AD-blacklist1

2018
dec.
16

Színes programok advent harmadik vasárnapján

Írta: szerk-OGY

X ker 3rd Advent 036leadAz Advent Kőbányán utolsó adventi rendezvényét tartják, a Kőrösi Kulturális Központban és a ház előtti téren ma, december 16-án, 16 órai kezdéssel. A programokból szemezgettünk...

 

 

   16 órától az elmaradhatatlan kézműves foglalkozások nyitják a programot. Bár a szervezők ezt a gyerekeknek javasolják – karácsonyi díszek készítése, porcelán festés, ékszer készítés, mézeskalácsok sütése, lufi hajtogatás – de biztosak vagyunk benne, a szülők is szívesen beszállnak az alkotómunkába.

   

X ker 3rd Advent 159

   17 órakor Baffia Tamás és Bedő Bogi várja a gyerekeket egy közös játékra, zenélésre, éneklésre. Őket a TUTTA FORZA zenekar fúvós szekciójának adventi koncertje követi 17:30-tól (kép jobbra).

  

   X ker 3rd Advent 009Továbbra is a gyerekek lesznek a középpontban, mert 18.15-től a MASZK Bábszínház előadásában Betlehemes játékokat láthatnak, sok zenével bábokkal.

 

   A Betlehemi történet című darab a népi bábtáncoltató betlehemezés hagyományait felelevenítő, élőszereplős játék, amely az egyik legősibb, ún. „titiri” technikát jeleníti meg. Népdalokkal, régi egyházi dalokkal, a Károli Gáspár Biblia fordításából származó részletekkel gazdagított meghitt, ihletett előadás. Máté és Lukács evangéliuma alapján összeállította és írta: Havas Edina, báb-díszlet: Havas Nelli és Havas Zsolt 

  

Parafonia Xmas 1007

 

   A program nyitástól kezdve, 16 órától lehet „vásárolni” az adománybögréket, amiből forró krampampulit vagy forró teát ihatnak és mellé sült almát ehetnek a vendégek. 

   A másik, a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. adománygyűjtése lassan a finisbe érkezik. A csomagokat hétfőn viszik Tusnádfürdőre, a Böjte Csaba féle alapítványhoz.

 

(Pro-koord); fotó: 10kerkult.hu/archív

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül.

tamogatas