AD-blacklist1

2011
nov.
15

Bárzongoristák csatája

barzongorista logoA múlt századelő kávéházi szellemi pezsgését szeretnék visszahonosítani a decemberben kezdődő és jövő márciusig tartó bárzongorista-verseny szervezői.


A fővárosi New York Café immár hatodik alkalommal szervezi meg a bárzongoristák versenyét. Nagy Gábor, a kávéházat vezető cég tulajdonosa elmondta, hogy a bárzongorista-verseny része azon projektsorozatuknak, amellyel szeretnék visszahonosítani a kávézóba a századelő szellemi pezsgését mind zenei, mind irodalmi tekintetben, ezzel is támogatva a főváros kulturális fejlődését.


A négy hónapon át tartó versenysorozat hat fordulóból áll, melynek legutolsó eseménye egy teljes estés gála-döntő. Nevezni november 20-ig lehet, ám az előválogatás után csak tíz versenyzőnek áll majd módjában élőben is megmérettetnie magát a New York Caféban. A szakmai zsűri tagja Szentpéteri Csilla, Nyári Károly és Rakonczai Viktor. A zsűri döntésén túl a közönség szavazatai is nagyban befolyásolják majd a versenyzők továbbjutását. Nyári Károly zongoraművész szerint kiemelkedő fontosságú, hogy a bárzongorista kultúra visszakerüljön a köztudatba és újra elterjedtté váljon.


A verseny főszponzora a Roland hangszergyártó cég, amely a versenyhez szükséges zongorát - egy új fejlesztésű Roland V-Piano Grandot - biztosítja. A verseny győztese egymillió forint értékű szerződést írhat alá, a második és a harmadik helyezett egy-egy utazást kap ajándékba.

 

A verseny weboldala itt elérhető.


Nyári Károly egy lírai dala:

 


(MTI)