AD-blacklist1

2018
aug.
08

Pécsett állítanak ki a kőbányai képzőművészek

Írta: szerk-OGY

gm6xPécs történelmi központjában a Székesegyház szomszédságában, a Civil Közösségek Házában lévő Gebauer Galériában nyílt meg a KKIE újabb kiállítása még június végén A patinás régi épületben három egymásba nyíló helység fogadja a képekkel a látogatókat. A megnyitóról Gál Magdolna írt szerkesztőségünk tudósítást.

 

 

Meglepő módon a „Nyári fények” című kiállításunk pont akkor nyílt meg, amikor Pécsen a Fényfesztivál eseményei kezdődtek el, így gyönyörűen beilleszkedett a városi események sorába.

 

   gm8xA kiállítást Platthy István művészetterapeuta nyitotta meg. Méltatta az alkotásokat, beszélt az alkotó és a szemlélő szerepéről, az alkotó folyamat, az út fontosságáról. Mivel több műfajban, több stílusban alkotó művészek munkájából áll a kiállítás, fontosnak találta a közös pontokat hangsúlyozni.

 

   gm2xBár a fények, s a nyár életérzése színekkel, formákkal a munkákon segített a kapcsolatteremtésben, Platthy István többször hangsúlyozta a társaság az egyesület szerepét is. Azt, hogy itt Kőbányán egymásra figyelő, egymást támogató alkotókból álló jó közösségi élet született.

   A kiállítást nagy érdeklődés fogadta, a kőbanyai művészek közül többen is eljöttek a megnyitóra. 

 

 

A Kőbányai Képző és Iparművészek Egyesülete (KKIE) kiállító tagjai Pécsett:

 

   Berek Lajos, Csáki Gyöngyi, Csomós Zoltán, E. Szabó Margit, Fábián Rózsa, Gál magdolna, Hajnal Piroska, Horváth György, Jajesnica Róbert, Koós László (), Kőhegyi Gyula, Krausz Margit, Küzdi András, Sáfár Pál, Szabó Ábel, Tényi Katalin, T. Varga Hanna (), Zsemlye ILdikó, Zsila Sándor.

 

KKIE panoramafoto

  Zsila Sándor fotóművész különleges panoráma fotója

 

A megnyitó jó hangulatát Dukits Dalma és zenekara vidám hangulatú népzenével támogatták.

 

A kiállítás szeptember 7-ig látogatható. 

fotó: Orosz Ágoston