AD-blacklist1

2016
ápr.
21

Prince nem zenél tovább...

cultura prince sziget 2011 mti foto mohai balazsElhunyt a könnyűzene legendás alakja, Prince. A zenész 57 éves volt. Turnéját korábban megfázás miatt szakította meg.

 

 


Csütörtök reggel hívták ki a hatóságokat a művész minnesotai otthonához. A helyi seriff később bejelentette, hogy haláleset történt a helyszínen, ugyanakkor az elhunyt személyét nem nevezték meg – írja a The Sun a TMZ nevű portálra hivatkozva.
A halálhírt az előadó sajtósa az AP hírügynökségnek megerősítette.
A TMZ arról írt, hogy Prince hetek óta súlyosan influenzás volt, és már két koncertjét is törölni kellett. A múlt héten az atlantai fellépés után rosszul lett a magángépén, ezért az illinois-i Moline-ban kényszerleszállást hajtottak végre, és kórházba szállították az énekest. Később jobban lett, ezért kiengedték.


A világhírű előadóművész Prince Rogers Nelson néven született Minneapolisban 1958. június 7-én. Az 1970-es években robbant be egyebek közt olyan slágerekkel, mint a Wanne Be Your Lover. Későbbi nagy sikerei közé tartozott  Purple Rain, a Let’s Go Crazy, a When Doves Cry, a Kiss és a Diamonds and Pearls is. 1982-ben lett szupersztár az 1999 című albumával.
Óriási hatással volt a könnyűzenére, zenei palettáján a legtöbb irányzat megtalálható, a stílusokat gyakran ötvözte is zenéjében, újraértelmezve a populáris műfajokat. Számtalan szólólemeze mellett együttesével, a The New Power Generationnel és dzsesszprojektjével, a Madhouse-szal népszerű albumokat jelentetett meg. Több mint százmillió lemezt adott el, harminckilenc stúdióalbumot készített, hét Grammy-díjat nyert. Kétszer nősült, mindkétszer elvált: Mayte Garcia háttértáncostól 2000-ben, Manuela Testolinitől 2006-ban. 2004-ben beiktatták be a Rock and Roll Hírességeinek Csarnokába.
2011-ben a Szigeten a fesztivál történetének egyik legfergetegesebb koncertjét adta. Ez volt Prince utolsó magyarországi fellépése.

 

 


(forrás: mno.hu) (fotó: MTI)