AD-blacklist1

2013
jún.
26

A hétvége programja - Szent László Napok

Írta: Szerk.

sztl-leadAz idén június 27-30-a között rendezik meg Kőbánya szívében, a Szent László plébániatemplom környezetében a Szent László Napok rendezvénysorozatot.

 

 

 

 

A hagyományos kőbányai rendezvényt valójában az Ujjlenyomatok című, a kőbányai alkotóművészek csoportos kiállítása nyitotta meg (megtekinthető a rendezvény ideje alatt is a Kőrösi Galériában). 27-én este hat órakor kezdődik a képviselő testület ünnepi ülése, melyen a Kőrösi Csoma Kulturális Központban átadják a Kőbánya díszpolgára elismerést és más helyi kitüntetéseket.

 

   Pénteken az utcazenészek vetélkedése és Deák Bill Gyula – Kőbánya díszpolgára – koncertje emelkedik ki a színes programajánlatból.

 

   28-án, szombaton két alkalommal, 14 és 15 órakor, a kiállító művészek tárlatvezetésével lehet megnézni a bevezetőben említett kiállítást. Ezen túl rendhagyó nyitvatartással várják az érdeklődőket.

   14-15 óra között látható a Kőbányán elég ritkán szereplő Trambulin Színház Csák György színművész vezetésével; most gólyalábas vásári játékokat mutatnak be, s várják a gyerekek aktív részvételét.

 

   A vasárnapi programok közül – nem csak gyerekeknek – ajánljuk a Görbetükör Színház előadását. Janikovszky Éva: Hányszor mondjam még? című írását vitték színre. Este Balázs Fecó várja a zenekedvelőket a nagyszínpadon.

 

A részletes program ITT tekinthető meg.