AD-blacklist1

2018
feb.
16

A Magyar Művészeti Akadémia pályázata

Írta: szerk

mma logoKétszázmillió forintos keretösszeggel hirdet nyílt pályázatot művészeti tevékenységet végző szervezetek részére a Magyar Művészeti Akadémia (MMA). A jelentkezéseket március 19-ig várják.

 

 

A Magyar Művészeti Akadémia nyílt pályázatot hirdet az államháztartás központi alrendszerén belüli és kívüli, a Magyar Művészeti Akadémiáról szóló 2011. évi CIX. törvényben nevesített művészeti ágak területén működő civil szervezetek – kivéve a központi költségvetési intézmények – részére, valamint az MMA tv.-ben nevesített művészeti ágak területén működő civil szervezet, amelyet az arra jogosult bíróság 2017. december 31-ig jogerősen nyilvántartásba vett és az alapszabályának, illetve alapító okiratának megfelelő tevékenységét ténylegesen folytatja – részére, 2018-ban megvalósuló művészeti szakmai programjuk támogatására. (A pályázat kódja: MMA-18-P)

 

    A pályázat célja, hogy anyagi támogatást nyújtson a kulturális értékek védelméhez és gyarapításához, a művészeti és történeti hagyományok megőrzéséhez, a magas színvonalú művészi alkotómunka feltételeinek megerősítéséhez – olvasható az MMA közleményében.

 

    A vissza nem térítendő, elnyerhető támogatás összegének alsó határa 300 ezer, felső határa egymillió forint, saját forrás biztosítása a támogatáshoz nem szükséges. A pályázati alapot az MMA tagozatai közötti egyenlő arányban osztják fel.

 

   Az MMA tagozatai a kiírásban eltérő tematikát határoztak meg, eredményesen pályázni csupán ezek figyelembevételével lehet. A pályázat benyújtásának határideje – melyet az MMA pályázati rendszerébe [http://tamogatas.mma.hu/Login] lépve lehet megtenni: 2018. március 19-ig. A részletes pályázati kiírás és útmutató megtalálható a köztestület honlapján, a Pályázatok menüpontja alatt.

 

MTI, MMA;