AD-blacklist1

2015
okt.
11

Tényleg kamutemetés volt

petofi temetes mtiA nyári nagy dérrel-dúrral beharangozott és megtartott Petőfi-újratemetés utólagos vizsgálata bebizonyította, csupán cirkusz volt.

 

 

 

A Budapesti Temetkezési Intézet július 24-én tett bejelentést a rendőrségnek és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnak, kérve, indítsanak vizsgálatot: tartalmazhat-e jogszerűtlenül betemetett emberi maradványokat, csontokat a Fiumei úti sírkert 58. parcellájában található úgynevezett Petőfi-sírhely, mivel arra betemetési engedélyt nem adtak, erre irányuló megrendelést nem teljesítettek.
A BTI-től július 17-ére a Megamorv–Petőfi Bizottság ugyanis kizárólag megemlékezésre kért engedélyt. Ezzel szemben Morvai Ferenc vállalkozó július 17-én azt állította, hogy e sírhelybe temette el a szibériai barguzini ásatásból származó, általa Petőfi Sándornak tulajdonított csontokat. A vizsgálatot, mint a Magyar Idők napilap megtudta, a VIII. kerületi rendőrkapitányság lefolytatta, jog- és szabálysértést nem állapított meg, exhumálást sem kezdeményezett. A BTI a vizsgálat eredményét tudomásul vette.
Mindezek alapján nyilvánvaló, hogy senki nem temetett el semmit a Petőfi Sándor feliratú sírkő alá.


A lapnak Kovács László régész, az MTA doktora az írta: „Hat laboratórium DNS-vizsgálata is megállapította, hogy a Barguzinban 1990-ben kiásott csontváz egy nő földi maradványa. Ha van hozadéka e hosszú történetnek, annyi mindenképpen, hogy Petőfi szüleinek leszármazottai összefogtak, és letétbe helyezték DNS-mintájukat. Így, ha előkerülne Petőfi Sándor földi maradványa, egyszerűbb lesz az azonosítása.”
A barguzini csontokról a vizsgálatok már korábban bebizonyították, hogy nőtől származik.


(forrás: Magyar Idők) (fotó: MTI)