AD-blacklist1

2018
aug.
17

Kőbányán újra szól a blues

Írta: szerk-OGY

Blues feszt 5th leadKőbánya zenei múltja, jelene és reménybeli jövője nemcsak arra kötelez, hogy a fiatal tehetségekkel foglalkozzunk, nekik lehetőségeket kínáljunk, hanem arra is, hogy blues fesztivállal ünnepeljük meg az itt élő és az innen elszármazó zenészeket – áll a szervezők közleményében.

 

 

 

„A blues egy életforma, egy életérzés – magával ragad, és nem ereszt”

 

   Bátran állíthatjuk, hogy Kőbánya a magyar blues szülőföldje. A magyar zenei élet kiválóságai kötődtek és kötődnek valamilyen módon Kőbányához. Itt születtek, vagy innen indult zenei pályájuk, Kőbányán aratták első sikereiket. A teljesség igénye nélkül: HOBO, Deák Bill Gyula, Póka Egon, Révész Sándor, Nagy Feró, Szigeti Ferenc, Cserháti Zsuzsa, és Horváth Charlie (aki nemrég ünnepelte a 70-t) szintén fellép a rendezvényen….

    

Blues feszt 5th slide

  Sztárok a tavalyi Blues Fesztivál színpadán

 

   Póka Egon, aki pont ezen a napon, vagyis augusztus 19-én ünnepli a 65. születésnapját, elmondta, hogy a Kőbányai Zenei Stúdióban számtalan tehetséges énekest, zenészt nevelt és nevel most is. Büszke tanítványaira és büszkén vállalja kőbányai identitását.

 

 

Ajánljuk a lakosság figyelmébe az augusztus 20-ai kőbányai ünnepséget, mely programjában délelőtt 10 órától ünnepi műsor és kenyérszentelés is lesz. Az ünnepség helyszíne a Magyar Oltár előtti tér.

 

2018aug20 plakatok

 

A rendezvények valamennyi programja ingyenes.

 

Pro-koord; fotó: 10kerkult.hu/archív