AD-blacklist1

2021
dec.
03

Hogyan pörgessük fel a szilveszteri házibulit?

Írta: szerk-OGY

bbuli lead2Az otthoni szilveszterezés az egyik legjobb módja az óév búcsúztatásának, a következő év köszöntésének, és ha a felkészüléskor bizonyos részleteket is átgondolunk, akkor nem kell attól tartanunk, hogy rossz hangulatban telik ez a néhány óra. Az alábbi tippekkel szinte minden eshetőségre felkészülve várhatjuk a szilvesztert. 

 

Házigazdaként sem csak a stresszről kell szólnia ennek a napnak. 

 

Időzítés

 

Az első és legfontosabb, ha biztosan mi rendezzük a bulit, akkor semmiképpen se hagyjuk a takarítást, bevásárlást, hajmosást, szépségpakolást… tehát semmit, az utolsó pillanatra! 

 

Válogassunk zenéket!

 

Társaságtól függ, de a zene sok esetben játszik központi szerepet a bulikban. Készítsünk előre egy lejátszási listát, akár többet is, amiket bevethetünk. Érdemes úgy készülni, hogy fokozatosan alakuljon a hangulat, maradjon idő a beszélgetésnek is az esetleges tánc mellett. Az este végén pedig úgyis elérkezik a pont, amikor egymás után cserélődnek az önkényes DJ-k a lejátszónál.

 

Játékok és appok

 

Manapság egy sima Ki nevet a végén? már nem biztos, hogy mindenhol átviszi a lécet, pedig! De szóval érdemes néhány kvízzel, kártyajátékkal készülni, bátrabbak az ivós játékokat is bevethetik, de ez az az este, amikor általában nincs szükség játékra a poharak kiürítéséhez.

A konzolos játékok ilyenkor igazi aduásznak számítanak, de online kvízeket is játszhatunk, ahogy akár kipróbálhatjuk a szerencsénket is, itt: https://playamologin.com/hu/. Rengeteg különféle szórakoztató applikációt találunk, kezdve a fotókból képregényt készítő változattól a házibuli-sztár karaoke programig.

 

buli 1

 

Koktélok

 

A színes, illatos italokat a nyilvános szórakozóhelyeken sokan elvből elutasítják, de mivel egy házibuliban nem olyan ciki ilyesmit inni, ilyenkor hihetetlen népszerűségnek örvendenek. Próbáljuk ki, hogy készítünk néhányféle italt, várhatóan a legnagyobb ellenségei is behódolnak majd ezeknek a koktéloknak, bóléknak.

 

Katonák

 

Nem a fegyveres erőkre gondolunk, bár a koktélokkal komoly háborút tudnak vívni ezek a katonák is. Érdemes készülni némi harapnivalóval is, a megszokott chips és ropi mellett garantáltan jól jön majd néhány mini szendvics is.