AD-blacklist1

2018
jún.
20

Negyedszázados ünnep a templom körül

Írta: szerk

SZTLN 2nd A 520leadJól bevált hagyományok szerint ismét 3 napos ünnepség, mulatság, szórakozás és különleges kulturális programok várják az ünneplőket a Kőbánya védőszentje – Szent László – tiszteletére immár 25. alkalommal rendezett vigasságon a Szent László Templom kertjében június 22-től 24-ig.

 

 

 

A teljesség igénye nélkül hadd ajánljunk néhány programot!

 

   Weninger Varga Ilona Üdvözlégy, kegyelmes Szent László király! ikonkiállításának megnyitója a Kőbányai Könyvtárban június 21-én 16.45-kor.

wenninger

 

   Ezt követően a Szent László falképek Székelyföldön című kiállítás nyílik 17.15-kor a Kőrösi Kulturális Központban.

  A kiállítások lényegében a 21-ei, 18.00 órakor kezdődő ünnepélyes Képviselő-testületi ülést, Kőbánya díjainak átadását vezetik fel.

 

danka1   Lúdas Matyi – vásári komédia,

 

   A Padlás-musical, Polyák Lilla – Mary Poppins gyermekkoncert, DuoTrixx zsonglőr - bohóc show, Dér Heni koncert, Early Morning együttes jazz koncert,

 

   Rippel Brothers Show, Edda Művek koncert, Varázslatos Zenevonat - interaktív gyermekkoncertek, Malek Andi és az Eszement Gyerekbanda koncert, Szellemi turbólyuk - Stand Up Comedy Trabarnával, Egyházi Géza – musical dallamok,

 

   Tutta Forza Zenekar koncertje, Kerekes Band koncert

 

   Június 24-én, vasárnap 10.00 órától rendezik meg a már szintén hagyományos Szent László Napi Futást több korosztályban és több távon. Rajt a Rottenbiller parkból lesz.

 

   A programok között szerepel a Conti kápolna megtekintése, toronyjárás a Szent László templomban, rendhagyó buszos városnézés idegenvezetővel,

   „Élménytúra” a híres kőbányai pincerendszerben. Kevesen tudják, hogy Kőbánya köveiből építették többek között a Citadellát, a Mátyás templomot és a Halászbástyát is.

 

A rendezvény ingyenes.

A részletes program letölthető IDE kattintva

 

Ha pedig valaki kíváncsi a várható hangulatra, tekintse meg a beharangozó videót!

 

 

Az illusztráció Danka Zoltán amatőr festő munkája

 

(Pro-koord)