Feladni? Soha!

Feladni? Soha!

Szilágyi Liliána második elsőségét szerezte pénteken a nanjingi ifjúsági olimpián a 100 méteres pillangóúszásban. A Kőbánya SC versenyzője szerint mindent beleadott a végére, ezért sikerült győznie.

Szent István király ünnepén

Szent István király ünnepén

A zuhogó eső miatt az augusztus 20-ai ünnepséget a meghirdetett időben és változatlan programmal a Kőrösi Kulturális Központ aulájában rendezték meg.

Hármas belharc, tisztáldozattal

Hármas belharc, tisztáldozattal

Másfél hete derült ki, hogy Élő Norbert lesz a baloldali ellenzék polgármesterjelöltje Kőbányán. Mi kicsit boncolgattuk a Nagy Demokratikus Baloldali Ellenzék helyzetét, a „nagy vajúdás” hátterét, megkérdeztük az érintetteket erről. Számunkra az összkép tragikus.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Napi kiemelt
2012
dec.
15

Bűnügyi térkép utcaszintű adatokkal

Írta: Szerk.

Megosztom

kobanyakepElkészült és szombattól a rendőrség honlapján mindenkinek hozzáférhető az ország bűnügyi térképe. Így Kőbánya állapota is megtekinthető.  


Papp Károly vezérőrnagy az országos rendőrfőkapitány általános helyettese jelentette be: elkészült az ország bűnügyi térképe, ezen mindenki megnézheti akár egy évre visszamenőlegesen, hogy a lakókörnyezetében milyen, a közbiztonságérzetet befolyásoló bűncselekmény történt. A rendőrség honlapján szombattól térképpel a hiteles tájékoztatáshoz kívánnak hozzájárulni.


A térképen nem a befejezett eljárások, hanem az elrendelt nyomozásokat lehet figyelemmel kísérni szombat délelőtt 10 órától, a tesztüzem után januártól a végleges üzembe helyezés is megtörténik.
A bűnügyi térképen kétféleképpen láthatók az adatok. Az egyik, úgynevezett ponttérképes verzió, amelyen egészen utca szintű lebontásban nézhetők meg az egyes bűncselekménytípusok. Ezen pontokkal jelölik, hogy az adott utcában hány, a keresési feltételeknek megfelelő bűncselekmény történt. A másik térképen pedig színskála segítségével nézhető meg az adott megye, vagy járás bűnügyi fertőzöttsége.  A felhasználó tehát országos, megyei, járási, települési szinten informálódhat, de akár arra az utcára is rákereshet, amelyben lakik.


Megnézhetőek a közterületen elkövetett bűncselekmények, a személy elleni erőszakos bűncselekmények. Külön kikereshető a lopások, a betöréses lopások, a lakásbetörések száma. Szintén meg lehet nézni, hogy személygépkocsi-lopás, valamint jármű önkényes elvétele miatt hány eljárás indult egy adott helyen. A gépkocsifeltörések, rongálások, rablások és kifosztások, továbbá a garázdaság és a tulajdon elleni szabálysértések is kikereshetők a térkép alapján.
A térkép naponta frissül, de a felhasználók 30 nappal későbbi adatokat láthatnak, amelyre fel is hívják a figyelmet a programban. A bűnügyi térképhez hozzáigazították a baleseti térképet is, az is ugyanolyan formátumot kapott. A baleseti térképen nemcsak a balesetek helyét lehet megnézni, hanem a baleseti okokat is feltüntetik.


Tehát Kőbánya helyzete is megtekinthető. Terveink szerint a térkép alapján kielemezzük a kerület bűnügyi helyzetét.


(MTI)

banner

Kőbánya

Díszparanccsal erősített elismerés

Díszparanccsal erősített elismerés

2014.08.22. | Szerk-OGY

Nemrég arról adtunk hírt, hogy a dr. Sztanek Endre Alapítvány önkéntesei segítséget nyújtottak az Andrássy úti palotatűznél. Az első szóra mentek, segíteni akartak, önzetlenül, mert emberek sokasága került bajba.

Művelődés

…és újra szólt a blues Óhegyen

…és újra szólt a blues Óhegyen

2014.08.21. | Oszvald György

Augusztus 19-én második alkalommal rendezték meg a kőbányai Óhegy-parkban a blues ünnepét. A délután fél négykor kezdődő és a késő estébe nyúló, öt fellépőt felvonultató koncertsorozat parádés tűzijátékkal ért véget.

Budapest

Csúsznak a Vajna-kaszinók

Csúsznak a Vajna-kaszinók

2014.08.23. | Szerk.

Andy Vajna egyelőre nem nyitja meg új kaszinóit Budapesten, ami sokmillióba fáj neki. De ami késik, nem múlik.

Magyarország

Kiskirályok kisországa

Kiskirályok kisországa

2014.08.23. | Raffai Ferenc

Ciklusokon átívelő hatalomra rendezkedik be a Fidesz az önkormányzatokban is. Ennek érdekében néhol még az illiberalizmust is zárójelbe teszik, máshol marad a vaskéz, a rosszabbul teljesítő Szegeden a pártoszlatás sem...

Suli

Néha nyűg a diák

Néha nyűg a diák

2014.08.21. | Szerk.

Az idei volt az első tanév és az első nyári tanítási szünet, amikor a magyarországi középiskolák első három évfolyamából több százezer diákot kellett valamilyen közösségi munkára kiközvetíteni a környezetükben működő...

Sport

Feladni? Soha!

Feladni? Soha!

2014.08.23. | Szerk.

Szilágyi Liliána második elsőségét szerezte pénteken a nanjingi ifjúsági olimpián a 100 méteres pillangóúszásban. A Kőbánya SC versenyzője szerint mindent beleadott a végére, ezért sikerült győznie.

10ker-AD-700x100