AD-blacklist1

2017
nov.
03

A mozdulatok beszélnek hozzánk

Írta: szerk-OGY

DSC 4560 leadA Spirit Dance Company társulat két kortárs táncművészeti produkciót mutat be a Kőrösi Kulturális Központ színpadán, november 30-án. Az előadás helyi vonatkozása Sándor Tímea táncművész, koreográfus szereplése. Vendégkoreográfus Mustafa Barkati.

 

 

 

2014 májusának utolsó napján egy jótékonysági előadáson vettem részt. Ott láttam egy fantasztikus táncelőadást. A tudósításomban ezt írtam az akkor Trafó S-team néven bemutatkozó produkciókról:

 

    „Az biztos, Kőbánya bármely színpadán nagyon régen volt – ha volt egyáltalán – hasonló táncos produkció. Nevezhetjük nyugodtan kortárs balettnek, modern balettnek, kinek-kinek ízlése szerint. Sándor Tímea koreográfiái a francia zeneszerző, René Marc Bini igazán izgalmas műveire látványos, a lélek rezdüléseit megjelenítő etűdök voltak.”

 

   Az előadást az együttes négy táncosa – Nagy Nikolett, Baksa Zsuzsa, Vörös Kinga és a koreográfus Sándor Tímea – mutatták be.

 

Új társakkal, új művekkel – itthon

   Nem egészen egy hónap múlva Sándor Tímea koreográfus újra színpadra áll Kőbányán. Társulata a Spirit Dance Company. A Tónusok és a Magányba zárva című koreográfiák bemutatását alább olvashatják.

 

sdc szoro 650px

 

   Jegyek elővételben már megvásárolhatók 1.800 Ft a jegypénztárban, az előadás napján 2.500 Ft a helyszínen.

 

SDC Plakat

   

   A három évvel korábbi emlékre, csodára hivatkozva ajánlom az olvasók figyelmébe a november 30-án, 19 órai kezdettel látható kőbányai előadást!

 

 Fotó: ©Tamas Robert Morvai