AD-blacklist1

2018
feb.
27

Tervezzük meg a horvátországi nyaralást! – Brac sziget látnivalói

Írta: szerk

Brac obol 600x400Brac szigete nem véletlenül lett a közép-dalmát szigetvilág legnépszerűbb turista úti célja. Az Adria egyik legnagyobb, legnépesebb szigete, sok vonzó üdülőhellyel, amelyek számos izgalmas felfedeznivalóval várják Önt a Split-öböl keleti oldalán, Split és Makarska között.

 

 

 

A Budapesttől 770 kilométerre lévő Brac sziget egynapos utazással kényelmesen megközelíthető. Ha reggel indulunk, a napnyugtát már a hotel vagy a panzió teraszáról csodálhatjuk. Szerencsére megközelíteni is könnyű, hiszen Splitig végig autópálya van, majd innen komppal folytathatjuk utunkat Supetarba. Számolja ki, mennyibe kerülnek Brac szigetig az autópálya- és kompdíjak!

 

Nyüzsgő turistaközpontra vágyik? 

 

   Brac tökéletes nyaralás szempontjából, hiszen elég nagy ahhoz, hogy egy hétre való programot és látnivalót kínáljon. Jól kiépített strandok, szuper programok, modern üdülőtelepülések, látványos hegyek és középkori romok - ez mind Brac. Supetar talán a legnyüzsisebb, de híres és jól kiépített nyaralóhely Bol, Pucisca, Sutivan vagy Splitska is. Ha kellemes, nyugis nyaralóhelyet keres, akkor pedig érdemes kalandozni egy kicsit, és felfedezni a számos eldugott kis öböl egyikét. 

 

Homokos strandok is várják

 

  Fedezzük fel mindenképp a sziget homokos strandjait, és semmiképp se hagyjuk ki a híres boli Aranyszarv strandot. Ha kedvünk van, akár egész nap strandolhatunk, de búvárkodásra, úszásra, kirándulásra vagy kerékpározásra is nyílik lehetőség, ha meguntuk a fürdőzést. Brac sziget egyik különlegessége a Lovrecina strand, egy eldugott kis öbölben az északi parton, melynek érdekessége, hogy egy vörös homokkal van borítva, sőt egy ókeresztény bazilika romjait is fedezhetjük fel itt.

 

Izgalmas látnivalókat tartogat

 

  Brac kolostor 600x400Brac szigetnek 22 kisebb-nagyobb települése van, valamint 12 lakott, és 5 lakatlan házcsoportja. Ezek a települések általában Brac északi oldalán, illetve a belső területeken találhatóak. Brac déli partjai mellett érjük el a 700 méter magas Vit hegységet, mely legmagasabb pontja a 778 méter magas Vidova gora. Innen csodás kilátás nyílik a Zlatni rat strandra, illetve Hvar és Vis szigetre.

 

Lenyűgöző ültetvények

 

   Amit a sivár, köves talajon meg lehet termelni, azt a braci parasztok megtermelik.  A szőlő-, gyümölcs-, és olívatermesztésnek nagy hagyománya van itt, az ültetvények és a termékek a sziget nevezetességeivé váltak.