AD-blacklist1

2020
jan.
17

Négy álomhely, ahová bármikor elutaznánk

Írta: szerk

sziget2maur slideFelejthetetlen élményekre és egzotikus kalandokra vágysz már régóta? Amennyiben igen, akkor az alábbi helyszínek biztosan felkeltik érdeklődésedet. Kristálytiszta vízről és trópusi tengerpartról álmodsz? Vagy inkább Dél-Amerika a célpont?

 

 


Az alábbi álomhelyekre bármikor elutaznánk, de ha választani kellene, akkor talán télen a legeslegjobb, ugyanis ilyenkor hidegből a melegbe utazhatunk, amely egészen különlegesen hangulatot áraszt. Ezáltal maximálisan felüdülhetünk, és kikapcsolódhatunk a szürke hétköznapokat illetően. Egy biztos: a repülőjegyeket és a szállásokat mindig időben érdemes lefoglalni.

 

Seychelle-szigetekre fel!

   Ha kristálytiszta vízről és trópusi tengerpartról álmodsz, ez a te helyed. A 115 szigetből álló Seychelle-szigetek az Indiai-óceánon találhatók, ahol valódi fehér homokos tengerpartok, kristálytiszta és átlátszó víz, és igazi trópusi erdők vannak. Egyértelműen itt találhatók a legszebb és leghangulatosabb trópusi tengerpartok, ahol maximális kikapcsolódásban lehet részünk.

sziget1sche

 

A csodálatos Sri Lanka

   A könnycsepp alakú Sri Lanka központi részét hegység borítja, amelyet különböző dombok és alföldek öveznek. A Srí Pada 2234 méter magas, amely a buddhizmus, az iszlám és a hinduizmus szent helye egyaránt. Ezért is nevezik Buddha és Ádám lábnyomának. Ráadásul egy ősi monda szerint Sri Lanka volt a paradicsomból való kiűzés után Ádám és Éva lakóhelye. Viszont nem árt tudni, hogy az országban a buddhista vallásnak rendkívüli hagyománya van, ezért megfelelő tisztelettel és ruházattal kell megközelíteni a vallásos emlékműveket.

 

Lenyűgöző látvány: a Maldív-szigetek

   A Maldív-szigetek egy rendkívül vonzó és gyönyörű szigetcsoport, amely az India-óceánon található. Tipikusan az a hely, amelyre leginkább a téli hideg napokon vágyunk – és persze egész évben –, hiszen a fehér homok, az elképesztően szép tenger, a különleges kis kunyhók, és a mediterrán hangulatú pálmák nyugalmat, harmóniát és a paradicsom életérzését tükrözik.

maldives

 

Irány Mexikó!

   Ez a csodaszép ország nem csak a gyönyörű tengerpartokról híres, hanem megannyi érdekes város és eldugott helyet találhatunk, amennyiben persze szeretnénk felfedezni az országot a turista övezeteken kívül is. Csodaszép álomhelyeket tartogat mindenki számára ez a mesés ország.