AD-blacklist1

2019
ápr.
26

Pincéből a könyvek közé megy Turtur

Írta: szerk

turtur leadA Kőbányai Könyvtárban is bemutatják Varga Júlia: Turtur megmenti az Erdőt című darabját április 27-én, szombaton, 10.30 órától. Az egy felvonásos, zenés, interaktív gyerek-öko-előadás egy belvárosi kis pinceszínházból külön erre az alkalomra költözik ki a könyvtárba.

  

 

Az előadásra nagy ovisokat, alsós sulisokat várnak elsősorban, de minden érdeklődőt örömmel látának. A részvétel ingyenes.
   Az előadás után lehetőség lesz beszélgetni az alkotókkal arról, hogyan született a darab, a díszlet, és miért fontos a környezetvédelem.

   „Külön érdekessége az előadásnak, hogy Varga Juli kerületünkbeli, és lehetőséget tudunk teremteni a könyvtárban arra, hogy jobban megismerhessük egymást itt Kőbányán!” – írja facebook oldalán Földényi Krisztina, a könyvtár munkatársa.

 

   turtur„Turtur, a galamb, levegőváltozásra vágyik, ezért a városból az erdőbe költözik. Sokodú új lakóját nagy felhajtással és lelkesedéssel fogadják az erdei állatok annak ellenére is, hogy a galamb számtalan furcsa holmival érkezik, mert még vidéken sem akar lemondani a városi kényelemről. Ám ennek a kényelemnek nagy ára van – és csak Turturon múlik, hogy erre idejében rájöjjön." (képünk: a darab színészei)


   A zenés, interaktív gyerekdarab játékos módon hívja fel a legkisebbek figyelmét arra, hogy a modern kor mennyi felesleges, egyszer használatos, eldobható szeméttel terheli meg a környezetünket, és ennek legnagyobb kárát a természet és a természetes élőhelyükön élő állatok látják – áll a darab ismertetőjében.

turtur plakat