AD-blacklist1

2020
ápr.
01

Utazás a karantén után – tervezz időben!

Írta: szerk

Bavaro Beach leadMit fogsz tenni a karantén után? Kezdd meg azon utazások tervezését, amelyekre még soha nem volt időd! Az emberek többsége valószínűleg már most is lázasan tervezi a nyaralását, hiszen most, sajnos, van is rá idő.

  

 

 

A nyaralás megszervezése kicsit kirángathat bennünket a mélabúból és már lélekben olyan helyekre is elutazhatunk, ahol néhány hónap múlva fizikailag is jelen lehetünk. Már, ha csak lehunyjuk a szemünket is magunk előtt láthatjuk a hófehér, simogató, meleg homokot, az égbe nyúló pálmafákat, a korallzátonyokat és a trópusi hangulatot is érezhetjük. Néhány hónap múlva, akár mi is a tengerparton süttethetjük a hasunkat, egy napozóágyon fekve, közben egy koktélt szürcsölgetve, miközben arra gondolunk, hogy az elmúlt hónapok bezártsága után igenis megérdemeljük ezt a nyaralást. 

 

   Szervezhetünk romantikus üdülést is, hiszen a világ számos pontján meghitt hangulatba kerülhetünk. A romantikus helyek közül nem maradhat ki Punta Cana sem, amely fehér homokos strandjairól híres és ezek a strandok több mint 50 kilométeren terülnek el a Dominikai Köztársaság keleti partján. Itt bárki élvezheti a Karib-tenger türkiz színű, meleg hullámait és szépséges korallzátonyokban is lehet gyönyörködni. 

 

   Amennyiben Punta Cana a következő nyaralási célpontod, úgy bizonyára már minden éjjel azzal álmodsz, ahogy a tenger szelíd hullámait hallgatod a parton ülve, vagy a nap simogatását érzed a bőrödön. Punta Cana nem csak az egyik legszebb trópusi sziget, de az időjárás is kedvező, nem csak a napozáshoz, hanem a kristálytiszta vízben való úszáshoz is ideális. 

   

Bavaro Beach2

 

   A nyaralási helyek sorából nem maradhat ki a Saona-sziget sem, amely egy idilli paradicsom azoknak, akik csendes körülmények között szeretnének pihenni. A sziget tele van vadon élő állatokkal, madarakkal és a tengerparton lévő tengeri csillagokkal. Amennyiben szeretsz úszni, és ezt egy különleges helyen szeretnéd megtenni, akkor keresd fel Hoyo Azul-t, azaz a kék, kristályvízzel teli medencét, amely méltán kapta a Kék Lyuk elnevezést. 

 

   A Dominikai Köztársaság egyik legszuperebb strandját se hagyd ki, amelyet az UNESCO a világ három legjobb strandja közé is beválasztott. A Bavaro Beach nem pusztán csak egy strand, annál sokkal több, hiszen a snorkeling mellett, lehetőséged van itt kényeztető masszázsra, illetve igazi karibi ételeket is megkóstolhatsz, hiszen a strandon remek éttermek és bárok sorakoznak, hogy a vendégek a lehető legjobban érezzék magukat. 

  A tengerparti zátonnyal védett Bavaro strandra nem csak a Karib-tenger türkiz vize, a homokos tengerpart és a pálmafák vonzzák a turistákat, hanem a sokféle szórakozási lehetőség is, a vízi sportoktól kezdve, a tengerparti bárokon át, a nyugalmas lagúnákig. 

   A Bavaro strand igazán alkalmas arra, hogy egy fantasztikus Pina Colada koktélt kortyolgassunk, de arra is van lehetőség, hogy katamarán túrán vegyünk részt, de akár hajókázni is elmehetünk, a tengerparti korallzátonyoknál búvárkodhatunk is, vitorlázhatunk, ejtőernyőzhetünk, és akár még szörfölhetünk is. 

 

   Azok, akik nem kedvelik a vízi sportokat, választhatnak szárazföldi kalandot is, vagyis golfozhatnak, de akár még helikopter túrára is elmehetnek, hogy a magasból csodálhassák meg a Dominikai Köztársaságot. 

   Bavaro Beach

 

   A Bavaro strand elsődleges célja a turisták teljes körű kiszolgálása és kényelme, így a strandon sok-sok bár, étterem sorakozik egymás mellett, sőt még vásárlásra is van lehetőség. Ha úgy döntesz, hogy Punta Cana az ideális romantikus utazási helyek egyike számodra, akkor sok luxus üdülőhely, szálloda közül válogathatsz. Az egyik ilyen a Lopesan Costa Bavaro Resort. Az ötcsillagos szálloda összesen 6 úszómedencével rendelkezik, az egyik a strandhoz kapcsolódva. A függőágyakban pihenhetünk, a parton napozhatunk, de a medencebárokat és éttermeket is élvezhetjük, ahol a mediterrán, a mexikói és az ázsiai ételkínálatból is kedvünkre szemezgethetünk.