AD-blacklist1

2016
jan.
31

Főszerepben az élőzene

Írta: szerk

log kulturhzakAz élő zenéé lesz a főszerep az idei Kultúrházak éjjel-nappal sorozaton, amelynek keretében február 5. és 7. között több mint 2000 programot szerveznek országszerte mintegy 600 helyszínen.

 

 

A 10 éve civil kezdeményezésként indult sorozathoz csatlakozók száma és a minőségi programkínálat évről évre gyarapszik, ennek köszönhető, hogy a rendezvény mára a kulturális évad egyik legrangosabb eseménysorozatává vált – hangsúlyozta Hoppál Péter kulturális államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón Budapesten.


   Sajó Attila, a Magyar Népművelők Országos Szövetségének elnöke kiemelte: ebben az évben arra kérték a csatlakozó intézményeket, hogy a hagyományos farsangi programok mellett műsoraik fókuszába az élő zenét helyezzék. Hozzátette: a rendezvény legfőbb célja, hogy bemutassa a művelődési házak sokszínű világát és azt a mindennapi munkát, amelynek következtében ezek az intézmények az év minden napján gazadag és színvonalas programkínálatot biztosítanak minden korosztály számára. Ezért a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény három napján könnyű-, komoly- és népzenei koncertekkel, kórushangversenyekkel, táncházakkal és számtalan közösségi programmal várják az érdeklődőket.

   Azt is elmondta, hogy a hagyományokhoz híven idén is hirdettek pályázatokat: a szakmai innovációs kiírásra olyan példaértékű gyakorlatok bemutatását várják, amelyek elősegítik az élőzene szerepének erősítését a közösségi művelődési intézményekben, a fotópályázatra a közművelődési intézmények programjain készített képekkel lehet nevezni, a Ha az erő mesélni tudna című esszépályázatra pedig a települések könnyűzenei múltjának feltárását és dokumentálását elősegítő munkákat várják a szervezők.

 

A programok a www.kulturhazak.hu oldalon olvashatók


        

mti