AD-blacklist1

2018
júl.
30

Kapolcsi festő örömök

Írta: szerk

kapolcs4leadNem csak a Völgy, de Kőbánya udvara is jelentős szerepet vállalt a művészetek, jelen esetben a képzőművészet népszerűsítésében. Kapolcson, a délutáni órákban Kőbánya udvarában öt napon át, a KKIE is segítette Kőbánya sokszínűségének bemutatását festő foglalkozásokkal – kaptuk a hírt Krausz Margit festőművésztől.

 

 

Gál Magdolna, Orosz Ágoston, Hajnal Piroska és Krausz Margit egyéni és nagy közös alkotásokat, festéseket irányítottak kicsiknek nagyoknak. Időnként a színpadon zajló koncertek jó kis zenei hátteret adtak a munkához.

   kapolcs5x„Bár az időjárás esővel és forró napsütéssel is próbára tette a látogatókat, jó hangulatban nagy örömmel festettek velünk olyanok is akik évek óta nem fogtak ecsetet a kezükbe.

 

 

   kapolcsxA színek a formák művészetének lelki felszabadító erejét boldogan élhették meg a legapróbbak is, egyedül vagy a szülőkkel együtt festegetve” – újságolta szerkesztőségünknek Krausz Margit (a képen jöbbra, Gál Magdolna társaságában).

 

   Az egyéni alkotásokat hazavitték emlékként, a közöst megőriztük. Vitán felül áll, a Kőbányai Képző és Iparművészek Egyesülete (KKIE) tagjai nem először szerepelnek olyan közösségi programokon, ahol az alkotás örömét, szabadságát osztják meg kicsikkel, nagyokkal.

 

IMG0617A

 

kapolcs12x

 

fotó: KKIE