Brexit után: magyarok, van miért aggódni!

Brexit után: magyarok, van miért aggódni!

A britek kilépésének negatív hatásaival már jó ideje foglalkoznak Európában, de a szavazás eredményének pénteki realitása már húsbavágó, és joggal foglalkoztatja a kint élő magyarokat.

15 igenes testületi ülés

15 igenes testületi ülés

Némi változatosságot csak Tóth Balázs képviselő egy esetben adott tartózkodó voksa jelentett a Kőbányai Képviselő-testület június 23-ai ülésén. Minden más, határozathozatalt igénylő napirendi pontot a jelenlévő 15 képviselő egyhangú igen szavazatával fogadtak el.

Gazdára talált a Szent László-díj

Gazdára talált a Szent László-díj

Különleges aktussal színesedett, gazdagodott Kőbánya hagyományosan kiemelkedő ünnepe, a Szent László Napok kitüntetéseket átadó eseménye. A Készenléti Rendőrség Zenekara, vezényelt Stein Ferenc r. alezredes, karnagy, nem véletlenül volt közreműködője az estnek.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Napi kiemelt
2012
dec.
15

Bűnügyi térkép utcaszintű adatokkal

Írta: Szerk.

Megosztom

kobanyakepElkészült és szombattól a rendőrség honlapján mindenkinek hozzáférhető az ország bűnügyi térképe. Így Kőbánya állapota is megtekinthető.  


Papp Károly vezérőrnagy az országos rendőrfőkapitány általános helyettese jelentette be: elkészült az ország bűnügyi térképe, ezen mindenki megnézheti akár egy évre visszamenőlegesen, hogy a lakókörnyezetében milyen, a közbiztonságérzetet befolyásoló bűncselekmény történt. A rendőrség honlapján szombattól térképpel a hiteles tájékoztatáshoz kívánnak hozzájárulni.


A térképen nem a befejezett eljárások, hanem az elrendelt nyomozásokat lehet figyelemmel kísérni szombat délelőtt 10 órától, a tesztüzem után januártól a végleges üzembe helyezés is megtörténik.
A bűnügyi térképen kétféleképpen láthatók az adatok. Az egyik, úgynevezett ponttérképes verzió, amelyen egészen utca szintű lebontásban nézhetők meg az egyes bűncselekménytípusok. Ezen pontokkal jelölik, hogy az adott utcában hány, a keresési feltételeknek megfelelő bűncselekmény történt. A másik térképen pedig színskála segítségével nézhető meg az adott megye, vagy járás bűnügyi fertőzöttsége.  A felhasználó tehát országos, megyei, járási, települési szinten informálódhat, de akár arra az utcára is rákereshet, amelyben lakik.


Megnézhetőek a közterületen elkövetett bűncselekmények, a személy elleni erőszakos bűncselekmények. Külön kikereshető a lopások, a betöréses lopások, a lakásbetörések száma. Szintén meg lehet nézni, hogy személygépkocsi-lopás, valamint jármű önkényes elvétele miatt hány eljárás indult egy adott helyen. A gépkocsifeltörések, rongálások, rablások és kifosztások, továbbá a garázdaság és a tulajdon elleni szabálysértések is kikereshetők a térkép alapján.
A térkép naponta frissül, de a felhasználók 30 nappal későbbi adatokat láthatnak, amelyre fel is hívják a figyelmet a programban. A bűnügyi térképhez hozzáigazították a baleseti térképet is, az is ugyanolyan formátumot kapott. A baleseti térképen nemcsak a balesetek helyét lehet megnézni, hanem a baleseti okokat is feltüntetik.


Tehát Kőbánya helyzete is megtekinthető. Terveink szerint a térkép alapján kielemezzük a kerület bűnügyi helyzetét.


(MTI)

 kossuth ter

rio banner665

Kőbánya

15 igenes testületi ülés

15 igenes testületi ülés

2016.06.24. | Oszvald György

Némi változatosságot csak Tóth Balázs képviselő egy esetben adott tartózkodó voksa jelentett a Kőbányai Képviselő-testület június 23-ai ülésén. Minden más, határozathozatalt igénylő napirendi pontot a jelenlévő 15 képviselő egyhangú igen...

Művelődés

Akik a szurkolói himnuszt írták...

Akik a szurkolói himnuszt írták...

2016.06.25. | Szerk.

Az Európa-bajnokság helyszínein is felcsendül a rádióban szinte sosem hallható Ismerős Arcok egyik dala. Az mno.hu az együttes körül leomló falakról, a megtalált népzenéről, a ritka irodalmi estekről, valamint pártrendezvényekről,...

Budapest

A szemétégető nem megoldás!

A szemétégető nem megoldás!

2016.06.23. | Szerk.

Súlyosan egészségkárosító és gazdaságtalan hulladékégetőket támogatna a kormány, amelyek közül egy Dé-Pesten létesülne. A zöldszervezetek állásfoglalásban tiltakoznak.

Magyarország

A cimbalom a hungarikumok között

A cimbalom a hungarikumok között

2016.06.26. | Oszvald György

A magyar cimbalommal, a Törley pezsgővel, a Piros Arannyal és az Erős Pistával, illetve a kaptárkövekkel és a bükkaljai kőkultúrával bővült a Hungarikumok Gyűjteménye – közölte a földművelésügyi miniszter a...

Suli

Átalakulhat a tanév rendje

Átalakulhat a tanév rendje

2016.06.23. | Szerk.

Rövidebb lehet a nyári szünet, hosszabb az őszi és a tavaszi vakáció, és az új nemzeti alaptanterv (nat) bevezetésével szeretnék, ha egyre több iskolában tabletekről tanulnának a diákok - a...

Sport

Még egy Kiss-áldozat!

Még egy Kiss-áldozat!

2016.06.24. | Szerk.

Egy egykori úszónő a TV2-nek azt nyilatkozta, börtönből való szabadulása után Kiss László vele is erőszakoskodott. A részletek a pénteki Tényekből derülnek ki.

10ker-AD-700x100