• Ismét Nagy Sportág- és hangszerválasztó Kőbányán

  Ismét Nagy Sportág- és hangszerválasztó Kőbányán

  Több mint 100 sportág, több mint 20 hangszer, 20 000 látogató, olimpiai, Világ- és Európa-bajnok sportolók, neves zenészek, szakképzett oktatók. Ez mind a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, amely május 27-28-án 09 és 17 óra között várja a látogatókat a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/A). Bővebben...
 • 1
Napi kiemelt
2015
dec.
27

Ne a ledorongolásban jeleskedjenek!

levelSzombati, Bukóforduló című cikkünk levélírásra késztette egy olvasónkat, alább az ő gondolatait tesszük közzé.

 

 

Tisztelt Szerkesztőség!


Gyárfás Tamás - MÚSZ


Először is: le az összes kalappal Hosszú Katinka sportbéli teljesítményei és emberi hozzáállása előtt!
Mit tett e csodalány, illetve fiatalasszony? Amit lehetett megnyert, tudatta a világgal, hogy a világ legjobb úszója magyar állampolgár és az is marad! (Bármikor megkaphatna gond nélkül és azonnal bármilyen állampolgárságot, amúgy…)
Mivel Iron Lady a saját verejtéke, tudása által anyagilag is függetlenné tudta magát tenni a honi „szakvezetéstől” és így nem tudják elhallgattatni, netán zsarolni, kiállt a többi – sajnos – idomulni kénytelen versenyzőtársai érdekében! No ez persze nem tetszett a „szakembereknek”.


Apropó, szakemberek: megnéztem Gyárfás Tamás úszószövetségi elnök sportolói előzményeit a Wikipedián, és mit találtam? Gyárfás Tamás már régen is sportban is munkálkodott, pl. a kosárlabda-szövetségben (!), bizonyára a rátermettsége miatt. Ezután nyergelt át a nyilvánvalóan rokon sportághoz, az úszáshoz, ahol szépen, lassacskán jól bebetonozta magát. Saját sportteljesítményére, eredményeire itt sem található semmiféle adat, de még halvány utalás sem. Úgy tűnik, hogy még az a feltételezés is megállhatna akár, hogy a gazdasági előnyök jobb kiaknázásának a lehetősége, mint fő motiváció lehetett a váltás oka. Az egyéb, zuhanyhíradókban keringő ügyeit már nem is említve.


Mit is reagált Katinka tényfeltáró véleményére az elnök?
Kénytelen vagy véletlen elismerte, hogy már három éve téma közöttük a körülmények javításának az igénye, de van egy általa sértődésnek titulált másik momentum is, amikor tavaly egy nemzetközi versenyen ő lett volna a díjátadó, de nem hallotta (!) a hangosbeszélő hívását, így nem ő adta át a díjakat, és nem azért mert Katinka itt „csak” ezüstérmet szerzett. Nézetem szerint egy sportvezetőnek hatalmas megtiszteltetésként kellene vennie, hogy országa dobogós helyezést elért versenyzőjének átadhat bárhol, bármilyen díjat! Az átadásra ugyanúgy, mint a sportolónak, neki is készülnie és figyelnie kell(ene). Lehet, hogy más (a saját részére) fontosabb ügy miatt nem ért rá ott és akkor. Valószínűleg azért merészelte ezt (is) megtenni, mert kizárólag a saját pénzéből utazott ki és állta az összes költséget. Vagy nem?


És a most, hirtelen jött jutalmazási kedv természetesen csak a véletlen műve, és biztosan semmi köze a megpróbálunk mindenkit megvenni kilóra gyakorlathoz… Magyarázhat Gyárfás amit akar, ez bizony bűzlik, de iszonyatosan.
Arra például – minő véletlen – elfelejtett kitérni, hogy miért is kell a világ legjobb úszójának a Komjádiban a medenceparton öltöznie, a MÚSZ és az ország legnagyobb szégyenére! Nem hiszem el, hogy nincs egy 10-20 négyzetméteres külön helyiség, amit kizárólagosan használhatna öltözőnek, pihenőnek, megbeszélések lefolytatására, egyes csak itt szükséges dolgainak a biztonságos tárolására, stb.
Az elnök munkakörülményei is ilyenek?
Bizonyára sok országban még akár privát uszodát is adnának/építenének a részére, hogy az övéké legyen Katinka és nekik hozza a csodák sorozatát!
Remélhetően nem ez a burkolt célja a szövetségnek, mert akkor biztosan lenne itt kisebb (sport)forradalom…


Hajdu Péter


Hajdu elvtársnak nem kellett volna annyira sietnie a seggnyalással, célba ért volna az ünnepek után is!
Aki rendszeresen olvassa a 10kerkult.hu-t az tudja, hogy egyedüli helyi médiaként (!) mindig Kőbánya és a kőbányaiak érdekében emeltek szót, többek között a KSC-ért is.
Ha olyan idilli a helyzet a KSC-ben, mint ahogyan azt ismerteti, akkor tessék már megmondani, hogy miért is távozott a versenyzők sora, közöttük Cseh László is nemrégiben az egyesülettől?
Jobb lett volna a bölcsességet választania, így nagyon is kilóg a lóláb!
Egyébként jó és hasznos lenne tudni, hogy akár Hajdu, akár Gyárfás mennyi pénzt vesz/visz el a sportból fejenként és havonta a különböző címeken (bér, tiszteletdíj, bérpótlék, költségtérítés, tanácsadás, kilométerpénz, cafetéria, stb.), azaz mennyit happolnak el a sportolók elől. Ezt pedig egy tabula rasa keretében szembe lehetne állítani az általuk ezért nyújtott teljesítménnyel.


Melega Kálmán


A szerkesztőség kifelejtette „biográfiájának” felsorolásakor, hogy más, szintén jó képességű fideszes párttársaival együtt anno a néhai SZDSZ-ben kezdték az észosztást. Valahogy nem rémlik, hogy Melega elvtárs képviselősége ideje alatt tett-e egyáltalán olyan önálló kezdeményezést, javaslatot, amely Kőbánya javára vált volna, amelynek ma maradandó nyoma van. Nagyon úgy tűnik, hogy képviselőként és tanácsadóként ő is csak a közpénzt tette el, ezért cserébe nem adott semmit.
Na és arra is kíváncsi lennék – ha már a Melega a kérdez, nem kérdez irányt feszegette –, hogy vajon ő és „kabinetes” zenésztársai maguk finanszíroznak-e (fizetésükből, nyugdíjukból) minden fellépést, minden eszközbeszerzést, vagy kapnak ehhez valahonnan bújtatott segítséget?
Szintén jobb lett volna neki is a bölcsességet választania, valamint beszólás helyett intenzíven gyakorolni a billentyűcsapkodást és akkor, majd valamikor egyszer, egyidőben minden össze fog jönni: az ütem, a hangnem, a harmónia és az éppen akkor játszott nóta.


Egy szó, mint száz, jó lenne, ha az itt említett személyek nem a csúsztatásban, a problémák elfedésében, a jó ügyért tenni akarók ledorongolásában jeleskednének, munkálkodnának (ha úgy tetszik, áskálódnának ), hanem felfognák végre a jó szándékot és a jó ügy mellé állnának, a mondottak lényegi, konkrét részeire koncentrálnának és kizárólag azoknak a sürgős megoldásaiban jeleskednének.
Persze egyértelmű, hogy tisztában vannak ők azzal, hogy amiket Hosszú Katinka felvetett, azok mind valós, létező és sürgősen megoldandó alapproblémák, csak ki tudja milyen megfontolásból, nem akarják tudomásul venni.
Amennyiben ez továbbra is így marad, akkor nincs már más út, meg kell fogadni Kohn bácsi örök érvényű, bölcs tanítását: „ha nem megy a kupleráj, akkor legelőször nem a bútorokat kell kicserélni!”


Ámen!
Boldog Új Évet minden kőbányai lakosnak!
Balázs Krisztina

10ker lapfej

Kőbánya

Dama N.V. kaszinók 2022-ben a LegjobbKaszino portál szerint

Dama N.V. kaszinók 2022-ben a LegjobbKaszino portál szerint

2022.05.04. | szerk

Magyarország területén 1994 óta legális a szerencsejáték-üzlet. De a szigorú feltételek miatt a szerencsejáték piac nem nagyon fejlődik, ráadásul a nemzetközi szolgáltatók nem sietnek belépni a magyar piacra. Az egyik fő oka ennek az, hogy például az online kaszinó indításához...

Művelődés

Kőbányai művészek kiállítása Pécsen

Kőbányai művészek kiállítása Pécsen

2022.05.11. | Oszvald György

A Kőbányai Képző- ás Iparművészek Egyesülete (KKIE) Pécsen, a Civil közösségek házában, a Gebauer galériában állította ki tagjainak legújabb, és néhány korábbi alkotását. A pécsi közönségnek összesen 20 kőbányai művész...

Budapest

Alapkő letétel az új Richter irodaháznál

Alapkő letétel az új Richter irodaháznál

2022.03.26. | szerk-OGY

Varga Mihály, pénzügyminiszter, D. Kovács Róbert Antal, a X. kerület polgármestere, Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke, valamint Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója jelenlétében, ünnepélyes keretek között...

Magyarország

Magyarország tortája - 2021

Magyarország tortája - 2021

2021.08.04. | Oszvald György

Fodor Sándor budapesti cukrász kreációja, a „NAPRAFORGÓ” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt és az „Egy a Természettel” versenyt is Füredi Krisztián cukrászmester nyerte...

Suli

Idén is Magyar Kémiaoktatásért díj

Idén is Magyar Kémiaoktatásért díj

2022.04.29. | szerk-OGY

Immár 24. alkalommal írja ki a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma az általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére a Magyar Kémiaoktatásért díj pályázatot, melynek célja,...

Sport

Ismét Nagy Sportág- és hangszerválasztó Kőbányán

Ismét Nagy Sportág- és hangszerválasztó Kőbányán

2022.05.12. | szerk-OGY

Több mint 100 sportág, több mint 20 hangszer, 20 000 látogató, olimpiai, Világ- és Európa-bajnok sportolók, neves zenészek, szakképzett oktatók. Ez mind a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, amely...

Vélemény

 • Azt a szivárványos mindenségit!

     Hát, most aztán nagyon el kellett gondolkodnom a „gyermekvédelmiˮ törvény abszurditásán. Teljesen véletlenül belefutottam egy pár hete lejárt reklámújságba, mely néhány oldalon az iskolakezdéshez szükséges dologokat jelentős árengedménnyel kínálta. Egy másik iskolai kelléket egy üzletben fotóztam néhány napja. Nem is lenne ezzel semmi baj, sőt, kimondottan nemes gesztus a kedvezmény. Ám, mielőtt néhány kérdést a világba kiáltanék (mert hát kormányunknak hiába is zajonganék, és ha fel is figyelnének a felvetéseimre, még én is Pegasus-áldozat lehetnék), javaslom olvassák el a Népszava cikkét! ...

  Bővebben...

 • A hét műtárgya
 • A hét képe
 • A hét írása

 Drasche porcelánok

(Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény)

Helytorteneti atadas 056

 fotó: Oszvald György

   Én csak visszaütöttem...

 

Potos HM sport C 728

 

 

 fotó: Oszvald György 

 Farkas Viola:

A megszokás hatalma

 

Megszokták, hogy vagyok, mindig is jól vagyok,

Ha kell, verset mondok, vagy éppen táncolok.

Én is csodálkozom, nem voltam még beteg?

Dehogy nem, dehogy nem, nagyúr a fegyelem!

Sok nyavalyáimmal, sosem dicsekedtem,

Munka volt a fontos, ezt meg fel sem vettem!

Színházi berkekben túlteszik magukat,

Nem is mondanak le, előadásokat!

Bővebben...

10ker-AD-700x100