AD-blacklist1

2016
feb.
01

A díszpolgár besokallt és költözik

varnus xaver life.huVarnus Xavér, Kőbánya díszpolgára besokallt a magyar viszonyoktól. Többek között azért költözött végleg Berlinbe, mert már nagyon elege van az állandó itthoni átverésekből.

 

 

,,Huszonöt év alatt nem sikerült az országnak eljutni oda, hogy valakinek a ledolgozott munkáját kifizessék. Sok koncertem honoráriumával évek óta tartoznak, összesen ötvenmillió forintnyi kintlévőségem van. A legrégebbi 14 éves, egy önkormányzat adóssága. Pedig életem egyik legsikeresebb koncertjét adtam a határ közeli városban, ahová rengeteg külföldi is eljött. Hiába van a kezemben bírósági ítélet, hogy fizetniük kell, a kamatokkal együtt mára 18 millió forintot, mindig kibújnak alóla" – mondta Varnus Xavér a Blikknek.


A döntésében, emellett a komolyzenei világ etikátlanságának is szerepe van, mint elmondta már nem csak a könnyűzenei fesztiválokon divat a playback. Bizony, nagy kampánnyal hirdetett komolyzenei koncerten is gyakori a „pantomimjáték”.
Bár a költözés végleges, azért az itthoni rajongóknak sem kell aggódniuk.
,,Havonta hazajövök az édesapámékat meglátogatni, illetve a még függő ügyeimet intézni, és az adott időpontban a koncertjeimet teljesíteni" – mondta az orgonaművész.


(forrás: Blikk) (fotó: life.hu)