyújtotta pályázatát a 2020-as Európa-bajnokság mérkőzéseinek rendezésére. Az UEFA 2014 szeptember 19-én hozza meg végső döntését a kontinensviadal helyszíneiről. Az...

10ker-AD-700x100