AD-blacklist1

2017
aug.
15

Jubilál a blues fesztivál

Írta: szerk-OGY

Blues fesztival 324Immár 5. alkalommal csendülnek fel a legjobb blues bandák dalai augusztus 19-én délután az Óhegy Parkban. A zenei programpok mellett egész napos gyerek játszóházak és a szokásos vidámpark is várják az érdeklődőket.

 

 

 

„A blues egy életforma, egy életérzés – magával ragad, és nem ereszt”

 

Blues fesztival 894

 

   Bátran állíthatjuk, hogy Kőbánya a magyar blues szülőföldje. A magyar zenei élet kiválóságai kötődtek és kötődnek valamilyen módon Kőbányához. Itt születtek, vagy innen indult zenei pályájuk, Kőbányán aratták első sikereiket. A teljesség igénye nélkül: Deák Bill Gyula, Póka Egon, Révész Sándor, Nagy Feró, Szigeti Ferenc, Cserháti Zsuzsa, Horváth Charlie….

 

2017blues fesztivl   Idén a szervezők arra is figyeltek, hogy a kőbányai fesztivál, ne ütközzön a központi nagy rendezvénnyel, ezért szombatra szervezték a bulit. Így, aki teheti, szombaton, Kőbányán, vasárnap pedig a nagy állami rendezvényen ünnepelhet.

 

A program:

 

14.00   The pontiac

15.30   Zsuzsi mosolyog

17.00   MÉGEGYKÖR

18.30   Póka Egon EXPERIENCE    PÓKA - TÁTRAI - HOBO

20.30   Deák Bill Blues Band

 

22.15   Tűzijáték

 

Műsorvezető: Abaházi Csaba

A rendezvény valamennyi programja ingyenes.

 

*

 

Aug20 unnep 014   És, ha aludtak egy jót a blues hangjaira, másnap a Kőbányai Önkormányzat várja az érdeklődőket délelőtt 10 órára a Magyar Oltár előtti térre, a Szent István Nap megünneplésére. (1105 Budapest, Szent László tér 7-14.)

 

   Ünnepi beszédet Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere mond, az egyházi vezetők kenyérszentelése után a verses-zenész összeállítású műsort a Pódium Színház művészei biztosítják.

 

 fotó: 10kerkult.hu/archív

2017szent istvn nap