AD-blacklist1

2017
dec.
25

A szent este előtti hétvégén történt

Írta: Oszvald György

X ker 3rd Advent 510leadSok minden történt a kőbányai adventi rendezvénysorozat alatt, s ez alól nem volt kivétel a harmadik hétvége sem.

 

  

 

 

Tudjuk, ma már karácsony első napját ünnepeljük, de az is igaz, hogy az adventi időszak nem ér véget a szent estével, az advent negyedik vasárnapjával: vízkeresztig tart, január 6-ig. Ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy megmutassuk, a harmadik vasárnap délutánja, december 17-e sem telt el színes programok nélkül.

 

   X ker 3rd Advent 021A Kőrösi Csoma Kulturális Központban porcelánfestéstől kezdve a karácsonyi díszek készítéséig sokféle kézműves tevékenységgel foglalkoztak kicsik, nagyok.

 

   X ker 3rd Advent 175A ház előtti téren a Tutta Forza Zenekar néhány trombitása vállalta, hogy dacolva a farkasordítónak nem nevezhető, de mégis számukra már kellemetlen hideggel, karácsonyi dalokkal szórakoztassák a szépszámú érdeklődőt.

 

   X ker 3rd Advent 455Közben zajlott az adománygyűjtés, fogytak a bögrék és a krampampuli, a kicsik a betonon kergették a folytonforgó fénymintákat, majd a tűzvarázslók zárták a délutáni forgatagot.

 

   Megjegyezzük, meglehetősen bizarr élmény volt 2-3 méterről szemlélni a tűzzsonglőrük mutatványait, közelről érezni a forróságot.

 

   A délutánról készült képriportunk IDE kattintva nézhető meg.

 

Fotó. 10kerkult.hu/OGY

 

A 10kerkult.hu portálon nincs fizetős tartalom, de a cikkeink pénzbe kerülnek. Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőséget, hogy fejlődhessen! És, hogy miért is tegye? A válaszok a képre kattintva olvashatók.

tamogato tabla 400px