Röplabdás győzelmek a törökök ellen

Röplabdás győzelmek a törökök ellen

A férfi és a női senior röplabda válogatott is pályára lépett a török all stars csapatok ellen augusztus 1-jén az MTK Szamos utcai röplabda csarnokában. A barátságos összecsapásokon mindkét alkalommal magyar győzelem született.

Rászáll a NAV az albérletezőkre

Rászáll a NAV az albérletezőkre

Utánanéz az adóhivatal a lakáskiadóknak, és aki vét az előírások ellen, az nagyon sok büntetést fizethet.

Egyirányú lesz az Ihász utca

Egyirányú lesz az Ihász utca

Egyirányú lesz az Ihász utca a Kápolna tér és a Harmat utca közötti szakaszon. Az egyirányú utcába a Kápolna tér felől lehet majd behajtani. A forgalmi irányokat jelző táblázási munkák még nem értek véget, a változásra azonban rövidesen számítani lehet.

Babszinak, a 90. születésnapjára

Babszinak, a 90. születésnapjára

Egyik olvasónk kedves hangvételű levelet küldött, melyben egy 90. életévét betöltő hölgy nem mindennapi születésnapi meghívásáról írt. Az eset több szempontból is érdekes, különleges, ezért megkerestem a levél íróját és az ünnepeltet, kicsit kikerekítendő a történetet.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Napi kiemelt
2012
dec.
15

Bűnügyi térkép utcaszintű adatokkal

Írta: Szerk.

Megosztom

kobanyakepElkészült és szombattól a rendőrség honlapján mindenkinek hozzáférhető az ország bűnügyi térképe. Így Kőbánya állapota is megtekinthető.  


Papp Károly vezérőrnagy az országos rendőrfőkapitány általános helyettese jelentette be: elkészült az ország bűnügyi térképe, ezen mindenki megnézheti akár egy évre visszamenőlegesen, hogy a lakókörnyezetében milyen, a közbiztonságérzetet befolyásoló bűncselekmény történt. A rendőrség honlapján szombattól térképpel a hiteles tájékoztatáshoz kívánnak hozzájárulni.


A térképen nem a befejezett eljárások, hanem az elrendelt nyomozásokat lehet figyelemmel kísérni szombat délelőtt 10 órától, a tesztüzem után januártól a végleges üzembe helyezés is megtörténik.
A bűnügyi térképen kétféleképpen láthatók az adatok. Az egyik, úgynevezett ponttérképes verzió, amelyen egészen utca szintű lebontásban nézhetők meg az egyes bűncselekménytípusok. Ezen pontokkal jelölik, hogy az adott utcában hány, a keresési feltételeknek megfelelő bűncselekmény történt. A másik térképen pedig színskála segítségével nézhető meg az adott megye, vagy járás bűnügyi fertőzöttsége.  A felhasználó tehát országos, megyei, járási, települési szinten informálódhat, de akár arra az utcára is rákereshet, amelyben lakik.


Megnézhetőek a közterületen elkövetett bűncselekmények, a személy elleni erőszakos bűncselekmények. Külön kikereshető a lopások, a betöréses lopások, a lakásbetörések száma. Szintén meg lehet nézni, hogy személygépkocsi-lopás, valamint jármű önkényes elvétele miatt hány eljárás indult egy adott helyen. A gépkocsifeltörések, rongálások, rablások és kifosztások, továbbá a garázdaság és a tulajdon elleni szabálysértések is kikereshetők a térkép alapján.
A térkép naponta frissül, de a felhasználók 30 nappal későbbi adatokat láthatnak, amelyre fel is hívják a figyelmet a programban. A bűnügyi térképhez hozzáigazították a baleseti térképet is, az is ugyanolyan formátumot kapott. A baleseti térképen nemcsak a balesetek helyét lehet megnézni, hanem a baleseti okokat is feltüntetik.


Tehát Kőbánya helyzete is megtekinthető. Terveink szerint a térkép alapján kielemezzük a kerület bűnügyi helyzetét.


(MTI)

Kőbánya

Nyári csemege: büdös hús, poshadt dinnye

Nyári csemege: büdös hús, poshadt dinnye

2015.08.01. |

A Facebookon szinte megállás nélkül kifogásolták helyiek az újhegyi CBA-áruházban kínált termékek állagát, minőségét. Az üzletlánc illetékese felvetéseinkre egyelőre nem válaszolt.

Művelődés

Egy új és három újrázó?

Egy új és három újrázó?

2015.07.30. | Szerk.

Kiírta a pályázatot a Katona József Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Centrál Színház és a József Attila Színház ügyvezető igazgatói posztjára a Fővárosi Önkormányzat, a megbízatások ötéves időtartamra szólnak.

Budapest

Parkolj, fizess!

Parkolj, fizess!

2015.08.01. | Szerk.

Nem csak Kőbányán terjesztik ki a fizetős parkolási övezetek határát, hanem más kerületekben is.

Magyarország

Rászáll a NAV az albérletezőkre

Rászáll a NAV az albérletezőkre

2015.08.02. | Raffai Ferenc

Utánanéz az adóhivatal a lakáskiadóknak, és aki vét az előírások ellen, az nagyon sok büntetést fizethet.

Suli

Viszik a tankönyveket

Viszik a tankönyveket

2015.08.02. | Szerk.

Hétfőn kezdik kiszállítani az iskolákba az alaprendelés során igényelt tankönyveket a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktáraiból. Az új tanévben jó hosszú lesz az őszi szünet.

Sport

Röplabdás győzelmek a törökök ellen

Röplabdás győzelmek a törökök ellen

2015.08.02. | Oszvald György

A férfi és a női senior röplabda válogatott is pályára lépett a török all stars csapatok ellen augusztus 1-jén az MTK Szamos utcai röplabda csarnokában. A barátságos összecsapásokon mindkét alkalommal...

10ker-AD-700x100