AD-blacklist1

2015
jan.
27

Ajándék kukák az erdőbe

Írta: szerk

kuka leadTöbb alkalommal is írtunk már az Erdőmentők Alapítvány tevékenységéről, természetet védő és károsodásokat megelőző tevékenységükről. Most újabb hírt kaptunk felőlük. Erdei kukákat ajándékoztak a Pilisi Parkerdő Zrt-nek január közepén.A „gyártók” részvételével január 20-21-én telepítették a Kőbányai Erdő területén azokat a kukákat, melyeket az Erdőmentők budapesti csoportja és a Moravcsik Alapítvány közösen készített, hogy ezáltal is csökkentsék az erdei hulladékmennyiséget. 

 

   Fel kell hívnunk a figyelmet, hogy – noha a kukák olyan helyekre kerültek, ahol a szemétgyűjtés eddig nem volt megoldott – a kihelyezés mégsem azt a célt szolgálja, hogy mielőbb megteljenek a zsákok, hiszen az erdei szemétszállítás nem képes olyan ütemben hulladékmentesíteni a kukákat, amilyen tempóban azok telnek.
   Így mindenkit arra kérünk, hogy ha lehetősége van rá, vigye haza a hulladékot, mert azzal nagyon sokat segít az erdők tisztán tartásában!
   Köszönjük!

                 

kuka 1

 

    Az Erdőmentők Alapítvány egy közérdekű feladatokat megvalósító, non-profit, civil szervezet, melynek elsődleges célja az erdei élő környezet helyreállítása, és az arról való hosszú távú gondoskodás.

   A szervezetünk mintegy 420 önkéntessel dolgozik, országosan 7 regionális központba szerveződve.

  Soraikat csupa elszánt és végletekig lelkes ember alkotja, akiknek közös a vágya: az Erdők szebbé és természetesebbé tétele.

 

Kiss Melinda koordinátor