AD-blacklist1

2017
jún.
21

Három napos vigadalom - Szent László Napok

Írta: szerk-OGY

sztln leadLászló király trónra lépésnek 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából Kőbánya a védőszentjét különösen fontos kulturális eseménysorozattal ünnepeli június 23-25. között.

 

 

 

A Szent László Napok kezdetének két fontos eseménye is van a hétvégét megelőzve. 22-én, csütörtökön a Kőbányai Könyvtárban 17 órai kezdettel nyitja meg dr. György István kormánymegbízott Sinkó Veron grafikus Idvezlégy kegyelmes Szent László király című kiállítását, majd 18 órától ünnepi képviselő-testületi ülésen adják át Kőbánya kitüntetéseit, elismeréseit.

   

SZTLN B1 1041

 

   Másnap pedig? Kezdetét veszi a vigadalom! Lovagi játékok, népi kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, ágyúlövésekkel induló szabadtéri főzőverseny – immár másodszor – Szent László szakácsa címért. Ovis-sulis, családi futás 5 és 10 km-en, valamint félmaratonon. Élménytúra a híres kőbányai pincerendszerben. Mindezek csak ízelítők a Szent László téren és a Szent László Templom kertjében rendezett Szent László Napok programjaiból.

 

SZTLN B1 272   Lesz itt mindenféle kellemes és hasznos, kulináris, kulturális és sportos program kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Vásári hangulat és forgatag, előadás, játék-szórakozás, amit látni és hallgatni érdemes.

 

   A programok között szerepel a Conti Kápolna megtekintése, Szent László Templomban toronyjárás, rendhagyó buszos városnézés idegenvezetővel, séta a híres kőbányai pincerendszerben. Kevesen tudják, hogy Kőbánya köveiből építették többek között a Citadellát, a Mátyás templomot és a Halászbástyát is.

   A sportolni, futni vágyóknak idén is lesz erre lehetőségük vasárnap, különböző kategóriákban: ovis-sulis futás, családi futás, 5 és 10 km-es futás, félmaraton távokon.

 

A rendezvény valamennyi programja ingyenes.

 

A 3 napos rendezvény részletes programja megtekinthető ITT

A rendezvény beharangozója:

 

 

 korosi.org; Pro-koord; fotó: 10kerkult.hu/archív