AD-blacklist1

2018
dec.
05

Joulupukki exkluzív – vendégségben a Pálinkás család

Írta: Oszvald György

Joulupukki 079leadRendkívüli lehetőséget sodort a kőbányai Pálinkás család útjába a véletlen. Gyerekeikkel együtt tölthettek el – a tervezett röpke látogatás helyett – közel egy órát a budapesti Sofitel hotel társalgójában a lappföldi mikulás, Joulupukki társaságában december 3-án.

 

 

Első alkalommal Kőbányán, a könyvtárban fotóztam a lappföldi mikulást a sok-sok gyerek gyűrűjében, anyukákkal vagy nélkülük. Azt, hogy december elején „mikulásgyerekek” születtek, természetesen örömmel írtam meg.

   FSZEK finn mikulas 344

  Boróka és Botond a Mikulással, Domonkos még anyukája pocijában - Kőbányai könyvtár, 2015

 

   Majd még 2015-ben azt kívántam, hogy olyan fotót tudjak készíteni, amelyen együtt szerepelnek a Mikulás és a 2015-ös cikkben említett anyukák gyerekei, no, meg természetesen az anyukák, s ha összejön, a teljes család.

   

joulopukki turcsik 266

  balról: Pálinkás család, Joulupukki, Médi család, és a tolmácsnő, Eszter, a Gresham palotában,  2016.

 

   Egy év múlva teljesült a kívánságom: a Gresham palotában találkozott Joulupukki az anyukákkal és gyerekeikkel. Kivételezett helyzetben volt a két család, merthogy a szűkre szabott idő ellenére bő negyedórát töltött a Mikulás a „keresztgyerekeivel” és a családi fotózással.

   A következő év szerkesztőségünknek kimaradt, de 2018-ban újfent sikerült a találkozás a lappföldi Mikulással. Méghozzá egészen különleges módon.

 

   Turcsik Anikó bő egy héttel a Mikulás Budapestre látogatása előtt jelezte, már szervezi a találkozást Joulupukkival, s két lehetséges dátumot is megnevezett. Mindkettőt beírtam a naptárba, s örömmel nyugtáztam, mikor a kedvezőbb (december 3-a) vált valósággá. Eredetileg délután fél 4 és 4 óra között volt várható, hogy a Mikulás megérkezik a Sofitel Budapest Chain Bridge hotelbe. De már délután fél 2-kor csörgött a telefon, s Anikó azt kérte, ha tudom, kapjam össze magam, mert programváltozás van, s Joulupukki gyakorlatilag azonnal várja a családot.

   Joulupukki 091

  A Pálikás család (Sándor, Anikó, Botond, Domonkos, Boróka) Joulupukkival a Sofitel Hotelben, 2018.

 

   Mindenki tette a dolgát, a gyerekeket Anikó és a férje öltöztették, majd a szemerkélő esőben és a csúcsforgalom-közeli utakon lavírozva nagyon gyorsan értünk a luxushotelhez. Szerencsére, volt üres parkoló, így tényleg gyorsan létrejött a találkozás.

 

   Joulupukki 448Joulupukki a félemeleti társalgóhoz vezető lépcső tetején felállított hatalmas fenyő alatt ült a székén, s Anikóék három gyerekét meglátva felállva és tárt karokkal lépett eléjük. Szó se róla, az első ölelések még nagykabátban történtek, ám gyorsan lekerültek, s a Mikulás megdicsérte, milyen elegánsak a gyerekek. Először ő mutatott körbe a fa alatt, s újságolta, milyen ajándékokat kapott eddig a gyerekektől, majd azt is megmutatta, milyen meglepetéseket visz majd a következő napokban a gyerekeknek.

   Boróka, Botond és Domonkos átadták az ajándékokat és a társalgó kényelmes foteljeihez mentek, ahol közel egy órát beszélgettek – természetesen tolmács segítségével – a Mikulással. A nagyszakállú mindenre kíváncsi volt, kezdve az iskolai eredményeiktől a kedvenc időtöltésükig.

 

   Aztán minden ünnep véget ér egyszer, Joulupukki is pihenni vágyott, így egy búcsúöleléssel köszönt el mindenkitől, majd a külső gyorslifthez ment, s gyorsan eltűnt az ég felé…

 

   Meghatóan szép délután volt, s örültem, hogy erről a több éve tartó kapcsolatról, s a nem mindennapi történetről – mely a Mikulás programszervezője szerint is egyedülálló Budapesten – a 10kerkult.hu portálon jelenhetett meg exkluzív tudósítás.

  

Az eseményen készült fotókból adunk közre néhányat – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül.

tamogatas