Derby-hétvége: favoritok nagy csatája volt

Derby-hétvége: favoritok nagy csatája volt

Péntektől vasárnapig tarott a Derby és Gasztroangyal Fesztivál a kőbányai Kincsem Parkban, amelyen a kiemelt versenyeken az esélyes lovak diadalmaskodtak.

Ha ide belépsz…változz át!

Ha ide belépsz…változz át!

Nagyüzem volt csütörtökön és pénteken a Budapesti Fegyház és Börtönben. Az eléggé öreg helyet belül is megismerhették azok, akiknek szerettei ide járnak dolgozni. Kis túlzással éppen ez a különbség a rabok és őreik között: utóbbiak hazamehetnek a nap végén, előbbiek nem.

Cinkos hallgatás

Cinkos hallgatás

Erőteljes tiltakozásba kezdtek a civil szervezetek a közérdekű adatigénylést lehetetlenné tévő törvényjavaslat ellen. Az adatvédelmi hatóság elnökének tanácsadója a tervezet miatt le is mondott.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Napi kiemelt
2012
dec.
15

Bűnügyi térkép utcaszintű adatokkal

Írta: Szerk.

Megosztom

kobanyakepElkészült és szombattól a rendőrség honlapján mindenkinek hozzáférhető az ország bűnügyi térképe. Így Kőbánya állapota is megtekinthető.  


Papp Károly vezérőrnagy az országos rendőrfőkapitány általános helyettese jelentette be: elkészült az ország bűnügyi térképe, ezen mindenki megnézheti akár egy évre visszamenőlegesen, hogy a lakókörnyezetében milyen, a közbiztonságérzetet befolyásoló bűncselekmény történt. A rendőrség honlapján szombattól térképpel a hiteles tájékoztatáshoz kívánnak hozzájárulni.


A térképen nem a befejezett eljárások, hanem az elrendelt nyomozásokat lehet figyelemmel kísérni szombat délelőtt 10 órától, a tesztüzem után januártól a végleges üzembe helyezés is megtörténik.
A bűnügyi térképen kétféleképpen láthatók az adatok. Az egyik, úgynevezett ponttérképes verzió, amelyen egészen utca szintű lebontásban nézhetők meg az egyes bűncselekménytípusok. Ezen pontokkal jelölik, hogy az adott utcában hány, a keresési feltételeknek megfelelő bűncselekmény történt. A másik térképen pedig színskála segítségével nézhető meg az adott megye, vagy járás bűnügyi fertőzöttsége.  A felhasználó tehát országos, megyei, járási, települési szinten informálódhat, de akár arra az utcára is rákereshet, amelyben lakik.


Megnézhetőek a közterületen elkövetett bűncselekmények, a személy elleni erőszakos bűncselekmények. Külön kikereshető a lopások, a betöréses lopások, a lakásbetörések száma. Szintén meg lehet nézni, hogy személygépkocsi-lopás, valamint jármű önkényes elvétele miatt hány eljárás indult egy adott helyen. A gépkocsifeltörések, rongálások, rablások és kifosztások, továbbá a garázdaság és a tulajdon elleni szabálysértések is kikereshetők a térkép alapján.
A térkép naponta frissül, de a felhasználók 30 nappal későbbi adatokat láthatnak, amelyre fel is hívják a figyelmet a programban. A bűnügyi térképhez hozzáigazították a baleseti térképet is, az is ugyanolyan formátumot kapott. A baleseti térképen nemcsak a balesetek helyét lehet megnézni, hanem a baleseti okokat is feltüntetik.


Tehát Kőbánya helyzete is megtekinthető. Terveink szerint a térkép alapján kielemezzük a kerület bűnügyi helyzetét.


(MTI)

Kőbánya

Akarja vagy nem akarja?

Akarja vagy nem akarja?

2015.07.04. | R.F.

A Budapest Airport Konzultációs Bizottság legutóbbi ülésén a kezdeményezők szándéknyilatkozatot írták alá egy területfejlesztési és gazdaságélénkítési célú klaszter létrehozásáról. Kőbánya csatlakozásáról nem szóltak a hírek.

Művelődés

Alexandra: hátra arc, Libri: előre

Alexandra: hátra arc, Libri: előre

2015.07.05. | Szerk.

Országosan tíz, bevásárlóközpontokban lévő üzletét zárja be az Alexan­dra könyvesbolthálózat, egyúttal több új egységet is nyitnak. Még nincs vége a könyvforgalmazói piac átalakulásának: nemrégiben a Libri is bejelentette kisebb társa...

Budapest

Újranyitják az ,,átpofozott" Nyugatit

Újranyitják az ,,átpofozott" Nyugat…

2015.07.05. | Szerk.

Befejeződnek július 5-én éjfélig a Nyugati pályaudvaron a felújítási és karbantartási munkálatok, így július 6-án, hétfőn a hajnali üzemkezdettől megindul a menetrendszerinti forgalom.

Magyarország

A hálapénz már nem téma

A hálapénz már nem téma

2015.07.06. | Raffai Ferenc

Jelenleg nincs napirenden a hálapénz elfogadásának büntethetőségére vonatkozó törvényi szabályozás módosítása, tudomásul vették az orvos szakmai szervezetek tervezett változtatással kapcsolatos álláspontját.

Suli

Zűrzavarban

Zűrzavarban

2015.06.30. | Szerk.

Teljes a káosz a szakképzési centrumok létrehozása körül, írta a Magyar Nemzet, holott azoknak már július 1-től működniük kellene.

Sport

Derby-hétvége: favoritok nagy csatája volt

Derby-hétvége: favoritok nagy csatája vo…

2015.07.06. | R. F.

Péntektől vasárnapig tarott a Derby és Gasztroangyal Fesztivál a kőbányai Kincsem Parkban, amelyen a kiemelt versenyeken az esélyes lovak diadalmaskodtak.

10ker-AD-700x100