Erdőmentők: szolgálat, tisztelet, hagyomány

Erdőmentők: szolgálat, tisztelet, hagyomány

Ki ne szeretné a természetet: a szép, virágos parkokat, mezőket, a folyók, tavak hol füves, bokros, hol homokos partjait, a szelíd őzikét, a madarakat vagy a hűs, csendes erdőket? Biztosan sokan vannak, ám kevesebben, akik gondozzák, óvják is ezeket az értékeket. Az erdőmentők azok a különleges emberek, akikre mindkét dolog jellemző: szeretetből óvják a természetet.

,,Mi is emberek vagyunk!"

,,Mi is emberek vagyunk!"

Meddig lehet bírni a tudatot, hogy bármelyik pillanatban kitehetnek a "lakásból"? Az erdőlakó hajléktalanokat már hónapok, sőt évek óta ezzel fenyegetik. Pedig ők azok, akik nem hagyják el magukat, tisztán élnek, és ha lenne munka, dolgoznának is. Egy-két szervezet minimális támogatásán kívül senki nem foglalkozik velük, törvényt is csak az életben maradás miatt szegnek. A Terebesi erdő hajléktalantanyáján járt a Hvg.hu.

Jóváhagyott alkotmánysértés

Jóváhagyott alkotmánysértés

A kompenzációs listás mandátumszerzés súlyozott számítása kivételével nem alaptörvény-ellenesek az új fővárosi választási rendszer alapvető szabályai - legalábbis az Alkotmánybíróság (Ab) hétfői többségi határozata szerint. Az testület úgy döntött, nem alkotmánysértő, hogy az eltérő lélekszámú kerületi polgármesterekből álljon a közgyűlés, a budapestiek pedig ne válasszanak közvetlenül.

Fociakadémiai csőd

Fociakadémiai csőd

Összességében lehúzta a magyar futballban működő akadémiákat a belga Double Pass cég jelentése, amelyet a Magyar Labdarúgó Szövetség felkérésére készített.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Napi kiemelt
2012
dec.
15

Bűnügyi térkép utcaszintű adatokkal

Írta: Szerk.

Megosztom

kobanyakepElkészült és szombattól a rendőrség honlapján mindenkinek hozzáférhető az ország bűnügyi térképe. Így Kőbánya állapota is megtekinthető.  


Papp Károly vezérőrnagy az országos rendőrfőkapitány általános helyettese jelentette be: elkészült az ország bűnügyi térképe, ezen mindenki megnézheti akár egy évre visszamenőlegesen, hogy a lakókörnyezetében milyen, a közbiztonságérzetet befolyásoló bűncselekmény történt. A rendőrség honlapján szombattól térképpel a hiteles tájékoztatáshoz kívánnak hozzájárulni.


A térképen nem a befejezett eljárások, hanem az elrendelt nyomozásokat lehet figyelemmel kísérni szombat délelőtt 10 órától, a tesztüzem után januártól a végleges üzembe helyezés is megtörténik.
A bűnügyi térképen kétféleképpen láthatók az adatok. Az egyik, úgynevezett ponttérképes verzió, amelyen egészen utca szintű lebontásban nézhetők meg az egyes bűncselekménytípusok. Ezen pontokkal jelölik, hogy az adott utcában hány, a keresési feltételeknek megfelelő bűncselekmény történt. A másik térképen pedig színskála segítségével nézhető meg az adott megye, vagy járás bűnügyi fertőzöttsége.  A felhasználó tehát országos, megyei, járási, települési szinten informálódhat, de akár arra az utcára is rákereshet, amelyben lakik.


Megnézhetőek a közterületen elkövetett bűncselekmények, a személy elleni erőszakos bűncselekmények. Külön kikereshető a lopások, a betöréses lopások, a lakásbetörések száma. Szintén meg lehet nézni, hogy személygépkocsi-lopás, valamint jármű önkényes elvétele miatt hány eljárás indult egy adott helyen. A gépkocsifeltörések, rongálások, rablások és kifosztások, továbbá a garázdaság és a tulajdon elleni szabálysértések is kikereshetők a térkép alapján.
A térkép naponta frissül, de a felhasználók 30 nappal későbbi adatokat láthatnak, amelyre fel is hívják a figyelmet a programban. A bűnügyi térképhez hozzáigazították a baleseti térképet is, az is ugyanolyan formátumot kapott. A baleseti térképen nemcsak a balesetek helyét lehet megnézni, hanem a baleseti okokat is feltüntetik.


Tehát Kőbánya helyzete is megtekinthető. Terveink szerint a térkép alapján kielemezzük a kerület bűnügyi helyzetét.


(MTI)

AD-blacklist1

Kőbánya

Erdőmentők: szolgálat, tisztelet, hagyomány

Erdőmentők: szolgálat, tisztelet, hagyom…

2014.07.22. | Oszvald György

Ki ne szeretné a természetet: a szép, virágos parkokat, mezőket, a folyók, tavak hol füves, bokros, hol homokos partjait, a szelíd őzikét, a madarakat vagy a hűs, csendes erdőket? Biztosan...

Művelődés

Élővé vált a nándorfehérvári csata

Élővé vált a nándorfehérvári csata

2014.07.22. | Szerk.

Újrajátszották a történelmet egy animációs filmmel: immár mi is megtudhatjuk, milyen lehetett anno a nándorfehérvári csata.

Budapest

Avatás nincs, állandó őrzés van

Avatás nincs, állandó őrzés van

2014.07.22. | Szerk.

Blikk tapasztalata szerint több mint száz rendőr őrzi, a német megszállás áldozatainak Szabadság téri emlékművét a folyamatosan jelen lévő tiltakozóktól. Avatás nem lesz.

Magyarország

Ha kell, nyílik a pénzcsap

Ha kell, nyílik a pénzcsap

2014.07.22. | Raffai Ferenc

Két hét alatt 5,1 milliárd forintot költött a kormány a költségvetés tartalékából, miközben 110 milliárdos zárolást és 152 milliárd forintos hiánynövelést jelentettek be.

Suli

Megszűnik vagy nem a Corvinus?

Megszűnik vagy nem a Corvinus?

2014.07.17. | Szerk.

A pár évvel ezelőtti Corvinus megszüntetéséről keringő hírek után ismét elterjedt felsőoktatási körökben, hogy szétdarabolják a hazai közgazdászképzés fellegvárát - értesült a Figyelő. A miniszter cáfolt.

Sport

Ellenfélre vár a Benedek-csapat

Ellenfélre vár a Benedek-csapat

2014.07.22. | Szerk.

A magyar férfiválogatott egy góllal legyőzte a horvátok nemzeti csapatát a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfitornájának utolsó csoportfordulójában, a hétfői program zárómérkőzésén. Ezzel százszázalékos teljesítménnyel, mind az öt meccsét megnyerve végzett...

10ker-AD-700x100