AD-blacklist1

2019
nov.
15

A tehetség nem vész el

Írta: szerk

s8 coverAz S8 Undreground Club idén harmadik alkalommal hirdetett tehetségkutató versenyt kimondottan az „utóbbi időben alakult magyar underground zenekarok” számára. A november 16-ai döntőben a kőbányai 1 Day Left zenekar sorsáért is izgulhatunk. Az eseményről Földényi Krisztina írt ajánlót.

 

 

A versenysorozatra több mint száz zenekar jelentkezett az ország minden tájáról, akik a verseny szerkezete szerint eddig 4 fordulóban mérték össze egymással tudásukat, zenéjüket, előadói képességüket, és nem utolsó sorban népszerűségüket. A versenyre nevezni, a fordulókban részt venni csak saját szerzeményű számokkal lehetett.

 

   A teljesítményeket szakmailag egy erre hivatott kompetens zsűri bírálta, míg a népszerűséget a versenyt figyelemmel követő közönség mérte, ugyanis a legtöbb közönségszavazatot kapó zenekar minden fordulóban automatikusan továbbjutott.

 

  A tehetségkutató örömteli sikert hozott Kőbányának, amennyiben egy kerületi kötődésű zenekarnak egészen a most szombati döntőig sikerült menetelnie az elmúlt hetek selejtezőiben.

 

ZMG banda

 

   A 1 Day Left zenekart 2013-ban alapította néhány egykori „Zrínyis”, a gimnázium egyik tanárának a kezdeményezésére. Az énekes Metzger Balázs, aki valamennyi szám szövegének írója is egyben, s aki Majoros Balázs basszusgitárossal együtt a Zrínyi Gimnáziumban végzett kőbányai „öregdiák”. Vizsnyiczay Péter alias Vinyó a banda szólógitárosa, aki mellesleg jelenleg is a Gimnázium testnevelés tanára. A zenekar dobosa pedig Szamborovszky Tamás, Tomcy.

 

   A döntő nyilvános, és november 16-án 18:30-tól rendezik meg az S8 Underground Klubban. A közönségszavazatoknak ezúttal is jelentős szerep jut, így minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők és a 1 Day Left!

 

   Köszi, 1 Day Left, hogy punk-metal vonalon is sikerül egy kicsit öregbíteni Kőbánya jó hírét!