AD-blacklist1

2016
feb.
12

Kissé megalomán az Operaház főnöke

Írta: Szerk.

okovacs hoppal mtiMiután az Operaház a háttérbázis tervezett ide költözése okán immár kicsit kőbányai kulturális intézmény is, minden érdekesebb, ami ott történik. Mint a hvg.hu írta, Ókovács Szilveszter főigazgató a ház legpatinásabb termét terjeszti ki részben személyes használatra.

 

 


,,Saját használatba veszi az Ybl Miklós tervezte Operaház ékszerdobozát, a Székely Bertalan-termet Ókovács Szilveszter (nyitóképen balra), értesült a hvg.hu. Többen egyenesen arról beszéltek, hogy ide költözteti át az irodáját.
A Székely-terem Magyarország egyik legszebb, legreprezentatívabb helyisége, amely az operaházi turisztikai vezetéseknek is az egyik központi attrakciója, emellett céges és egyéb reprezentatív célokra is ki szokták adni, így a háznak bevételei is származtak a hasznosításából. Úgy tudjuk, a költözéssel megszűnik annak a lehetősége, hogy turistacsoportok vezetővel látogassák a termet – az Operaház pontosítása szerint ez a nyári időszakra korlátozódik majd.
A beköltözésről több forrásból úgy tudjuk, hogy hétfői nappal volt esedékes, és hogy a teremben lévő Steinway zongora állítólag már el is került onnan – ez utóbbit az Operaház is elismeri. Ókovácsnak természetesen eddig is volt saját irodája: az operaházi igazgatók az épület nagy belső átalakítása, az 1980–84-es átépítés óta ugyanabban az irodában székeltek. De ami jó volt Mihály Andrásnak, Petrovics Emilnek, Ütő Endrének, Vámos Lászlónak vagy Szinetár Miklósnak, Horváth Ádámnak – a sort lehetne folytatni –, az nem felel meg Ókovács Szilveszternek. (...)
Forrásaink szerint nem ez az első megalománnak tűnő húzása Ókovácsnak. Állítólag egyszer már megpróbált ajtót nyittatni az épület Hajós Alfréd utca felőli erkélyéhez, amire jelenleg nem lehet kilépni, de azt a választ kapta, hogy mivel az épület műemléki védettség alatt áll, ilyen beavatkozást nem lehet végrehajtani."

 

Részletek a hvg.hu-n.

 


(forrás: hvg.hu) (fotó: MTI)