AD-blacklist1

2015
szep.
30

Kováts Adél vezetheti a Radnótit

szinhazNégy budapesti színház vezetőjének megválasztásáról döntöttek a fővárosi képviselők. Hárman újrázanak, egy pedig újonnan kezd.

 

 


A négy, nonprofit kft. formában működő színház jelenlegi ügyvezetőjének megbízatása 2016. január 31-én jár le. Az előadóművészeti törvény értelmében a vezetői feladatok ellátására pályázatot kell kiírni - a szakmai munka folytonossága érdekében - legalább hat hónappal korábban.
A Fővárosi Közgyűlés szerdai döntés szerint a József Attila Színházat eddig vezető Nemcsák Károly, a Centrál Színházat idáig irányító Puskás Tamás és a Katona József Színház élén álló Máté Gábor további öt évig marad tisztségében.
A Radnóti Miklós Színházat 30 éve vezető Bálint András nem pályázott újra, a társulat vezető művésze, Kováts Adél mellett Anger Zsolt színész-rendező adta még be pályázatát az igazgatói posztra, végül előbbi mellett határoztak.


A munkakörök betöltéséről a szakmai bizottság véleményét is mérlegelve döntött a Fővárosi Közgyűlés. A színházak ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésével járó feladatok között van a színház művészeti programjának és gazdasági-üzemeltetési programjának kidolgozása és megvalósítása, valamint szervezeti, vezetési, működési feltételeinek megteremtése.


(MTI)