AD-blacklist1

2018
aug.
15

Bazi nagy tóparti buli

Írta: Oszvald György

Melyto szinhaz 373leadEgy kellemes délutánra és koraesti előadásra invitálták a szervezők Kőbánya lakosságát az újhegyi Mély-tó partjára augusztus 9-én. A programban a gyerekekre és a felnőttekre is gondoltak.

 

 

 

A kezdést délután három órára hirdették. Bár ekkor még rekkenő volt a hőség, felállították az ugrálóvárat, kitelepítették a lámák karámjait és más kisállatok (malac, gyöngytyúk, nyuszik, szamár) ketreceit.

 

   Melyto szinhaz 134Szerkesztőségünk délután öt óra után érkezett, s – némi meglepetésünkre – eléggé forgalmas volt a tópart. Az ugrálóvár előtt sorban álltak a kicsik, s nagyobbacska gyerkőcök is, hogy kipróbálják a büntetlen elesés örömeit.

 

   Az állatsimogatónak is hatalmas sikere volt. Ki bátrabban, ki félve nyúlt az állatokhoz. az egyik kissrác megkérdezte egy, a karámból unottan kikandikáló láma mellett, hogy nem köpi-e le, ha megsimogatja. A gondozója nevetve válaszolta, hogy ez az állat nem köpköd, ellenben a tevével, és hogy türelmes, nyugodtan meg lehet érinteni, hozzá vannak szokva az emberekhez.

 

   Mindeközben a tó színpadján már felállították a díszletet az esti előadáshoz, s javában folyt a hangpróba, s néhány jelenet lejárása. Ugyanis, az egy dolog. hogy a színészek betéve tudják a darabot, de minden helyszín más, és bizony csak ki kell próbálni, hogy mennyi idő van egy-egy átöltözésre.

   

Melyto szinhaz 400

 

   A színpad előtti lépcsők elé és a természetes kialakulású teraszra elhelyezett székek mintegy 200-250 fő részére biztosítottak kényelmes nézőteret. De voltak, akik inkább a lépcsőket, a parkot szegélyező alacsonyabb peremeket választották ülőhelynek. Így vagy úgy, de senki sem bánta meg, hogy végig maradt, és maradéktalanul élvezte a két részben bemutatott, vérprofi előadást, melyet Győrffy László, a Kőrösi Kulturális Központ igazgatója ajánlott a közönség figyelmébe.

   Melyto szinhaz 659Harsányi Gábor története egyszerű, jól bevált alapokra épít: végy három-négy vagy több szerelmespárt, különféle cselszövésekkel, szerep-, sőt személycserékkel keverd meg az érzelmeiket, fűszerezd meg egy kis ármánnyal, no meg itt-ott vaskos humorral, a végén azért derüljön ki a beépített turpisság is, a bűnösnek bocsásson meg mindenki, sőt, ő maga is lássa be vétkeit, s végre, igazi szerelemvallással találjanak egymásra a párok!

   Harsányi egy esküvő szövetébe fonta bele a történet szálait. A darab egy tömegjelenettel indul, ahol minden szereplő megjelenik, majd párokban, triókban bomlik ki a történet. Nevezetesen itt fény derül arra, hogy a főszereplő vőlegény érdekházasságot kötne, s közben eladja a földet, lényegében pénzzé téve a vagyont, hogy az igazi szerelmével lehessen együtt.

 

   Melyto szinhaz 1087A Pódium Színház művészei parádés előadást mutattak be, s ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a közönség nem ment el a 10-15 perces szünetben. Egy pillanatig nem lehetett unatkozni, pergett a cselekmény, melybe jó érzékkel szőttek bele aktuális napi politikai poénokat is.

 

   A színészek abszolút magukéinak érzik a karaktereket, minden lehetőséget kihasználnak, de nem játsszák túl a szerepüket. És hisszük, ez a siker záloga is.

   Beváltották, amit a szervezők ígértek: egy könnyed nyáresti szórakozást, s ha kicsit plagizálhatunk, egy bazi nagy tóparti bulit kerekítettek a forró nyári estébe…

 

Melyto szinhaz 1360

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY