AD-blacklist1

2017
aug.
15

Novellapályázat

Írta: szerk

novellaNovellapályázatot hirdet 18 és 40 év közötti alkotóknak a Tekintet irodalmi, művészeti és szociográfiai online folyóirat, amely 100 ezer forinttal díjazza a legjobb alkotás szerzőjét.

    

 

 

A pályázat kiírása szerint a művek terjedelme legfeljebb 12 ezer karakter lehet szóközökkel együtt. Tartalmi megkötés nincs, de előnyt élveznek azok az írások, amelyek a mai Magyarország egy-egy égető szociális, gazdasági vagy politikai problémáját állítják középpontba. Egy alkotó legfeljebb egy, korábban máshol nem publikált írással pályázhat.


    Kácsor Zsolt, a folyóirat főszerkesztője az MTI-nek azt mondta, elsősorban a kötettel még nem rendelkező fiatal szerzőket próbálják megsegíteni a pályázattal, mivel Magyarországon „igen-igen nehéz” az írók pályakezdése.
    A viszonylag magas összeggel, 100 ezer forinttal járó első díjjal minél többeket szeretnének arra csábítani, hogy „írjanak, és érezzék, fontos, amit gondolnak” – fűzte hozzá. A beküldött novellákat a szerkesztőség tagjai bírálják el. 


    Az első helyezett díjazása mellett a legjobbnak ítélt további tíz írást a szerzők hozzájárulása esetén leközli a Tekintet. A pályamunkákat szeptember 30-ig lehet benyújtani postai úton, az eredményhirdetés október 31-én lesz.
    A József Attila-díjas író, Ördögh Szilveszter (1948-2007) által alapított, csaknem három évtizedes múltra visszatekintő, korábban nyomtatásban megjelenő Tekintet április 11-e óta működik online folyóiratként.

 

MTI; fotó: tekintet.hu