AD-blacklist1

2015
már.
04

Színház az egész világ

Írta: Oszvald György

pillango 096Leonard Gershe: A pillangók szabadok című darabját mutatja be a Szalag Színház a KÖSZI színpadán március 8-án. A Szent László Gimnázium egykori diákjainak produkciója igazi csemege, kőbányai ősbemutató.

 

 

A címben idézett Shakespeare-i gondolatnak van folytatása is, ám most arra szeretnénk utalni, hogy a világba Kőbánya is bele tartozik. Történt ugyanis, hogy a Szent László Diákszínpad otthonra lelt a Kőrösi Kulturális Központ - KÖSZI színpadán. No, nem mintha a gimnáziumból kiebrudalták volna őket. Erről szó sincs. Pusztán arról, hogy tavaly a ferencvárosi Zöld Macska pince sörözőben nagy sikerrel debütált a Pillangók szabadok című darabot valamivel jobb körülmények között a KÖSZI-ben mutatják be március 8-án 19 órai kezdettel. Hadd tegyük gyorsan hozzá, az Üllői úti játszóhellyel sincs probléma, sőt, az emelt nézőtér a javára szól! Ugyanakkor a hely jellegzetessége miatt ott csak 40-50 fős közönség láthatja a darabot.

 

pillango 092

 

   A három szereplős dráma, melyről a premier apropóján írtunk oldalunkon, egy önállósulni, álmait megvalósítani kívánó vak fiatalember életének egy szakaszát mutatja be. Egyszerre jelentkezik a szerelem és az anyai féltés, a csalódás és a „csak azért is a sarkamra állok” önmegvalósítás.

 

pillango 174

 

  A rendkívüli feszültségekkel teli, ám sokszor vidám fordulatokkal színezett darabban érett színészi játékot mutat Németh Dóra Jill szerepében, a vak fiút, Dont alakító Sipos Tibor és az anyát játszó Babják Annamária. A darabot rendezte N. Kiszely Melinda, fény, effektek: Németh Péter.

 

   A Zöld Macskában 30 előadást játszottak, kíváncsian várjuk a folytatást. Kedvcsinálónak tekintsék meg Szabó Dóri videóját!

 

                                                             

Jegyárak: elővételben 800,- Ft, a helyszínen 1000,- Ft. Online jegyvásárlás  ITT

fotó: 10kerkult.hu/archív