AD-blacklist1

2015
júl.
30

Egy új és három újrázó?

szinhazKiírta a pályázatot a Katona József Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Centrál Színház és a József Attila Színház ügyvezető igazgatói posztjára a Fővárosi Önkormányzat, a megbízatások ötéves időtartamra szólnak.

 

 

 

A négy, nonprofit kft. formában működő színház jelenlegi ügyvezetőjének megbízatása 2016. január 31-én jár le. Az előadóművészeti törvény értelmében a vezetői feladatok ellátására pályázatot kell kiírni - a szakmai munka folytonossága érdekében - legalább hat hónappal korábban.


A pályázatok kiírásáról június 23-i ülésén döntött a Fővárosi Közgyűlés. A felhívásokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján csütörtökön tették közzé. Pályázni a kiírás megjelenését követő 30 napon belül lehet. A kormany.hu-n olvasható kiírás szerint az ügyvezető igazgatói munkakört mind a négy színház esetében 2016. február 1-jétől 2021. január 31-ig tölthetik be a nyertesek.


A jelenlegi igazgatók közül Máté Gábor, a Katona József Színház vezetője, Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója és Puskás Tamás, a Centrál Színház ügyvezetője már jelezte, hogy újból pályázik a posztra. A Radnóti Színházat 30 éve vezető Bálint András úgy nyilatkozott, hogy már nem pályázik újra. A társulat vezető színművésze, Kováts Adél viszont az MTI-nek is megerősítette, hogy pályázik a Radnóti igazgatói posztjára.


(MTI)